Zaterdageditie Op1 heel groot succes: klap voor Jinek?

Geplaatst op zo 22 mrt 2020 om 8:10

De zaterdageditie van Op1 is met zeer mooie kijkcijfers van start gegaan. Er keken gisteren 1,4 miljoen mensen (28 procent) naar de uitzending op NPO 1 en daarmee is het de meest bekeken aflevering van het programma sinds de start in januari. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op1 zendt sinds deze week zeven dagen per week uit en ontpopt zich daarmee tot dé nationale arena waarin de coronacrisis besproken wordt. En dat zal toch wel even slikken zijn voor Eva Jinek.

Als Jinek niet was overgestapt naar RTL 4, dan had ze op dit moment – tijdens één van de grootste crises die Nederland ooit heeft gekend – haar talkshow gemaakt op ’s lands meest bekeken zender NPO 1. Misschien wel afgewisseld of in combinatie met Jeroen Pauw.

Al maanden moet Jinek de nieuwe concurrent Op1 voor zich dulden, maar tijdens de coronacrisis wint Op1 in één klap enorm aan populariteit. Het programma staat in één keer als een huis.

Hoewel Jinek de kijkcijfers ook ziet stijgen door corona – er keken deze week gemiddeld 886.000 mensen naar haar talkshow – blijft Op1 de winnaar van de talkshowstrijd: daar keken deze week gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar.

Nu de kijker ook in het weekend bij Op1 terechtkan, zou het zomaar kunnen dat ze doordeweeks ook sneller geneigd zijn om voor Op1 te kiezen. Merkt Jinek dat volgende week aan de kijkcijfers?

Jineks leermeester Pauw voegt zich nu in elk geval bij het Op1-kamp. Hij is vanavond, samen met Fidan Ekiz, voor het eerst te zien als Op1-presentator.

Foto: NPO
69 Reacties op “Zaterdageditie Op1 heel groot succes: klap voor Jinek?”


 1. Anneke

  Wat is nou precies het probleem? Uiteraard trekt het eerste publieke net de meeste kijkers in deze tijden, daarnaast scoort Jinek ook erg goed. Niks aan de hand!

  Gisteren trok Op1 veel kijkers omdat er tegelijkertijd niet veel anders was.

 2. CB

  Goed, Beau toch maar van zijn retraite laten terugkomen? Eva 7 dagen aan het werk mag niet van de arbo en de cao.

 3. Minder of Mirjam

  Dit is helemaal geen crisis voor Jinek. Als ze 300.000 kijkers zoals Twan had gescoord dan was het een crisis voor RTL4.

  Lekker zinloos een niet bestaand vuurtje opstoken, MC! JAMMER!

 4. NPO the only one

  Proficiat voor Op1, geweldig!! By the way, waar was Jinek?? Moest ze soms luiers verschonen???

 5. Jihals

  Eva Jinek heeft afgelopen week definitief van Opt1 verloren. Zelf op ‘haar avond‘ (vrijdag) scoorde de blonde golddigger minder kijkers. Kan er niet rouwig om zijn, ik vind Jinek maar een hysterisch wijf.

 6. M.

  Eva Jinek presenteert toch koffietijd in de vroege doordeweeks ochtenden?! Althans dat dacht ik, Ik kan me niet voorstellen dat RTL of SBS de capaciteiten hebben om een talkshow te kunnen uitzenden.

 7. Mark2

  Zo lachen hoe sommige Jinek maar blijven verdedigen.. feit is dat Jinek (en rtl4) met de overstap wilde winnen van NPO. Dat lukt bij lange lange na niet. Het is dus gewoon een miskoop geweest. Heeft ongelooflijk veel geld gekost, want het hele productiehuis is meegekocht en daar zal dus ook een salarisverhoging hebben moeten plaatsvinden voor al die mensen achter de schermen. Al met al dus een peperduur programma waar rtl niets mee wint. Iets meer kijkers dan de voorgangers op rtl4 maar geen winst, en daarmee gene goeie sier. Jinek zal ongelooflijk veel spijt hebben van haar uitspraak dat NPO best kijkers mag hebben,als ze met Jinek maar wel wint.. Dat was de strijd die er was, geen andere strijd met enig andere zender

 8. NPO the only one

  CB, dat mag wel van de arbo en de cao, alleen voor dat ”hongerloontje” wat ze verdient, doet ze dat niet!! Dan moet er geld bijkomen!!!

 9. Hoensbroek

  NPO is blij dat Jinek is vertrokken naar Unilever. Daar kijkt alleen het hamster en het -1,5 meter plebs naar.

  Bij Op1 is de hand van Pauw zichtbaar. De koppels draaien steeds beter.

 10. Anneke

  Mark2
  zo 22 mrt 2020 om 8:26

  Feit is? RTL wilde met het overnemen van Jinek het marktaandeel op de late avond verbeteren, dat is erg goed gelukt.

 11. Bram Moszkowicz

  Het geld is binnen. De rest is 100% bijzaak.

 12. Snake Charmer

  Moet Jinek soms 24/7 gaan uitzenden?

  Dat NPO1 nou dit hele Corona gedoe uitmelkt.

 13. Unilever TV trekt stekker uit RTL

  Wat heerlijk toch dat Unilever per direct de stekker uit RTL trekt.

 14. Tvkijker

  Ik zie het probleem niet. We zien toch aan de kijkcijfers dat in tijden van crisis dat mensen uit gewoonte afstemmen op de NPO. Daar is niks bijzonders aan. Ik vind dat RTL het prima doet. Overigens hebben ze bij Talpa een topper in huis. Merel die aanvankelijk kwam voor de flop Ladies Night. Doet het uitstekend bij SBS in het hart van Nederland. Daar moeten ze op doorpakken. Eindelijk eens iemand die met een serieuze ondertoon de autocue leest ipv het opgewekte Hart van Nederland toontje.

 15. Paul Grijpstra

  Eva doet haar stinkende best om een mooi programma te maken voor Peter en voor Unilever. Je merkt haast niks van de partijdigheid en vooringenomenheid en het valt niet altijd meteen op dat ze promotie maakt voor RTL producties. Dus wat zeurt men nou? 800K is toch prima gescoord?

 16. MediaPrak

  Is niemand de sneer, gisteravond, van Op1’s Schimmelpennink richting JdM opgevallen? Op de vraag aan de CEO van Blokker over het openhouden van zijn winkels en collega bedrijven welke sluiten en zo het personeel in de WW parkeren, noemde Schimmelpennink een eigenaar welke hij kent in de Quote 500 en u al aan zijn personeel meedeelt dat hij personeel moet ontslaan vanwege de corona-crisis. Ergo het gelekte mailtje van JdM aan Talpa personeel.

 17. Hoensbroek

  Unilever TV trekt stekker uit RTL
  zo 22 mrt 2020 om 8:32

  Ben jij wel goed? Hoezo is dat heerlijk? Je kunt toch gewoon RTL kijken als je het leuk vindt, en er niet naar kijken als je het niet leuk vindt… Dan is er toch niks aan de hand?

 18. Samson en Gert

  Jinek????
  Wie was dat alweer?

 19. Ria

  Waarom wordt Jinek er weer bijgehaald, die zendt toch niet uit op zaterdag jullie kunnen alleen maar mensen onderuit halen

 20. Jan

  @ TV KIJKER Alle tv zenders/ produktiehuizen werken zich uit de naad, om de kijker te geven wat ze willen ,wat voor programma dat ook is , Maar de kijker is en blijft de baas, en daar kan geen zender iets aan veranderen ! En bij callimiteten /crisis , kiest men toch voor de NPO , dan worden de zenders zoals RTL en Talpa en op een zijspoor gezet , en dat is heel normaal !

 21. Karin

  Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Eva Jinek naar RTL is overgestapt. Ik ben geen fan van die zender en kijk daardoor ook niet meer naar Jinek. Het heeft niets met de presentatrice te maken maar met de zender. Althans voor mij dan.

 22. Fokkie de Tokkie

  Je kijkt naar Op1 en je bent niets wijzer geworden. Uitleg en stellingen van het niveau: kan je zwanger raken van een zoen! Rot roch op.

 23. Wil Kwast

  Straks als het voetbal weer gaat draaien kelderen de kijkvijfers weer

 24. Veenendaal

  Karin
  zo 22 mrt 2020 om 9:11

  Lijkt me vreemd, een zender heeft toch veel verschillende soorten programma’s? Ik neem aan dat je ook niet alles op de NPO leuk vindt…

 25. Rene

  Jullie vinden het heerlijk als RTL minder scoort dan
  NPO 1.gebeurt heel regelmatig dat rtl wordt afgekraakt
  Niet goed

 26. Ria

  Uniek presenteerd 5 dagen en Op1 1 dag per duo in de week, dus??

 27. NPO the only one

  Horens roek, als de steker uit RTL gaat, dan gaat er veel meer reclame geld naar NPO/STER!!!!!!

 28. Tom

  Eerst haal je presentatrice, productiehuis en kompleet programma weg voor veel geld bij de concurrent.
  Overal wordt gezegd de concurrent overleefd dit net – nieuwe systeem funktioniert niet en lievelingsrecensent dat de concurrent het niet kan en niets bijdraagt!

  Bewijs is geleverd dat het anders kan en hoogmoed komt voor de val als je ook nog zegt „als ik maar Win“

 29. NPO the only one

  Sorry, Horens roek is Hoensbroek!!

 30. Kuis

  Wanneer gaat deze site zichzelf hernoemen naar NPOCourant?

 31. Jan

  @ RENE Heb het ook altijd raar gevonden dat men zenders afkraakt
  Het zijn bedrijven die toch veel werk verschaffen, of het nu de NPO RTL TALPA DISCOVERY, FOX of wat voor zender dan ook die hier voor een Nederlands pukliek uitzenden! Vooral de haat tegen Talpa is onbegrijpelijk, Zonder J de Mol was RTL
  nergens , John de Mol is wel een belangrijke factor in het radio tv landschap
  En er zijn weinige in Nederland die hem na doen !
  We moeten meer waardering hebben voor al die mensen die voor de kijker zich uit de naad werken ! het is zo makkelijk achter je computer alles te bekritseren, maar achter elk programma staan mensen , die soms weken, maanden in de weer zijn
  om een programma te maken ! waardering , daar gaat het om , niet de boel afkraken , want wat de ene slecht vindt, vindt de ander juis boeiend of leuk

  En zoals de slogan van de NCRV eens was Men laat ieder in zijn waarde !
  Programma makers tv zenders ,zijn er voor U , en voor iedereen !

  Niet iedereen lust Heineken of Amstel , en we gaan de brouwers toch ook niet bekritiseren, omdat JUPILER lekkerder is en de stekker uit Amstel er wel uit kan!

 32. Eva

  Wat is die Sander S toch ongelooflijk slecht. Vervang hem.

 33. Vera Storm

  Eens met Eva: flapdrol van de bovenste plank, niveau schoolkrant. ‘Hebben jullie er nog wel een beetje lol in met z’n allen?’ Dat verplegend personeel is bezig mensenlevens te redden. Inlevingsvermogen van een zak hooi.

 34. Bart

  @Jan Ik kraak de Mol niet af. Echter als hij er niet was geweest dan zat er wel iemand anders. Zulke bijzondere televisie is het de afgelopen 15 jaar niet wat er uit zijn koker komt.

 35. Ron

  Klap voor Jinek? Nee want die is er niet in het weekend. Jammer dat uitgerekend het minste duo van de doordeweekse avonden dit tijdslot krijgen toebedeeld. Benieuwd naar Pauw vanavond. Hopelijk geven ze hem een regulier slot doordeweeks.

 36. Max

  Sander doet het prima!!! Ik begin de duos’s steeds meer te waarderen bij OP1. Die afwisseling is juist waarom het boeiend blijft om te kijken en dat had ik zelf niet verwacht! Hoe zou Angela de Jong er inmiddels over denken, die was ook zo kritisch in het begin!

 37. Eric Kip

  Je kan niet verwachten dat Jinek er elke avond is , bij op1 zijn er elke keer verschillende presentatoren en jinek is alleen

 38. wg

  Reken maar dat Eva Jinek baalt. Ze wil winnen.

 39. Xylon

  Natuurlijk wilde rtLuxembourg met het wegkapen van talkshow Jinek de NPO een kunstje gaan flikken !.. Dat is dus mooi niet gelukt en dit is nog maar het begin de genadeklap die zal nog gaan komen !.. Madam is namelijk sinds haar overstap naar riool televisie Luxembourg van Bertelsmann totaal overbodig aan het worden !.. Overigens is het erg naïef van haar om te denken dat ze het met zo’n slappe commerciële NPO aftreksel zou kunnen gaan winnen van Op1 !.. Het is nu totaal een kansloze strijd geworden vooral nu ze hulp gaat krijgen van Fake talkshowhost Beau van Erven Dorens !.. Haar carrière als journalistieke talkshowhost kan ze gezien haar dagelijkse commerciële theekransje op 4 wel voorgoed gaan vergeten !..

 40. robb

  Ze durven Beau niet in te zetten hij zal 300.000 krijgen.

 41. Babs

  Zo dom dat eeuwige uithalen naar Jinek. Zij komt het beste eruit met het beste salaris, mooie kijkcijfers en gewoon lekker vrij het weekend. Dat iedereen die maar zo dom is op haar te blijven hakken getuigt van jaloezie en het ontbreken van een eigen leven. De media courant heeft blijkbaar ook niets beters over te schrijven. De strijd die er al zou zijn wordt hier in stand gehouden. Ga zo door, Jinek lacht zich suf en de mens met een leven lacht met haar. Die kijken zelf wel wat ze willen zonder aan deze hype mee te doen.

 42. Laetitia van der Lans

  Wanneer houden jullie op met deze onzin vergelijking tussen Jinek en Op1. Zo ontzettend onbelangrijk op dit moment! We hebben als samenleving belangrijker zake n aan ons hoofd dan deze onzinnige dagelijkse vergelijking.
  Danku

 43. NPO the only one

  Jan, vooropgesteld, John de Mol is ’n meer dan geweldige mens! Als John zich bezighoudt met ’t vinden van nieuwe formats, werkelijk perfect, daar is ie groter dan groot in! John heeft alleen 1 persoonlijk probleem: Hij kan totaal niet met mensen omgaan en probeert zo onsympathiek als mogelijk over te komen, dat is heel jammer!!!

 44. Corona zomer met Art

  Als Beau niet wil, wil Art wel.

 45. NPO the only one

  Jan, John is ’n geweldig mens, teminste als ie zich bezighoudt met z’n formats! Maar als omroepbaas is hij totaal niet geschikt, hij kan n.l. niet met mensen omgaan en dat is heel jammer!!!

 46. Jan

  @ BART Hij levert aan meer dan 150 landen ook aan, RTL , dus beetje hypocriet om zijn producties negatief neer te zetten !

 47. Ramon

  Art Eva en Beau gaan het sowieso niet redden bij RTL, het zijn stuk voor stuk drie waardeloze talkshowhosts.

 48. Jan

  @npo the only dat is een ander verhaal,

 49. Trudy

  “Vandaag!!! Weer 737 nieuwe besmettingen!! Komt dat zien!!!” Aldus de immer overenthousiaste schreeuwende Jinek….

 50. teuntje

  Golddiger wilde toch winnen hautaine en arrogante trol moet van de buis alcoholist gaat maar lekker thuis zuipen de gasten aan het water en Vissenoog avond aan avond aan het bier als ze teveel zuipt wordt ze vilein

 51. Klaas Flink

  Kom op zeg. Welmoed is toch prima journaliste en prachtige dame, en Sander komt er ook wel; goeie opmerking over relatie ontslagen en comfortabele financiele positie van de eigenaren. Zij zijn niet voor niks zo rijk, die steken geen 10 cent in liefdadigheid.

 52. X

  Wat kan het mij schelen welke omroep wat uitzendt. Toegegeven, ik kijk het meest NPO, ook 2 en 3. Maar kies gewoon wat je interesseert of vermaakt. Moet wel zeggen dat ik me verheug op de terugkeer van Pauw. Tevens heeft Fidan ook bewezen dat ze dit kan.

 53. H.L. van Olphen

  Mijn reactie is , dat het mij stoort, dat Eva Jinek veel te gehaast en vaak onduidelijk spreekt, waardoor ik dan naar Op 1 overschakel – jammer !

 54. Turbojugend

  Ik ben zo benieuwd welke open deuren Arjan Lubach vanavond weer gaat intrappen……

  Misschien gaat ie wel weer viral… wat leuk toch allemaal he mensen??? Die moderne wereld….

  Bek

 55. Anouk

  Arme, arme Eva… ze had zich zo verheugd op haar succes bij RTL.
  En nu? de beginnelingen van OP1 verslaan haar dagelijks met gemak.
  Nu Jeroen terugkomt kan Eva zich helemaal richten op de pulp programma’s en sterren van RTL. Terwijl ze zo graag Trump wilde bashen en de Clintons wilde adoreren.
  Helaas, ik zeg tot de bouwvak en dan is het gedaan met het gegil en gekrijs van haar.

 56. Commerciële Yoghurt

  Helaas ging RTL4 op slot toen Op1 startte! Dom en goedkoop van RTL4.

  Zielige reacties hier van onze staats adapten.
  Vorig jaar werd die zelfde Jinek nog bewierookt door dit onnozele gezelschap.

  Jinek doet het gewoon erg goed op RTL4.
  Op1 doet het ook prima, zonder dat de kwaliteit er afdruipt bij sommige duo´s.

 57. Raymond J. (de coce-verslaafde marechaussee van de kerkstraat 290)

  Eigenlikk denk ik dat al die BUBBA’S parasiterende losers zijn.
  Ga lekker terug de boom in.

 58. Crissy

  Als vanavond weer een Op1 uitzending van de VAR komt, vraag ik me af, waarom zij voor de derde keer in één week aan zet zijn. Ook DWDD is van de VARA. Hoezo moeten we bij de publieke omroep steeds een overdaad aan VARA opinies getrakteerd krijgen? Laat KRO/NCRV ook een aan het woord i deze bijzondere tijd. Of wil de NPO deze linkse dominantie toch bewust?

 59. The Fi x

  Ach laat laat haar toch…
  Ze doet toch niemand kwaad ?
  De verleiding! Díe was de schuldige
  En ze viel voor de bijl…
  Jack Spijkerman overkwam hetzelfde lot…
  Zou je niet zeggen…allebei waren ze hoogst intelligent
  Maar…….’t geld hé?

 60. aammehoela

  Dat OP1 er nu in het weekend is logisch. Er is geen sport meer dus zaterdagavond geen Studio Sport en op zondagavond geen Studio Voetbal. Dezelfde reden dat Een Vandaag er ook op zondagavond is. Als de sport weer kan beginnen verdwijnen deze extra uitzendingen vanzelf weer. Enkel Op1 kan in juni doorgaan vanwege het vervallen van het EK-voetbal.

 61. Geer

  Zondagavond wordt Jinek helemaal verplettert door Jeroen. 😁😁

 62. Hanny van Hirtum

  Wat n gezeur toch altijd hier……wordt er gewoon misselijk van ! Die programma s kunnen heus wel naast elkaar bestaan ! Gun ieder het zijne …..

 63. Gregor

  Jinek is gewoon weer zo’n dom blondje dat koste wat kost zo snel mogelijk veel geld wilde gaan verdienen. Ze is zichtbaar totaal niet meer gemotiveerd zoals ze altijd geweest is bij de NPO, waarschijnlijk heeft ze de strijd met Op1 al opgegeven. Dat de kwaliteit van haar praatshow erg achteruit aan het gaan is boeit haar kennelijk niet meer. De overstap naar de commerciëlen heeft behalve het vele geld niet veel goeds gebracht voor haar tv loopbaan.

 64. Paulus

  En nu de zondag nog, voor de loslopende kudde dieren. Die luisteren niet😡want er is een amber alert nodig om ze binnen te houden. Deze leeghoofden, verspreiden het virus 💀via de stranden, bossen en eettentjes. ☠️

 65. Marga

  Ik snap niet waarom mensen Jinek zo onderuit moeten halen? Als je niet wil kijken kijk je niet. Er zit een knop op je TV. Smaken verschillen. Laat iedereen in z’n waarde. Er zijn mensen die heel graag naar Eva Jinek kijken.

 66. critikast

  Routinier Eva Jinek verliest dagelijks van beginnelingen op televisie. Wat een pijnlijke constatering is dat ! Eigen schuld, dikke bult. Ze straalt alleen maar verveling, desinteresse en hautainiteit uit en dat wordt afgestraftdoor de kijker !

 67. Fons

  Wat is dat voor een suggestief zeikbericht Mediacourant ???
  Het lijkt verdacht veel op de sensatie beluste Telegraaf journalistiek….
  Dat een journalistieke / hersenloos onbenul dit mag schrijven, slaat nergens op. Als NPO de enige zender is die in het weekend een talkshow uitzendt, is er geen vergelijkingsmateriaal, dus slaat dit hele artikel nergens op.

 68. Wim

  Jinek, is een op geld belust 👱. Als beau het weer overneemt is het afgelopen. Die rotte rtl Duitsers slaan weer de plank mis.
  Het blijft een snertwijf

 69. Paulus

  😷Iedereen gaat tegenwoordig voor het grote geld, dus wees niet zo hypocriet, ieder bepaalt zijn eigen prijskaartje. Je bent maar 1 keer jong. Pakke wat je pakke kan zingt Andre H. , en het nuchtere volk zingt vrolijk Pasen mee. 🤔🤔

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.