Zaterdageditie Op1 heel groot succes: klap voor Jinek?

De zaterdageditie van Op1 is met zeer mooie kijkcijfers van start gegaan. Er keken gisteren 1,4 miljoen mensen (28 procent) naar de uitzending op NPO 1 en daarmee is het de meest bekeken aflevering van het programma sinds de start in januari. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op1 zendt sinds deze week zeven dagen per week uit en ontpopt zich daarmee tot dé nationale arena waarin de coronacrisis besproken wordt. En dat zal toch wel even slikken zijn voor Eva Jinek.

Als Jinek niet was overgestapt naar RTL 4, dan had ze op dit moment – tijdens één van de grootste crises die Nederland ooit heeft gekend – haar talkshow gemaakt op ’s lands meest bekeken zender NPO 1. Misschien wel afgewisseld of in combinatie met Jeroen Pauw.

Al maanden moet Jinek de nieuwe concurrent Op1 voor zich dulden, maar tijdens de coronacrisis wint Op1 in één klap enorm aan populariteit. Het programma staat in één keer als een huis.

Hoewel Jinek de kijkcijfers ook ziet stijgen door corona – er keken deze week gemiddeld 886.000 mensen naar haar talkshow – blijft Op1 de winnaar van de talkshowstrijd: daar keken deze week gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar.

Nu de kijker ook in het weekend bij Op1 terechtkan, zou het zomaar kunnen dat ze doordeweeks ook sneller geneigd zijn om voor Op1 te kiezen. Merkt Jinek dat volgende week aan de kijkcijfers?

Jineks leermeester Pauw voegt zich nu in elk geval bij het Op1-kamp. Hij is vanavond, samen met Fidan Ekiz, voor het eerst te zien als Op1-presentator.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen