Nicolette van Dam blij dat ze niet vast bij RTL of SBS zit

Nicolette van Dam vindt het eigenlijk heel erg fijn dat ze niet meer vast onder contract staat bij een zendergroep als RTL of SBS. Dat geeft ze aan in gesprek met 100% NL Magazine. SBS 6 besloot eind vorig jaar om het tweejarig contract van Van Dam niet te verlengen; er keek geen hond naar haar programma’s. De nooit echt doorgebroken presentatrice ligt daar niet zo wakker van. “Het bevalt mij goed dat ik al een tijdje niet meer op vaste contractbasis werk“, aldus het televisietalent.

Ze houdt op deze manier veel tijd over, aldus Van Dam. “Daardoor heb ik de vrijheid om te ondernemen, om bedrijven met Bas op te zetten, bedrijven te leiden, te acteren en vrije keuzes te maken.”

Van Dam voelt zich niet mislukt als presentatrice. “Ik ben net 35 geworden, er zijn veel dingen in ons leven gebeurd waardoor je er op een andere manier naar gaat kijken. Televisie maken is nog steeds mijn grootste passie, acteren ook, maar het moet wel een verlengstuk zijn van wie ik ben.”

Televisie is volgens haar niet zaligmakend. “Er komen natuurlijk dingen bij kijken, zoals kijkcijfers, contracten en regeltjes. Maar ik merk ook dat het allemaal wat soepeler wordt. Tijden veranderen en online wordt steeds belangrijker. Wij hebben ook onze business online. Daarmee bereiken we 1,5 miljoen unieke bezoekers die langs ons eigen winkeltje, onze eigen zender komen. Dat is toch bizar.”

Bas had daar al heel snel gevoel voor. Hij heeft mij daar erg in gemotiveerd en is altijd mijn klankbord geweest. Daardoor heb ik een bepaalde onafhankelijkheid kunnen creëren.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen