Late talkshow Op1 per direct ook op zondagavond

Geplaatst op zo 15 mrt 2020 om 17:58

De late-avond-talkshow Op1 is tijdens de coronacrisis niet vijf, maar zes avonden per week op televisie. Er is per direct ook een uitzending op zondagavond. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De eerste zondag-Op1 is vanavond op televisie en daarvoor verdwijnt Studio Voetbal van de buis. Er is op dit moment veel behoefte aan actualiteitentelevisie. “De talkshow Op1 gaat vanaf nu zes keer per week uitzenden, van zondag tot en met vrijdag, rond de klok van 22.30 uur“, aldus de NPO.

De presentatie van Op1 is vanavond in handen van Charles Groenhuijsen en Sander Schimmelpenninck. Wie de komende zondaguitzendingen gaat presenteren is nog niet duidelijk.

De NPO mikt de komende tijd volop op nieuws en actualiteiten. “De afgelopen dagen waren er al extra uitzendingen van het NOS Journaal en dit zal ook de komende weken regelmatig gebeuren.”

Het dagelijkse Goedemorgen Nederland wordt in uitzendtijd verlengd. “Ook de talkshows DWDD en Tijd voor Max (dat gaat samenwerken met De Luisterlijn) besteden elke dag op hun manier aandacht aan de ontwikkelingen.

De wens van Rob Jetten om tijdelijk meer onderwijs-tv te brengen op NPO 3 vindt gehoor. “De NPO bereidt een speciaal educatief jeugdprogramma voor dat zo snel mogelijk elke middag op NPO Zapp live zal worden uitgezonden. Dit programma dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen.

De NPO, alle omroepen en de programmamakers werken de komende dagen samen aan een passend en aanvullend aanbod voor iedereen, met zowel informatieve als ontspannende programma’s voor jong en oud, zegt NPO-bazin Shula Rijxman.

Rijxman: “Dit zijn tijden van grote zorg en saamhorigheid waarin juist de Publieke Omroep van grote waarde wil zijn. Nu steeds meer mensen, alleen, in gezinnen of in groepsverband noodgedwongen thuis verblijven als gevolg van de oproep van de overheid, komen we via onze vertrouwde zenders op tv, radio en online met extra programma’s, speciaal om deze uitzonderlijke tijd door te komen.

Foto: NPO
42 Reacties op “Late talkshow Op1 per direct ook op zondagavond”


 1. Dronten

  Jinek zal geen 6 dagen gaan werken.

  Gaat RTL kijkers kosten

 2. Brekend

  Brekend: Jinek vanaf vanavond ook!

 3. Suzy Wang

  Mooi. Vooral in deze tijd.

 4. real-Gordon

  Jensen en Jan Roos komen ook met een late night om stakkers op te vangen vanwege sluiting van vele snackbars en cafés.

 5. Jables

  Laat Pauw dit presenteren.

 6. RTL en Talpa TV missen volledig de boot in corana crisis

  Volledig niet urgente en kwalitatieve sterke zenders.

  Dat is de afgelopen dagen wel heel duidelijk geworden.

 7. Apekool

  Dikke Jensen en Jan Roos kunnen wel oppakken, halen zelfs op YouTube geen 50 duizend views.

 8. Ad

  Misschien moeten ze bij RTL Art Rooijakkers inzetten op de Corona?

 9. Peter

  Off Topic, de Vlaamse soaps Thuis (één 45% marktaandeel) en Familie (vtm 29% marktaandeel) stoppen na onderling overleg per direct de productie van hun soaps tot ten minste 3 april. Beiden zenders hebben nog afleveringen in voorraad tot 17 April.

 10. Ron

  Er was veel te zeggen over de presentatiekwaliteit van Diederik Jekel in RTL Boulevard maar als deskundige is hij uitermate goed geïnformeerd en weet dat bovendien zeer begrijpelijk te duiden.

 11. Anne

  Als je ongelimiteerd belastinggeld kan opmaken kun je dit soort dingen doen ja.

 12. Jan

  Heeft deze site een vebod van RTL gekregen om de jaarcijfers te plaatsen?
  want RTL NEDERLAND heeft een flinke omzet en winst daling over het boekjaar 2019

  Had toch gewoon op deze site moeten staan !!

 13. HalloJumbo

  10-0 voor Op1 vs Jinek.

 14. Bart

  @Ron Helemaal mee eens!

  Waarom niet ook op zaterdag?
  Alles nu dus tot 6 April voorlopig. Ik vind wel dat de NPO/RTL en SBS nu met een aangepaste programmering moeten komen voor zoveel mensen die thuis zitten.
  Een zender met specials, oude programma’s, series en films en een zender vrij maken voor de nieuwsvoorziening. NPO1 en RTL4 doen dit al goed. Misschien RTL nog wat langer live in de ochtend en met meer duiding. SBS laat het heel erg afweten. De speciale Hart van Nederland komt veel te laat. De zender laat wederom zien te weinig urgent te zijn.

 15. Henk

  2 Bart: Idd, OP1 kan ook op zaterdag! komende weken toch geen eredivisie.

  hoe had jij de programmering dan voor je gezien? RTL Ontbijtnieuws doorlopend tot 10.00. Koffietijd 1,5 uur elke dag bv. Misschien tijdelijke aansluiting videoland goedkoper en niet de eerste 2 maar eerste 3 weken gratis. zoiets…

 16. anoniem

  Heb zelf helemaal niet zo’n behoefte aan tv op het moment. We zijn de afgelopen weken flink voorgelogen! Ik ga maar wat vaker porno kijken deze dagen.. :-)

 17. Henk

  OPVALLEND: komende 3 weken geen nieuw live uitzendingen van Koffietijd en 5 uur live maar herhalingen van oude uitzendingen. Melden ze zojuist op Instagram.

  Waarom kunnen Jinek, BLVD, OP1, Tijd voor max, DWDD en alle nieuwsuitzendingen wel dan live?!

 18. NPO the only one!

  Natuurlijk kan Jinek niet achterblijven! Dit is je reinste naaperij!!!

 19. X

  Henk, inderdaad een zwaktebod van rtl.

 20. Gers Pardoel

  Advies van Gers: blijven knuffelen!

 21. NPO the only one!

  Nu heeft RTL Twan Huis keihard nodig!! Maar ja, dat kan niet meer!!!

 22. NPO the only one!

  RTL, maar ja, wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten!!!

 23. KlimaatOptimist

  Hahahah, zo grappig om hier de namen van Jensen en Jan Roos te lezen.. Zit jullie wel hoog he..
  Mensen (vaak linkse gefrustreerde mannetjes) zijn er erg mee bezig.. En dat doet me goed omdat ik weet dat RECHTS steeds groter word, wat volkomen logisch is als je kijkt naar de stand van Nederland, en dát soort persoontjes volgend jaar als Thierry de grootste is hun nog gefrustreerde zullen zijn dan ze nu kunnen denken!

  Maar wij, gezonde RECHTSE Nederlanders, hebben die haat niet nodig omdat wij weten wie we zijn..

  Hele fijne zondag nog voor iedereen die zich aangesproken voelt..

 24. Paulus

  Moet kunnen, discussie is altijd leerzaam, bekijk het positief.

 25. Klimaat

  @ klimaatoptimist:

  Blijkbaar gaat het klimaatprobleem waar iedereen zich zo druk om maakte niet door als men zich zorgen maakt om een virus.

 26. Wessel

  Agossie deze website is niet meer relevant

 27. Wim

  Geen Jinek te bekennen, wel OP1

 28. Bart

  @Henk Ja dat bedoel ik. Ontbijtnieuws met langere uitzendingen en deskundigen erbij tot 10.00u. Kunnen ze gelijk een soort test doen voor het nieuwe ontbijt programma wat ze willen maken. Koffietijd dan gewoon van 10.00 tot 11.00u
  Dat van Videoland is een goed idee. RTL7 zou overdag als venster kunnen dienen deze periode voor Videoland en met een speciale programmering. In het weekend zou RTL4 wat meer uit kunnen pakken met films, series en specials omdat iedereen nu toch een beetje aan huis gekluisterd zit. Dit kunnen de NPO en SBS ieder op hun beurt ook doen met een van de zenders.

 29. Bart

  @NPO the only one Zijn alle kranten en tijdschriften en alle soort chips, frisdrank en pindakaas dan ook je reinste na-aperij? Wat een onzin.

 30. Home alome

  Ze hadden beter home alone kunnen opzetten.

 31. Film

  Of de film bubble boy.

 32. Uitzending

  Of 1 tegen 100.

  O nee dat gaat niet, want dat maakt bij elkaar 101.

 33. Lingo

  Gaat ook niet door want iedereen zit met z’n handen in die vieze ballenbak.

 34. Op 1

  Ook op 1 kan helemaal niet. Je mag helemaal geen fysiek contact meer.

 35. Don

  Bizar! :-(

 36. Annoniemus

  Totaal overbodige actie van Op1 !!

 37. Je moeder is lelijk en dik

  Weten jullie Nederlanders al wat jullie gaan zingen straks bij de “total lockdown” die Marky vandaag aankondigt?? Viral gaan met DAT filmpje is toch allemaal veel belangrijker dan het corona virus bestrijden? Laat het ajb een liedje zijn van die dronken brulkikker Hazes dan kan de rest van de wereld ook nog eens lachen!!

 38. Wim

  Nederland kijkt massaal naar NPO 1.
  BZV. 3.627.000
  Journaal 18.00 uur. 3.535.000
  Journaal 20.00 uur. 3.530.000
  Eenvandaag. 2.600.000
  Studio Sport. 1.981.000
  TV Show. 1.550.000
  OP1. 1.285.000.

 39. Jan

  En waar was Jinek??? Rtl toch… slecht bezig!!

 40. X

  DWDD om 19.20.

 41. J. Plafond

  X, ik wens je een geweldige dag toe.

 42. Paulus

  Ik vindt deze gasten maar niks, totaal geen aantrekkingskracht. Zodra zij haar mond opendoet, val ik achterover van schrik.. 😯😯😯

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.