Rob de Nijs blij met erkenning van linkse media

Rob de Nijs vindt het prettig dat de serieuze, linkse media hem alsnog erkennen nu hij uit de kast is gekomen als Parkinson-patiënt. Dat laat hij blijken in gesprek met de Volkskrant. De Nijs zat jarenlang in de categorie artiesten die je voorbij hoort komen tijdens het Foute Uur, maar tegenwoordig zit hij ineens aan talkshowtafels zoals die van Pauw. En dat terwijl hij met zijn laatste cd, Niet Voor Het Laatst, helemaal niet welkom was bij Pauw, DWDD en in de kwaliteitskranten als de Volkskrant.

Nu legt diezelfde Volkskrant hem voor: “Maar toen bekend werd dat je parkinson had, wilden ze je allemaal. Het is misschien second best, zei Leon (Verdonschot, die een docu over hem maakte, red.), maar eindelijk is daar toch op de valreep de erkenning op links…

De Nijs reageert: “Het is natuurlijk erg leuk dat er toch wel veel interesse in de zanger De Nijs blijkt te zijn. Alle meelevende reacties die ik kreeg, hebben me ook veel goed gedaan. Het zat zelfs in het NOS Journaal, hè? Dan denk je wel: hé, er wordt meer aan mij gedacht dan ik zelf wist. Dan heb je toch niet voor niks geleefd, haha.

De zanger heeft het ook een beetje over zichzelf afgeroepen dat hij lange tijd niet serieus werd genomen. In 2007 kwam hij in opspraak toen hij foto’s van het vervuilde huis van zijn ex Belinda Meuldijk lekte naar de Privé. Hij maakte zich zorgen om de leefomstandigheden van zijn zoon.

We hebben die ruzie toen in de roddelpers uitgevochten, dat had ik beter niet kunnen doen. We zijn in hun val gelopen. Allebei. Uit wanhoop dacht ik op een bepaald moment: als ik mijn kant van het verhaal vertel, verandert misschien de mening van de boeren en de buitenlui over mij. Dat was helemaal niet zo.

Sterker nog: de kaartverkoop stortte in. “Mensen vonden mij een lul.

Een lang interview met Rob de Nijs kunt u lezen in de Volkskrant, via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen