Late talkshow Op1 per direct ook op zondagavond

De late-avond-talkshow Op1 is tijdens de coronacrisis niet vijf, maar zes avonden per week op televisie. Er is per direct ook een uitzending op zondagavond. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De eerste zondag-Op1 is vanavond op televisie en daarvoor verdwijnt Studio Voetbal van de buis. Er is op dit moment veel behoefte aan actualiteitentelevisie. “De talkshow Op1 gaat vanaf nu zes keer per week uitzenden, van zondag tot en met vrijdag, rond de klok van 22.30 uur“, aldus de NPO.

De presentatie van Op1 is vanavond in handen van Charles Groenhuijsen en Sander Schimmelpenninck. Wie de komende zondaguitzendingen gaat presenteren is nog niet duidelijk.

De NPO mikt de komende tijd volop op nieuws en actualiteiten. “De afgelopen dagen waren er al extra uitzendingen van het NOS Journaal en dit zal ook de komende weken regelmatig gebeuren.”

Het dagelijkse Goedemorgen Nederland wordt in uitzendtijd verlengd. “Ook de talkshows DWDD en Tijd voor Max (dat gaat samenwerken met De Luisterlijn) besteden elke dag op hun manier aandacht aan de ontwikkelingen.

De wens van Rob Jetten om tijdelijk meer onderwijs-tv te brengen op NPO 3 vindt gehoor. “De NPO bereidt een speciaal educatief jeugdprogramma voor dat zo snel mogelijk elke middag op NPO Zapp live zal worden uitgezonden. Dit programma dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen.

De NPO, alle omroepen en de programmamakers werken de komende dagen samen aan een passend en aanvullend aanbod voor iedereen, met zowel informatieve als ontspannende programma’s voor jong en oud, zegt NPO-bazin Shula Rijxman.

Rijxman: “Dit zijn tijden van grote zorg en saamhorigheid waarin juist de Publieke Omroep van grote waarde wil zijn. Nu steeds meer mensen, alleen, in gezinnen of in groepsverband noodgedwongen thuis verblijven als gevolg van de oproep van de overheid, komen we via onze vertrouwde zenders op tv, radio en online met extra programma’s, speciaal om deze uitzonderlijke tijd door te komen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen