Jeroen Pauw miste eigen talkshow in coronatijd

Jeroen Pauw heeft zelf voorgesteld om onderdeel te worden van het Op1-team nu het land zich in een grote coronacrisis bevindt. Dat heeft de presentator gezegd op Radio Oranje. Toen Pauw hoorde dat Op1 zeven dagen per week zou gaan uitzenden en er dus vacatures vrijkwamen, meldde hij zich direct bij de zenderleiding van NPO 1. “Toen had ik een gesprek over allerlei andere dingen, ook over wat ik verder zou gaan doen dit seizoen. Met onder meer Frans Klein“, aldus de BNNVARA-ster.

Klein vroeg Pauw naar zijn wensen. “Hij zei: ‘Wat zou je nou eigenlijk zelf op dit moment willen?’ Toen zei ik: ‘Nou ja, ik zou het toch eigenlijk ook wel fijn vinden om nu misschien even deel uit te maken van het Op1-team, nu er ook in het weekend uitzendingen zijn.’

Er werd enthousiast op gereageerd. “Daar was hij in alle eerlijkheid ook wel weer heel blij om. Ik ook. Hoe naar zo’n virus en zo’n crisis ook is, het is ook wel een wedstrijd die gespeeld wordt waar je graag bij wil zijn met een programma.

Er is besloten om Pauw een duo te laten vormen met Fidan Ekiz. De twee zijn vanavond voor het eerst te zien in Op1. Ze vallen met hun neus in de boter, want het gaat zeer goed met Op1.

Op1 noteerde zaterdag de meest bekeken uitzending tot nu toe: er keken maar liefst 1,4 miljoen mensen.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen