Geen publiek meer bij seniorentalkshow Tijd voor MAX

Jan Slagter heeft besloten om per direct geen publiek meer toe te staan bij de radio- en tv-uitzendingen van zijn seniorenomroep MAX. Het gaat onder meer om de dagelijkse talkshow Tijd voor MAX. Dat heeft hij laten weten aan het AD. Slagter richt zich met zijn omroep op oudere mensen en juist oudere mensen zijn kwetsbaar voor het coronavirus. Hij wil hen beschermen. “We zullen, tot nader order geen publiek meer toelaten bij al onze uitzendingen, zowel radio als televisie.

Tijd voor MAX wordt in Hilversum opgenomen en daar zijn nog geen extra maatregelen van kracht. Slagter heeft echter geen zin om op die maatregelen te wachten. “Dit doen we in het belang van ons publiek.”

De omroepbaas: “Het is een rigoureuze maatregel en ik heb er lang over nagedacht, maar we willen voorkomen dat groepen mensen uit verschillende delen van het land op één plek bij elkaar komen. We willen geen plekken faciliteren waarop kans op besmetting toeneemt.

Slagter doet ‘meer dan het RIVM’, stelt hij. “We hebben ook besloten vanaf vanmiddag twaalf uur geen afspraken buiten de deur te houden, maar telefonisch. Om risico’s uit te sluiten hebben we alle afspraken nu gecanceld. We blijven natuurlijk gewoon onze kerntaken uitvoeren. Dat betekent: radio én televisie maken.”

Ook de NPO 1-talkshow Op1 werd gisteren uitgezonden zonder publiek, al had dat een andere reden.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen