Voor het eerst sinds jaren 70: premier met tv-toespraak

Minister-president Mark Rutte gaat morgen om 19.00 uur het land toespraken over de coranacrisis. De speech zal live worden uitgezonden door de NPO en RTL. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. De RVD spreekt van een ‘address to the nation’, zoals de Amerikaanse president ook met enige regelmaat doet. “In Nederland is zoiets zeer ongebruikelijk. De laatste keer was tijdens de oliecrisis in de jaren 70. Toen sprak premier Den Uyl rechtstreeks tot het volk“, weet de NOS.

Wat gaat Mark Rutte zeggen tijdens de tv-toespraak? “De minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden“, aldus de RVD.

Het kabinet heeft zojuist bekendgemaakt dat alle scholen in Nederland vanaf morgen dichtblijven, net als de kinderopvangcentra. Horeca en sportclubs moeten vanaf vanavond al de deuren sluiten.

De ministers Bruins (Volksgezondheid) en Slob (Onderwijs) geven om 17.30 uur een persconferentie over de maatregelen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen