Ook SBS 6 gaat coronatoespraak Mark Rutte uitzenden

De coronatoespraak van Mark Rutte zal vanavond niet alleen op NPO 1 en RTL 4, maar ook op SBS 6 live worden uitgezonden. De uitzending begint om 19.00 uur. Dat heeft Talpa Network laten weten. Voor het eerst sinds de jaren 70 gaat een Nederlandse minister-president het volk toespreken via televisie. De overheid maakte gisteren bekend dat de speech op NPO 1 en RTL 4 te zien zou zijn, maar ook SBS 6 is dus aangehaakt. Het programma Lang Leve De Liefde maakt even plaats.

De Rijksvoorlichtingsdienst liet eerder al weten dat de minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden.

Talpa Network heeft besloten om de toespraak ook live uit te zenden op zijn radiozenders Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica. Non-stopzender Sky Radio doet niet mee.

Na de toespraak van Premier Rutte, wordt de reguliere programmering van de tv- en radiozenders hervat.

Sinds de Nederlandse horeca zondagavond is dichtgegooid, schieten de kijkcijfers van de lineaire televisie de lucht in. De verwachting is dat de toespraak van Rutte vanavond door vele miljoenen mensen gevolgd zal worden.

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen