Gordon vindt dat NPO tekortschiet in coronacrisis

Geplaatst op ma 16 mrt 2020 om 10:30

Gordon vindt dat de NPO tekortschiet tijdens deze coronacrisis. Er wordt veel nepnieuws verspreid, terwijl de publieke omroep niet in de lucht is met een nationale nieuwszender. Dat zegt de SBS 6-ster op Twitter. Gordon wijst op een bericht dat viral ging over de vermeende erbarmelijke situatie in het Amphia-ziekenhuis in Breda. “Waarom is er geen enkele nieuwszender actief bij de NPO om de burgers te informeren over de huidige toestanden? Wat een knulligheid!!!“, zegt hij.

Juist in deze tijd moet de NPO 24 uur per dag in de lucht zijn, vindt hij. De publieke omroep moet er volgens hem voor zorgen dat men een betrouwbare nieuwsbron heeft. “Ik snap werkelijk de gein er niet van om dit soort fake nieuws te verspreiden pffffff.

Zelf heeft Gordon zijn horecazaken gesloten. “Wat een tragedie voor iedereen, voor elke ondernemer een nachtmerrie om te besluiten om je zaken te sluiten per direct. Ik hoop dat men de rust en kalmte kan bewaren en niet om als een idioot te gaan hamsteren.

We zijn een welvarend land met genoeg voorraden dus gun elkaar die ruimte om ook een ander boodschappen te laten doen. Mijn grote dankbaarheid gaat uit naar al die mensen in de zorg die opengesteld staan en er koste wat het kost moeten staan!

De NPO had gisteren torenhoge kijkcijfers dankzij de coronacrisis. De late talkshow Op1 zendt sinds gisterenavond niet vijf, maar zes dagen per week uit.

Foto: SBS, William Rutten
68 Reacties op “Gordon vindt dat NPO tekortschiet in coronacrisis”


 1. Willie

  Mijn god Gordon ben jij de weg kwijt de NPO geeft al jaren geen objectief en betrouwbaar nieuws. Vanavond de Rutte show.

 2. henk

  Gordon heeft hierin helemaal gelijk. Vooral gisteren rond 17 uur was het gezwets van Dione de Graaff en Erben Wennemars een grote aanfluiting van de NOS directie.

 3. Charley

  Zijn kutkop schiet tekort.

 4. Frans

  Aldus kwaliiteits TV maker en Drugs-expert Gordon, gelukkig kunnem we die wel serieus nemen. Maak je liever druk over je eigen baggerzender waar geen hond naar kijkt

 5. Zomaar

  Wat een geklets, alsof je meer komt te weten als ze er 24/7 over blijven praten.
  Ze moeten juist leuke programma’s en/of films gaan uitzenden in deze moeilijke tijden voor velen.

 6. Kuis

  24×7 is wat overdreven, vooral omdat op internet het nieuws altijd doorgaat.
  Tussen 9:00 en 23:59 lijkt me voldoende.
  Veel landen, zoals de bekende in Engeland, Amerika, Rusland en het midden oosten hebben wel continue nieuwszenders, zelfs als er geen pandemie is.

 7. Vermiste mist

  Deze gekkie heeft vast alleen sbs6 aanstaan met het zeer urgente nieuws. Als je de TV aanzet gaat het alleen maar over het corona virus, maar het moet nog meer?
  Rtl Z, NPO thema kanaal nieuws?

 8. StefanV

  Wat een onzin weer. De NPO heeft talloze extra journaals gemaakt en andere uitzendingen gewijd aan het coronavirus. Ook online is volop informatie te vinden. Kennelijk leeft Gordon nog ergens in 1988, het pre-internettijdperk.

 9. Stefie

  Frans….. je hebt helemaal gelijk. Overbodige zenders sbs, rtl

 10. gerdien

  Wat een onzin. Alle informatieve programma’s gaan erover, plus extra journaals, plus ingelaste uitzendingen, plus continu ge-update websites en apps. Dat er vooral via twitter en facebook de nodige onzin wordt verspreid is blijkbaar onvermijdelijk maar om daarom 24 lang het nieuws te blijven herhalen voegt niks toe behalve dan een stemming kweken alsof we nu al met zijn allen in de afgrond zijn gestort.

 11. Erwin

  Aangezien hier veel mensen komen met een laag IQ, nog een keer. BLIJF THUIS, want nog steeds begrijpen die hersenloze tokkies niet dat je het virus kunt verspreiden zonder symptomen. ‘Dat gebeurt mij niet’ – en over een week huilen aan het bed van je doodzieke oma. Of een ander zit aan dat bed van ZIJN oma omdat jij zo nodig de straat op moest!

 12. kritisch avro-lid

  Wat een flauwekul. Er wordt van nieuws voorzien zodra er nieuws is. Op zowel radio, old-school teletekst, kranten, websites en uiteraard de diverse zenders wordt voldoende aandacht aan het nieuws gegeven. Je moet ontzettend je best doen niet van het nieuws op de hoogte te zijn. En als je echt iets wil weten kan je ook gewoon naar de RIVM site gaan.

  Oftewel nieuws is overal overvloedig aanwezig. Ok, behalve bij die halfgare Talpa zenders.

 13. Televisieman

  Weleens van internet gehoord waar zowel NOS als RTL nieuws de Corona crisis uitgebreid behandelen? Klaag klaag klaag en ondertussen zelf het ene na het andere baggerprogramma maken.

 14. Dronten

  Bezuinigingen door het geroddel van Telegraf en RTL kunnen journalisten niet MEER in alle grote steden aanwezig zijn.

  NPO was op Internet, NPO-radio1 en met flitsen op NPO1 tot 17.30 meer dan voortreffelijk en met goede informatie aanwezig. Over de avondinvulling heb ik helemaal niets te klagen.

  Ik ben op mijn wenken bedient door de NPO

 15. Ron

  NOS geeft juist heel veel info, alleen gisteren blunderde ze even flink tijdens de start van de persco, die was al begonnen toen ze het op NPO 1 nog over het schaatsen hadden. Onvergetelijke fout!

 16. Tsja

  Het laatste wat nu van belang is, is wat Gordon vindt van de situatie.

 17. Gerard

  Gordon moet toch eens verder kijken dan NPO1 of TRL4. Wat dacht je van NPOnieuws? Veel herhalingen maar als er niks te melden is is er niks te melden. Het zijn vaak herhalingen van zetten zoals dat heet.

 18. Laatste vlucht voor Gordon

  Misschien kan deze nitwit nog met de laatste KLM vlucht naar Zuid Afrika.

 19. Dadel

  Hij zegt het zelf: Rust en kalmte bewaren. Rare gast.

 20. ruben

  gordon
  ga poepen

  je bent niet geletterd

  Ik heb U ooit vader van Nederland genoemd meneer Mark Rutte

  God heeft U met 2 handen gemaakt, en U meneer Mark Rutte

  gaat nederland en de wereld redden……..

  Land genoten nederlanders wereld burgers wees positief, nuchter en steun meneer Mark Rutte waar het moet

  de wereld draait dooooooooooooooooooooooooooooooooooor!

 21. Jaap

  Niet zo zeuren Gordon, er is meer dan genoeg nieuws op NPO, je moet dan alleen wel kijken. Of krijg je zelf niet genoeg aandacht?

 22. CB

  Als ie t zoveel beter kan, moet ie het zelf doen.

 23. Je moeder is lelijk en dik

  Lekker doorhamsteren stelletje debielen, damn wst staat Nederland hard voor paal zeg! Wat een ontzettend zeikerig talentloos mietjesvolk zijn jullie!!

 24. ruben

  gordon ga poepen

  Meneer Mark Rutte ik heb u ooit vader van Nederland genoemd,

  landgenoten en wereld burgers

  helpen jullie meneer Mark Rutte waar het moet

  houd op met kritiesch zijn NU.

  Meneer Mark heeft het goede met ons!!!

  Nogmaals
  Help hem waar het moet en stop met kritiesch zijn

  de wereld draait door!.

 25. Charley

  Daar hebben we onze trol weer.

 26. ome H

  @ron er was ook gecommuniceerd dat de persco om 17.30 zou beginnen, maar ze lagen wel effe te slapen, kan gebeuren.

 27. Leo knots

  Grote afwezige gisteren was Jinek met haar ‘show’ maar staat in contract 5 dagen werken. Een aanfluiting. Op1 was goed gisteren

 28. Apekool

  Gordon vindt dat de NPO tekortschiet tijdens deze coronacrisis? je hoort niet anders.

 29. Corona Gordona

  Wat een harses heeft die man ook.

 30. anoniem

  eva was naar de coffeeshop

 31. Thea Ternauw

  Het was zooooo rustig, de laatste tijd. Het was ook te mooi om waar te zijn. Die dikke zeiknicht is weer uit z’n winterslaap en snuift er blijkbaar weer vrolijk op los! *zucht*

 32. Belachelijk

  Juist….de zorg, dat zijn helden. Maar nee hoor, lekker snijden in de salarissen daar. Mensen staan daar voor een schijtloontje keihard te werken. Schande dat de politiek altijd maar beknibbeld op salarissen in de zorg.

 33. Republikein

  In tijden van nood zie je dat je niets aan de koning hebt.

 34. kantoorpik

  Gordon zijn mening vind ik echt heel belangrijk, de man heeft gestudeerd . heeft een bull gehaald voor dokter, heeft veel levenservaring, is viroloog en een begenadigd tv maker en ook zeer populair bij de mensen. Hij weet waar hij over praat. En geweldig hoe hij dat ook doet, vol eerlijkheid, hij is gewoon te vertouwen. En toch als je dit leest denk je, wat lult ze nou?

 35. Tja....

  Och Gordon, mannetje toch. Ga lekker trouwen op tv en beduvel de boel, daar ben jij goed in!

 36. Sandra

  Nou Gordon…je werkt bij SBS.
  Je kunt in dit geval zelf ook heel veel doen.
  Ik zou zeggen..maak een “goed-nieuws” bulletin.
  Laat zien hoe goed Nederlanders voor elkaar zorgen,hoe hard veel mensen werken om de winkels weer te vullen of de hond van hun buren uitlaten of in de zorg werken,de opvang noem maar op.Dat geeft mensen het gevoel dat we samen sterk zijn.
  En is dat niet beter dan naar elkaar wijzen?

 37. Paulien

  Gordon moet lekker weer gaan snuiven en slikken dan liet hij ons lekker met rust met zijn belachelijke ideeen en tips. Minkukel

 38. Klaas Flink

  Wakker worden met de eerste gedachte: wat zal ik vandaag eens zeggen dat de aandacht trekt. En dan komtie met dit geneuzel. Dat Gordon het zegt, dat is 1 ding, dat je het dan publiceert, ook zoiets. Die man is een aandachtsjunk; verslaafd aan alles waar je verslaafd aan kan zijn, megalomane egocentrische narcist. Wat een ellende die vent, zo namaak.

 39. Erwin

  @Klaas Flink Zo is het! Hij heeft een etterend narcisme die hij niet onder controle heeft. Hij moet en zal aandacht.

 40. teuntje

  Ik vind dat Corry op moet lazeren mediageile narcist met domme uitspraken

 41. Rena

  En weer heeft Gordon gewoon gelijk
  Stelletje amateurs en Ruttelikkers bij die staatsomroep

 42. MediaPrak

  Gordon en commentaar op NPO…? Joh ga klagen in Laren. SBS/Talpa is pas een aanfluiting.

 43. snoezigkleinhertje

  Het belangrijkste hier is dat die smerige horeca zaken van die Gordon nu ook dicht zijn dat kan de volksgezondheid alleen maar ten goede komen.

 44. Marloes

  @Rena: als ef één een Rutte-likker is, is het Gordon.
  Hij heeft zelfs een verhouding met ‘m gehad.
  En als Gordon moeite heeft met dingen die de NPO doet of nalaat, moet hij gewoon even een nieuwsploeg van het fantastische Talpa sturen!

 45. Sjors van Kempen

  Is die koffietent al failliet?

 46. shrink

  Heeft Gordon nog een 2-inch klaptelefoon of zo? Want dan kan ik begrijpen dat hij het nieuws niet kan volgen…

 47. komopzeg

  Gordon heeft toch net een nieuw autootje van drie ton.
  Gewoon ff terug naar de dealer en kan de zaak nog ff dicht blijven :-D

 48. Jan

  Gordon, er is meer dan npo1, 2 en 3!!! NPO nieuws op 501 bij ziggo!!

 49. Bep

  Echt het aller-allerlaatste wat ik wil weten in deze crisis is wat Gordon er van vindt.

  Deze man is zo verschrikkelijk dom en narcistisch die moeten ze isoleren van de rest van Nederland.
  Dat zou mij rust geven.

 50. anoniem

  Ik verwacht een geboortegolf over 9 maanden… :-)

 51. Apekool

  Niet met al die nichten hier.

 52. Sip

  Gordon moet ook weer met onzin in de media.

 53. NPO de enige echte!

  Als jij nou van de beeldbuis af donderd dan is het meeste al opgelost. Viespeuk

 54. JoHo

  Ik ben het niet vaak met Gordon eens, maar gelijk heeft hij dit keer wel. Gisteren ook met die persconferentie. De hele dag is het nieuws op net 1. Dat is ook de rampenzender en zo mag je dit toch ook bestempelen. Maar om 17.00 geen nieuws wel een sportuitzending over schaatsen ondanks dat dit om 16.00 was gezegd.. Geen banner in beeld dat de persconferentie was uitgesteld of dat het nieuws op net 2 werd uitgezonden. Ga je om 17.05 een rondje zappen dan is op net 2 niets aan nieuws te zien, net 3 was een kinderprogramma bezig maar RTL 4 was met een live-uitzending bezig (ipv oud nieuws herhalen) met een verslaggever in Den Haag, Breda en vanaf de redactie tot de persconferentie begon. RTL4 was op dat moment informatiever en alerter dan de staatsomroep.

 55. discuswerper

  De NPO was helemaal nergens gisteren om 17:00 uur toen de persconferentie eraan kwam. RTL4 was al van vóór 17:00 uur met een extra uitzending in de lucht en het had het nieuws al gebracht dat de scholen zouden sluiten. Terwijl de NPO het belangrijker vond om terug te kijken op het voorbije schaatsseizoen. Stelletje amateurs.

 56. critikast

  Onze medische deskundige doet zijn stinkend mondje ook weer eens open. Ik hoop dat zijn bedrijf in Amsterdam voorgoed gesloten blijft, of dat anders de keuringsdienst maar eens onverwacht moet binnenvallen straks. Bruine slablaadjes, oud brood en verre van vers beleg. Kortom, dat was eens maar nooit meer !

 57. IKNOW

  Hou jij gewoon je smerige homo coke smoel man, sukkel.

 58. Viola

  Gordon is zoooo droevig.
  Emigreer man.

 59. Guttegut

  Zijn lelijke, dikke, narcistische teringkop en zijn non talent schieten al tientallen jaren tekort.

 60. Donald Dumb

  De zaken van Gordon zullen waarschijnlijk deze crisis niet overleven.
  Vandaar de frustratie…

 61. real-Gordon

  MC geeft Gordon even een media moment en de JanRoos-leeghoofden pakken deze gelijk. Echt jammer dat er geen echt nitwit talkshows à la Jensen meer zijn; nu zwerven de Wierd Duk leeghoofden langs NPO programma’s die blijkbaar boven hun denkvermogen liggen.

 62. JonkieJonkman

  ik weet nog dat ie vorige week samen met Patty Brard enorm schaapachtig weer zat te lachen toen, over t coronavirus bij Jinek aan tafel..Toen nog weer foute grappen erover maken, wat bloedirritant was(omdat toen ook al mensen waren overleden, beste Gordon!..)…en nu weer de heilige maagd-Maria uithangen….#GORDONMOE

 63. Mike

  NPO de staatsomroep waar je alleen hoor dat ze willen dat je hoor.

  Zo doorzichtig.

  Objectieve media is er niet meer dus waar kan je nog vanuit dat zeker de waarheid is.

 64. Arjan van Leeuwen

  Als jouw onzin niet zouden horen/zien Gordon, dan had ons leven geen zin meer!

 65. aammehoela

  Ik word zo moe van al die hersenloze tok kies hier die maar blijven zeuren dat de NPO niet objectief is. Neen, Trump dan zeker. Gisteravond zo blij als een kind dat de rente 0.1 % daalt en dat het corona-virus onder controle is. Zojuist weer een persconferentie van Trump dat de USA min of meer 15 dagen op slot gaat omdat het virus niet onder controle is. Kan wel tot juli/augustus duren aldus Trump. Totale switch binnen 24 uur. Reden is duidelijk. Hij stond gisteravond te liegen en zelfs zijn zendertje Fox sprak gisteravond openlijk de twijfels uit over het beweren van het onder controle hebben van het virus. Ja, Trump lekker gozertje, een randde biel eerste klasse.

 66. Harry Nak

  Gordon lult uit z’n nek, en met serieus kijken en net dien of je weet waar het over gaat is niet genoeg meer omdat we Gordon al jaren lang kennen als een pathetisch leugenaar die alles maar dan ook alles doet voor aandacht, zelfs als hij daarvoor over zieke of dooie mensen die de coronatyphus moet kletsen, het maakt Gordon geen ene mallemoer uit. Knap hoor. Zo een enorm dikke plaat voor je kop en geen benul hebben dat je een complete nono bent in het land.

 67. Harry Nak

  Gordon lult uit z’n nek, en met serieus kijken en net doen of je weet waar het over gaat is niet genoeg meer.
  Waarom?
  Omdat at we Gordon al jaren lang kennen als een pathetisch leugenaar die alles maar dan ook alles doet voor aandacht, zelfs als hij daarvoor over zieke of dooie mensen die de coronatyphus verspreiden moet kletsen, het maakt Gordon geen ene mallemoer uit.
  Knap hoor.
  Zo een enorm dikke plaat voor je kop en geen benul hebben dat je een complete nono bent in het land.

 68. Nils Holgersson

  Fake news.

  De NPO zendt op NPO Nieuws 24×7 nieuws uit.
  Dat zijn voor een deel herhalingen, maar zodra er nieuwe is worden er extra uitzendingen ingepland die ook op de reguliere zenders worden uitgezonden.

  Gordon moet niet zo zeuren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.