Dochter had al afscheid genomen van Andries Knevel

Marije Knevel, bekend van de talkshow Ladies Night op Net5, had in 2016 al afscheid genomen van haar bekende vader Andries Knevel toen hij op de intensive care lag. Dat vertelt ze in gesprek met Veronica Magazine. Andries lag in dat jaar drie weken op de intensive care nadat hij in Bolivia besmet was geraakt met de legionellabacterie. Hij werd een paar dagen kunstmatig in coma gehouden en zijn omroep, de EO, vroeg mensen voor hem te bidden. Het leek alsof hij dood zou gaan.

Gelukkig is Andries er bovenop gekomen, maar Marije huiverde wel. “Hij lag op het randje. Hij had in Bolivia een legionella-besmetting opgelopen. Iedereen dacht dat het hoogteziekte was. Ik weet nog dat ik met een holadijee-gevoel en een tros ballonnen naar het ziekenhuis ging. Maar die bacterie zat al te lang in hem, zijn lijf kon het niet aan.

Het was een ernstige situatie, aldus Marije. “Hij is in coma gebracht en het was de vraag of-ie eruit zou komen. Toen hebben we zelfs afscheid van hem genomen. Dat was zó heftig.”

Op een gegeven moment kreeg ze weer hoop. “Later, in het ziekenhuis, kneep hij in mijn hand. Het was net een film. Toen wist ik: het komt goed met deze dwarse man.”

Toch is Andries nooit helemaal hersteld. “Hij is alleen niet meer die actieve vader die hij was. Maar hij heeft het leven nog. En het heeft mijn ogen geopend.”

Als ik wat wil zeggen tegen hem, wacht ik daar niet meer mee. Het heeft echt veel impact gehad op ons allemaal.

Lees ook: Andries Knevel ligt ernstig ziek op intensive care (november 2016)

Foto: Talpa

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen