Kritiek op Jort Kelder als vaste coronadeskundige Jinek

Er is kritiek op het feit dat Jort Kelder continu wordt uitgenodigd door Eva Jinek om te praten over de coronacrisis. BN’ers vinden hem daar niet deskundig genoeg voor. Dat laten ze blijken op Twitter. Kelder zei vrijdag nog in Jinek dat hij de media te hysterisch vindt over de corona-uitbraak, maar inmiddels wordt het halve land lamgelegd. Om het nieuwe beleid van het kabinet te bespreken heeft Jinek vandaag viroloog Ann Vossen en Jort Kelder uitgenodigd en dat leidt tot verbazing.

Voxpop-ster Roel Maalderink: “Dus bij 38 graden koorts en een neusverkoudheid moeten we Jort Kelder raadplegen.

DENK-leider Farid Azarkan: “Ja, want Jort Kelder weet heel veel van Volksgezondheid en Economie.

Oud-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes: “Kleuters denken vaak dat de juf op school woont – ze is er toch altijd? Ik denk dat Jort Kelder in de studio van Jinek woont. Ieder onderwerp… ‘…Ahh, Jort is er toch …’

Journaliste Lamyae Aharouay: “Erg benieuwd naar de bijdrage van Jort Kelder (en leuk dat ze er een viroloog bij uitnodigen).

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Jort Kelder. De man die vijf dagen geleden nog sprak van een mediavirus en de situatie nog lekker relativeerde en daarbij coronavirus ‘overtrokken hysterie’ noemde.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “Wanneer is dit begonnen in Nederland – in tegenstelling tot in andere landen – dat in talkshows altijd een BN’er aan moet schuiven om zich te uiten over zaken waarin hij niet deskundig is? Weet Jeroen Pauw dit misschien?

Pauw: “Ojee Wierd Duk, ik ben niet voldoende deskundig om daar antwoord op te hebben.

De aankondiging van Jinek:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen