Corona ontdekt in RTL Nieuws-kantoor te New York

Erik Mouthaan, die voor RTL Nieuws werkt als correspondent in New York, heeft zijn vaste standplaats verlaten om thuis te gaan werken. In het gebouw waar hij kantoor houdt is namelijk het coronavirus geconstateerd. Dat vertelt de tv-journalist op Twitter. Het is een penibele situatie, aldus Mouthaan. “Aantal zieken in gebouw waar RTL Nieuws New York in werkt, is opgelopen naar 6, onder wie Italië-correspondent Seth Doane. Het gebouw is vanaf woensdag al leeg, wij werken vanuit huis.

Het is voor Mouthaan een vreemde gewaarwording om New York te zien veranderen door het coronavirus. “New York sluit scholen en horeca. Er zijn 28 duizend restaurants in de stad. Van elke 300 Amerikanen is er 1 een leerling in een school in NYC. Dit is gigantische stap voor de stad mer 8 miljoen inwoners.

Hij blijkt ook in coronatijd kritisch op de Amerikaanse president Donald Trump. “Trump vrijdag: 1700 Google ontwikkelaars hebben een website over tests gemaakt! Google, op vragen van media: uh, nee. Trump zondag: fake news van de media 🤷🏻‍♂️.

Trump heeft geen communicatietalent, vindt Mouthaan. “Trump kondigde grootschalig testprogramma aan op parkeerplaatsen van Walmart. Dat is een uitstekend idee. Maar het was nieuws voor Walmart. Communiceren met anderen is kennelijk niet prioriteit. Zo legde Trump het reisverbod voor Europeanen op, zonder het de EU te vertellen. Het voelt aan als paniekvoetbal en schept weinig vertrouwen in de VS.

Wel is hij blij dat Trump het coronavirus niet blijkt te hebben. “Trump heeft GEEN corona, meldt arts. Gelukkig maar! Goed om te weten nadat drie mensen met wie hij in aanraking kwam, ziek werden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen