Op1 zonder publiek vanwege corona: ‘Mooi gebaar’

Geplaatst op do 12 mrt 2020 om 8:20

Het coronavirus treft nu ook Hilversum. De talkshow Op1 werd woensdagavond uitgezonden zonder publiek om tegemoet te komen aan een eis van tafelgast Bas Bloem, neuroloog van het Radboudumc. Dat werd gemeld in de uitzending op NPO 1. Bloem, die overigens niet aan tafel zat om te praten over het coronavirus, mag van zijn werkgever niet in ruimten komen met meer dan dertig mensen. Hij liet de redactie dan ook weten niet te kunnen komen als er ook publiek in de studio zit.

Presentatrice Carrie ten Napel: “Uw ziekenhuis stelde als voorwaarde voor uw komst dat er niet meer dan dertig mensen hier in de studio aanwezig zouden zijn. Met onze gasten en onze technische crew zitten we daar al aan, dus is er besloten om geen publiek vanavond in de studio te hebben. Dat voelt voor iedereen natuurlijk een beetje vreemd. Waarom is dat belangrijk voor het ziekenhuis?

Bas Bloem: “Ik vind het een heel mooi gebaar van jullie. We hebben als ziekenhuis een enorme verantwoordelijkheid om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Als ik ziek word, kan ik de kwetsbare mensen voor wie wij moeten zorgen ook ziek maken. Bovendien kan ik mijn collega’s besmetten en we moeten natuurlijk voldoende gezonde zorgverleners over houden om voor alle zieken te zorgen. In Italië is er nu echt een tekort aan personeel.”

Ten Napel: “Waarom is dertig het maximum? Wij zouden het ook nog kunnen hebben.”

Bloem: “Die grens is niet zwart-wit, maar het idee is dat grotere groepen grotere risico’s met zich meebrengen en juist een bijeenkomst als dit, waar mensen uit het hele land komen, is een extra risico omdat vanaf hier iedereen dat virus weer alle kanten op draagt. Ik denk dat het een mooi gebaar is dat jullie laten zien dat we hier onze verantwoordelijkheid nemen. Dat is hartstikke mooi.”

Het fragment:

Foto: NPO
27 Reacties op “Op1 zonder publiek vanwege corona: ‘Mooi gebaar’”


 1. Sender

  De gasten zitten wel nog aardig dicht bij/op elkaar.

 2. Malifecent

  Ik vind dat OP1 ook geen gasten meer moet krijgen

 3. Jon

  Ze hebben dit soort publiciteit heel hard nodig!
  Duurste talkshow die NPO heeft gemaakt op dat tijdstip (bron NRC) en echt groot is het succes niet….

 4. NPO the only one!

  Ook vermeldingswaardig: Op1 heeft weer ’n genadeloze klap uitgedeeld aan Jinek, meer dan 200.000 kijkers meer!!!

 5. Sjaak

  In de 2e kamer mag geen publiek komen, OP1! zonder gasten maar mijn kinderen moeten elke dag wel naar school. Trump heeft gelijk, Nederland zorgt niet voor haar bewoners.

 6. MediaPrak

  Evenementen waarbij weglaten van publiek geen economisch effect heeft (WIDM, Publiek bij TV progr. Demonstraties ed) voorlopig verbieden danwel ontraden lijkt mij verstandig. In corona ‘brandhaarden’ alle evenementen verbieden niet meer dan logisch.

 7. Yvet

  Verstandig van Op1. Daar kan de redactie van Jinek nog veel van leren.

  Een journalist uit Italie uitnodigen en 2 virologen die werken in Brabant.
  Klapvee was ook uitgenodigd.

  En maar verspreiden

 8. Ad

  Yvet
  do 12 mrt 2020 om 8:54

  Wat vind jij jezelf toch geweldig! Ziekelijk…

 9. NPO the only one!

  Yvet, helemaal juist!!!

 10. Yvet

  Ik vind mezelf niet ziekelijk en al helemaal niet geweldig.

 11. Ad

  Yvet
  do 12 mrt 2020 om 9:03

  Nee, het bewustzijn dat het ziekelijk is hoe je overal op reageert moet inderdaad nog doordringen, anders had je al wel hulp gezocht!

 12. NPO the only one!

  Yvet, nogmaals, juiste reactie!!

 13. Bart

  Wat overdreven allemaal weer. Paniek zaaien en stemming maken dat is wat de media en heel veel bedrijven doen. Kunnen ze weer lekker uren lang over vergaderen en thee drinken.

 14. X

  Yvet ik ben het met je eens.
  Moet zeggen ik miste het publiek niet eens.

 15. NPO the only one!

  Yvet, ik ben ’t voor de volle 100% met jou eens! Bij RTL zijn ze alleen belust op sensatie!! ”t is ook ’n sensatiezender!!

 16. Mart

  Hahahaa die reacties, even triest als altijd. Ik ben benieuwd wat de reacties waren als Jinek dit had gedaan in plaats van Op1…

 17. robb

  De 2 virologen bij Eva gingen ook direct van tafel ,ik denk een reactie van wat op1 deed.

 18. NPO the only one!

  RTL is ook ”schijtbang” van NPO!!

 19. Snake Charmer

  Bart jij bent ook weer typisch alles is overdreven. En het is maar een griepje zeker.

 20. Commerciële Yoghurt

  Wat is die NPO the only one! voor een dom selectief gordeldier.
  Het zal wel weer die gespleten NPO PERSOON met zijn/haar vele namen op MC zit te posten en die zijn pilletje pas krijgt nadat hij is uitgeraasd op het anonieme internet. Scheelt weer MEDICATIE, haha.

  Die hoef je niet serieus te nemen, toch?

 21. Almeerder

  Lag in een deuk bij het voetballen gisteren (beide wedstrijden). Geen handen schudden. Maar tijdens de wedstrijd (bv bij doelpunten) en na de wedstrijd (ook met de tegenstanders) niets anders dan handen schudden en aanrakingen.
  Oftewel: één groot toneelstuk. Zoals Rutte al eerder bewees.

 22. Johan

  @Ad, de enige die hulp nodig heeft ben jij

 23. Peter

  He dat is grappig, ik ben halverwege ingestapt bij Op1! en ik heb er niet eens erg in gehad dat er geen publiek bij zat. Die Bas Bloem had trouwens een supergoed verhaal richting Parkinson.

 24. Britt Scholte Lover

  Weg met dat vreselijke Klapvee

 25. Bert

  Je kan het ook omdraaien. Een arts die met zieke besmette patienten werkt uitnodigen in een tv studio met een zaal vol met mensen is vragen om problemen…

 26. Britt Scholte Lover

  De talkshows smullen van het Corona nieuws, elke dag hebben ze het erover!

 27. Jan

  Almeerder, ik straal coronakаnkуr naar je toe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.