Geen publiek meer bij seniorentalkshow Tijd voor MAX

Geplaatst op do 12 mrt 2020 om 14:00

Jan Slagter heeft besloten om per direct geen publiek meer toe te staan bij de radio- en tv-uitzendingen van zijn seniorenomroep MAX. Het gaat onder meer om de dagelijkse talkshow Tijd voor MAX. Dat heeft hij laten weten aan het AD. Slagter richt zich met zijn omroep op oudere mensen en juist oudere mensen zijn kwetsbaar voor het coronavirus. Hij wil hen beschermen. “We zullen, tot nader order geen publiek meer toelaten bij al onze uitzendingen, zowel radio als televisie.

Tijd voor MAX wordt in Hilversum opgenomen en daar zijn nog geen extra maatregelen van kracht. Slagter heeft echter geen zin om op die maatregelen te wachten. “Dit doen we in het belang van ons publiek.”

De omroepbaas: “Het is een rigoureuze maatregel en ik heb er lang over nagedacht, maar we willen voorkomen dat groepen mensen uit verschillende delen van het land op één plek bij elkaar komen. We willen geen plekken faciliteren waarop kans op besmetting toeneemt.

Slagter doet ‘meer dan het RIVM’, stelt hij. “We hebben ook besloten vanaf vanmiddag twaalf uur geen afspraken buiten de deur te houden, maar telefonisch. Om risico’s uit te sluiten hebben we alle afspraken nu gecanceld. We blijven natuurlijk gewoon onze kerntaken uitvoeren. Dat betekent: radio én televisie maken.”

Ook de NPO 1-talkshow Op1 werd gisteren uitgezonden zonder publiek, al had dat een andere reden.

Foto: Omroep MAX
8 Reacties op “Geen publiek meer bij seniorentalkshow Tijd voor MAX”


 1. Sender

  Voorts ook de gasten niet te dicht op elkaar plaatsen. De tijd van ‘zal zo’n vaart niet lopen’lijkt voorbij. Kabinet in ( derde) crisisoverleg.
  De economische impact zal groter uitpakken dan ten tijde van 2007/2008. Daar gaan we weer.

 2. Piet Pannelap

  Om van onze dure zorg-boomers af te komen, kan je ze beter wel bij elkaar proppen in een krappe studio.

 3. Almeerder

  Hoe onecht allemaal. Voor de camera een toneelstukje spelen en intussen er veelvuldig contact. Zoals Overdracht van spullen, dicht bij elkaar, schouderklopjes en ga maar door. Het lijkt wel een groot theater. En als je het meent ? Thuis zitten en niet naar de winkel. Als dit het “nationale gevoel’moet opwekken ? Kies dan voor nexit. En is het echt voor en door ons.

 4. zoe

  Ik denk dat Piet Pannelap vergeet dat hij ook een keer oud wordt.

 5. man pan

  Vind het een goed idee, mensen zouden meer bewust van moeten zijn dat ze hun gedrag voor paar maanden moeten aanpassen. Alleen met dat voetkussen van Rutte redt je het niet.
  Gewoon grote groepen mensen dicht bij mekaar mijden.
  (en dus scholen dicht, thuiswerken en geen OV)

 6. arjan

  Er reageren mensen die vergeten dat ook zij oud worden.

 7. Marianne

  Waarom deden ze dat niet bij griepgolven de Q-koorts die de afgelopen jaren ons land teisterden?

 8. man pan

  @Marianne
  Het is de snelheid van nieuwe besmettingen wat zorgen baart. Als er teveel mensen tegelijkertijd ziek worden krijgen we Italiaanse toestanden omdat het aantal IC bedden en zorgpersoneel beperkt is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.