Lil’ Kleine beloofde gouden bergen, levert laagterecord

Lil’ Kleine werd in 2018 met een hoop poeha gelanceerd als het nieuwe jurylid van The Voice of Holland. Hij zou de kijkcijfers van het programma eventjes een flinke boost gaan geven, kondigde hij zelf aan in een interview met Quote. “Ik ben gevraagd als coach omdat ik een rauw randje heb en dus hogere kijkcijfers oplever. Zo simpel is het“, riep hij. Het resultaat? Niet alleen inhoudelijk stelde Lil’ Kleine teleur, maar ook kijkcijfermatig: The Voice heeft veruit het minst bekeken seizoen ooit afgesloten.

De halve finale van The Voice bleek vorige week de minst bekeken aflevering van het programma allertijden en vrijdag trok een Voice-finale voor het eerst minder dan twee miljoen kijkers.

Het seizoensgemiddelde van The Voice is uitgekomen op 1,75 miljoen kijkers. Het is voor het eerst dat dit cijfers onder de 2 miljoen uitkomt.

De gemiddeldes van tien seizoenen The Voice op een rij: 2,5 miljoen, 3 miljoen, 2,9 miljoen, 2,6 miljoen, 2,2 miljoen, 2,2 miljoen, 2,4 miljoen, 2,2 miljoen, 2,3 miljoen en 1,8 miljoen.

Ook inhoudelijk was er dit seizoen veel kritiek op de bijdrage van Lil’ Kleine aan het programma. Veel kijkers en critici, maar bijvoorbeeld ook collega Anouk, vinden Lil’ Kleine heel erg slecht in coachen.

Eén ding is zeker: de gouden bergen die Lil’ Kleine beloofde aan John de Mol zijn er niet gekomen. Quote: “Waar hij producent John de Mol vooraf de hemel beloofde, blijven de kijkers sinds zijn komst juist massaal weg.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen