Renze Klamer blij met hoge kijkcijfers dankzij corona

Renze Klamer is blij dat zijn nieuwe talkshow Laat op Vrijdag het zo goed dankzij de coronacrisis. De herhaling deed het zondagmiddag nog beter dan de oorspronkelijke uitzending in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat laat hij weten op Twitter. Laat op Vrijdag wist in de weekendnacht tussen 23.55 en 00.40 een publiek van 317.000 kijkers (18 procent) te boeien, maar daar kwamen er zondagmiddag om drie uur nog eens 578.000 (28 procent) bij. Hij trok in totaal dus bijna 900.000 kijkers.

Klamer is in zijn nopjes. “Dat iedereen veel tv kijkt nu is logisch, maar dat we met een Laat op Vrijdag-herhaling op zondagmiddag in de kijkcijfer top 25 zouden belanden had ik ff niet aan zien komen 😅🎉 #beetjevrolijkheidingekketijden.

De fans van Klamer zijn blij voor hem. “Goed man! Hoop op een nieuw en langer seizoen!“, zegt de een. En de ander: “Je moet door! Als virusvrije huiskamer voor iedereen die binnen zit.

Veel tv-makers zien de kijkcijfers behoorlijk stijgen nu Nederland verplicht thuis zit. “De informatiebehoefte over het Coronavirus is enorm groot, dat zien we aan onze cijfers online en op tv. Meer dan een miljoen mensen gemiddeld keken gisteren naar onze extra uitzending met persconferentie van de ministers“, zegt Ilse Openneer, de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, bijvoorbeeld.

Foto: Pim Hendriksen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen