Jort Kelder vindt corona ‘eerlijk gezegd wel spannend’

Geplaatst op vr 13 mrt 2020 om 11:45

BN’ers die de schaapjes op het droge hebben lijken soms echt in een andere werkelijkheid te leven. Na de bizarre uitspraak van Angela de Jong dat ze de corona-uitbraak ook wel weer gezellig vindt, liet Jort Kelder donderdagavond in de talkshow van Eva Jinek weten dat hij het ‘eerlijk gezegd wel spannend’ vindt wat er nu gebeurt. Zijn uitspraak komt juist op het moment dat de tv-persoonlijkheid al onder vuur ligt vanwege het bagatelliseren van de ernst van de corona-uitbraak.

Eva Jinek: “Vijf dagen geleden, Jort, zat je hier ook aan tafel, dat is altijd gezellig en toen zei je dat corona een mediavirus was omgeven door hysterie. Dat soort woorden gebruikte je toen.”

Kelder: “Dat was vrijdag. Er zit natuurlijk een mate van hysterie in, zeker. De psychologische factor op de beurs – ik zat vooral voor de beurskoersen hier – is natuurlijk ontegenzeggelijk. Het is niet zo dat bedrijven die op zichzelf stevig staan ineens waardeloos zijn geworden. Er zit een mate van hysterie in.”

Hij ergert zich aan het stilleggen van de economie. “Het gemak waarmee sommige mensen berichten in de media horen en zeggen: ‘Ja, ze moeten gewoon even de economie afsluiten.’ Dat zijn mensen die iedere maand gewoon een girocheck thuis krijgen met een salarisje. Je moet even naar één miljoen zzp’ers kijken, waar alle opdrachten vandaag zijn afgebeld, en naar alle ondernemers, de restaurants in Italië gaan dicht en dus failliet binnenkort.”

Het is dan wel heel makkelijk om te zeggen: ‘Nou, dat hadden ze even eerder moeten doen.’ Het zijn altijd mensen die ambtenaar zijn of bij een groot bedrijf werken, let maar op.”

Spannend

Eigenlijk vindt Kelder de coronacrisis vooral heel spannend. “Je hebt 9/11 gehad en de financiële crisis, maar dit is een enorme explosie en misschien wel nucleair. Hoe groot is de besmetting? Kunnen we over twee maanden weer omhoog komen of zijn er dan zo veel bedrijven omgevallen dat we echt in een diepe, diepe recessie vallen? Ik denk niet dat het nodig is eerlijk gezegd. Ik vind het eerlijk gezegd wel spannend om mee te maken, hoor, want dit gaan we denk ik niet nog een keer krijgen.”

De zwaar getroffen KLM-baas Pieter Elbers daarop: “Het klinkt alsof je het leuk vindt.”

Kelder: “Nee, nee, nee, ik ben journalist, maar de virologen hebben genoeg boeken geschreven van: ‘Die grote klap komt er een keer aan.’ Het hoeft voor de specialisten geen verrassing te zijn dat dit komt.”

Foto: RTL
30 Reacties op “Jort Kelder vindt corona ‘eerlijk gezegd wel spannend’”


 1. Willie

  Flikker idioot eens van de TV af en als je dan toch bent neem die Jinek gelijk mee

 2. Huib

  Ben al die mensen, gezond van lijf en leden, wel zat die luchtig over corona spreken.

 3. oja

  Ik vind dat Jort een sukkel is. En waarom krijg deze gast nu airtime? Eerst roepen dat het allemaal geklets is en nu ineens de expert zijn? Get lost. De media, en zeker Jinek, is diep gezonken door hem in de uitzending te halen. Ongelooflijk.

 4. Kuis

  Laat Jort eens wat beelden uit italiaanse ziekenhuizen zien.

 5. teuntje

  Hoop dat die engerd corona krijgt kijken of ie het dan nog spannend vindt

 6. Ron

  Ik vind het ook wel spannend als Jort corona krijgt eerlijk gezegd…

 7. Mousse

  Wordt kotsmisselijk van die zogenaamde BN’ertjes die zo nodig hun mening over het corona virus via de media moeten ventileren.

  Ga in quarantaine en kom voorlopig niet meer terug.

 8. Marko

  Waarom zat hij er?

 9. M

  Jort heeft gewoon gelijk, wat een ophef om een iets ernstige vorm van griep die iets meer doden (veelal verzwakte mensen) dan de normale griep tot gevolg heeft.

  Ik raad mensen naar Zembla van gisteren te kijken, dat is pas een schandaal, dat veel meer (zeer ernstig zieken!!), en veel meer doden tot gevolg heeft dan corona.
  Het gaat hier om de walgelijke praktijken van Monsanto (nu Bayer), die willens en wetens kankerverwekkend landbouwgif maken.

  Echt sdhokkend, en nogmaals, met vele malen ernstigere gevolgen dan heel dat corona, ook in Nederland!

 10. Nieuwsflits

  Albert is ook ziek..
  Beterschap Albert!
  (Klik op de link)
  (Albert heeft een longaandoening)

 11. M

  Jort heeft gewoon gelijk, wat een ophef om een iets ernstige vorm van griep die iets meer doden (veelal verzwakte mensen) dan de normale griep tot gevolg heeft.

  Ik raad mensen naar Zembla van gisteren te kijken, dat is pas een schandaal, dat veel meer (zeer ernstig zieken!!), en veel meer doden tot gevolg heeft dan corona.
  Het gaat hier om de walgelijke praktijken van Monsanto (nu Bayer), die willens en wetens k * nkerverwekkend landbouwgif maken.

  Echt sdhokkend, en nogmaals, met vele malen ernstigere gevolgen dan heel dat corona, ook in Nederland!

 12. Sander

  Als bedrijf moet je gewoon rekening houden met tegenvallers.

 13. aldus

  Jort zegt helemaal geen foute dingen. Iedere journalist die dit niet spannend vindt, is geen journalist MC rukt het weer uit z’n verband en doet weer een leuk artikeltje. Misselijk.

 14. Zalmneusje

  Het woord ‘spannend’ is wellicht verkeerd gekozen. Maar we zitten natuurlijk wel met zn allen in een gebeurtenis die i alle geschiedenisboeken zal komen. Het is een uitzonderlijke situatie.

 15. Kuis

  @M
  Vergeet niet dat Bayer ooit bloedplasma zakken aan europa heeft verkocht omdat ze ze niet meer aan amerika mocht verkopen.
  Amerika verbood dat omdat er zakken met AIDS besmetting in de batch zaten.

 16. Gerald

  Kelder zei helemaal niet dat hij corona spannend vond, zoals MC graag over doet kоmen in de hoop op schuimbekkende reagеerders.

 17. Jort, Jineks hobby viroloog

  Wat is Jinek toch een ziek gemaakt programma.

  Nu, mag Jort zonder enige kennis en ervaring opeens voor hobby viroloog spelen.

 18. Yvet

  Deze gek is nog erger dan die gast die zegt dat handen geven mag.

  Angela is wel de domste van de drie

 19. Piet Pannelap

  Jort is een walgelijke vertoning bij Jinek. Wat een zelfingenomen ranzige bralbal.

 20. anoniem

  De rijken krijgen straks voorrang in onze ziekenhuizen?

 21. Claire

  Jort Kelder die omhooggevallen zelfingenomen dwaas met zijn slappe nietszeggende gelul begint te irriteren. Hij kan zich beter druk maken over zijn bochel die groeit, het is een gekrompen en kromgetrokken ouwe lul geworden met een lachwekkend kraakstemmetje. Hoe zal deze ouwe dwaas er uitzien in een witte onderbroek bibberend voor de open haard? hahahahahah

 22. Timo

  Kijk de film Contagion en je weet direct waar we over een week of twee kunnen staan met z’n allen. Dan is het echt niet leuk meer.

 23. Jert Kolder

  Homos vinden HIV ook spannend.

 24. max

  Er reageren hier voornamelijk idioten, die er maar wat uitkramen. Wat een zielige figuren lopen er toch rond.

 25. Marjon

  Max, ik smacht ernaar om aan je piеlemuis tе lurken.

 26. Bedorven Aambeienspleet

  Kelder moet gewoon z’n waffel houden tot corona helemaal uitgebannen is.

 27. Leo knots

  Waarbij hij ook direct laat zien geen expert te zijn, olidom is en dat is gelijk de reden dat hij bij Jinek zit.

 28. Marjon

  Wie ‘olidom’ schrijft is oliedom.

 29. Sookie Stackhouse

  He Jort……ga lekker ff op vakantie naar Italie…..spannend joh!

 30. Paulus

  1 ding is zeker, hij komt mij te zacht over om crime te zijn. Hij is gewoon media geil, niks mis mee. Voor de rest, wat hij doet is gewoon entertainment.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.