‘DWDD verlengen zou asociaal zijn richting Margriet’

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 11:15

Angela de Jong en Gordon zijn zo’n beetje elkaars aartsvijanden, maar over één ding zijn ze het volledig eens: Matthijs van Nieuwkerk kan het volgens het niet maken om, zoals gepland, vrijdag afscheid te nemen van De Wereld Draait Door. Juist in deze tijd, waarin heel Nederland op zijn kop staat, heeft de kijker behoefte aan kwaliteit en vertrouwde gezichten. En niet in een B-keuze als Margriet van der Linden. De oproep om voorlopig te blijven wordt echter niet beantwoord.

Tv-kenner Bert van der Veer vindt het goed dat DWDD volgens afspraak gewoon van de buis verdwijnt. BNNVARA heeft laten weten dat er geen sprake is van een verlenging. “Ze hebben volkomen gelijk.

Van der Veer vindt de oproep om voorlopig door te gaan vreemd. “Wat zou Matthijs anders moeten doen, nog een week doorgaan? Of net zolang totdat hij het programma weer met publiek kan gaan maken? Dat zou allemaal nergens op slaan.

Het is bovendien niet netjes richting Margriet van der Linden en haar talkshow M, besluit hij. “Een ouder dient zijn kinderen even liefdevol te behandelen.”

De talkshow van Margriet van der Linden is vanaf maandag weer te zien op televisie. Ze kan zich verheugen op torenhoge kijkcijfers, aangezien het coronavirus Nederland massaal thuis houdt.

DWDD trok gisteren het recordaantal van 4,6 miljoen kijkers.

Foto: KRO-NCRV
43 Reacties op “‘DWDD verlengen zou asociaal zijn richting Margriet’”


 1. Wanny

  De klant is koning en als die Van Nieuwkerk wil zien, is het helemaal niet asociaal om M uit te stellen.

 2. Derhal Flynn

  Nou, niet dus.
  M uitzenden is asociaal richting de kijkers.
  Denk daar is over na.
  Sommige talkshows hebben het gewoon NIET.

 3. Sel

  Margriet staat te popelen om IS sletjes en ander gespuis een betaald podium te geven. Dat kan en mag je niet uitstellen!

 4. Annoniemus

  M verbannen , we zitten nu niet te wachten op de jankverhalen uit de flikkers en potten scene en andere lhtb’ers !

 5. Edwin

  Wens Nederlands volk Vs. Margriet van der Linden. Als er iemand met een beetje ballen zou zitten zou DWDD nu gewoon blijven. Als ik maandag M zie gaat de TV uit, kan je niet maken. Of geef desnoods Matthijs het weekend.

 6. Sip

  Gordon bepaald toch niet wat wij gaan zien op TV, laat me niet lachen

 7. Norvo

  Ik geef het Margriet te doen om in deze tijden koud en zonder publiek een ‘luchtige’ talkshow te moeten presenteren. Benieuwd of ze nog opent met “START DE SHOW!”.

 8. Boze burger

  Het is asociaal dat impopulaire Margriet een derde seizoen mag maken van ons belastinggeld. Haar populariteit wordt gemeten op 40%. Ter vergelijking DWDD heeft 70%.

 9. Pieter

  Wat is daar nu asociaal aan?
  De lijdensweg van M op tv aanschouwen, dát is pas asociaal.
  En wat te denken van de kijkers? Die vinden het ook moeilijk om met meer dan een afgewende blik naar dat lelijke weijf te kijken, laat DWDD maar even een poosje doorgaan hoor (en zoek even verder naar een vervanger voor Margriet vd Linden aub).

 10. Karin

  Die trut ga ik niet naar kijken.

 11. Astrid

  BNN-VARA Matthijs is geen NCRV-KRO Margriet

 12. Curryworst

  Gelukkig zitten er meerdere knoppen op de afstandsbediening.
  En niet alleen een 1.

 13. johan

  geen m voor mij kijk niet meer

 14. Josien

  Margriet is een foute linkse muts met foute extreme en onaangename denkbeelden die ik absoluut niet op tv wil zien. Met die IS vrouw in de uitzending heeft ze het helemaal verbruid bij mij, als je zo denkt als Margriet dan spoor je niet en wil je het land naar de verdommenis helpen.
  Deze figuur hoort niet op tv met een opiniërende tv-show, die hoort thuis in een heropvoedingskamp

 15. MarkoV

  Margriet kan niet tippen aan Matthijs, ondanks die kekke kuif

 16. teuntje

  aub niet ben die rotkop van Matthijs zat

 17. Peter R.

  We zullen het Margriet moeten doen.

 18. anoniem

  angela de jong van ad ( je man doet alle huishoudelijk werk)

  hoe zo niet

  iedereen in vervangbaar ook jij angela

  geef anderen de kans

  ik/we zijn nu uitgekeken op dwdd.

  Gordon mis bruik je NU.

  matthijs van nieuwkerk

  hou de eer aan je zelf, deze zelfde angela gaat je straks de grond in schrijven.

 19. ivan

  Ik snap niet waarom wij de belastingbetaler, niet mogen beslissen om M van de buis te halen.

 20. blamiebal

  Bert van der Wie?

 21. robb

  Mathijs gaat stoppen dus welkom M ,breng iets luchtigst om 7 uur net als Mathijs het deed , DWDD gaat een heel bijzondere laatste uitzending maken die niet snel word vergeten.

 22. Bart

  Bert van der Veer laat hier nou zien wat er al tientallen jaren mis is in het tv wereldje. Men kan het niet maken tegenover Margriet van der Linden? Ze kunnen haar talkshow gewoon zonder problemen verplaatsen.

  Beste Bert, het gaat om de kijker bij televisie maken en niet om de makers. Die moeten de programma alleen maar zo goed mogelijk maken. Als de kijker wil dat DWDD nog even doorgaat vanwege de corona crisis dan moet de kijker dat gewoon krijgen. Die betaald er immers voor Bert! De enige reden waarom het niet door zou kunnen gaan zou moeten zijn dat Matthijs dit niet wil. Dan houd het op. Dit is echter niet het geval. Hij wil vanwege de corona crisis en de vraag vanuit de kijker graag door zolang het moet. De kijker hoort dit dus te krijgen.Het word tijd dat types zoals Bert van der Veer zich weg houden uit de tv wereld. Ga naar de tandarts man!

 23. Hanneke

  Ik heb ook liever dat DWDD doorgaat tot de zomer. Ben benieuwd hoe M het gaat aanpakken. Het tweede seizoen was al stukken beter dan het eerste, toen die semi grappige conversaties met de live band (wel een goeie band trouwen maar op de verkeerde plek) er nog was. En ja, Margriet heeft nou eenmaal een mening. Matthijs heeft ook een mening en daar zijn we na 15 jaar aan gewend.

 24. Zomaar een persoon

  De onderwerpen zijn vaak niet slecht. Maar ja, M zelf is toch steeds weer even wennen.

 25. Vic

  Prima om vanaf volgende week een ander geluid te horen. Zeker in deze tijden. DWDD kennen we nu wel. Waarschijnlijk willen mensen het daarom nu niet loslaten. Het geeft ze houvast.

 26. Ralf

  Gelukkig is die kneus van een Thijs Boontjes al weg

 27. Rick

  @Norvo, dit is wat Margriet op haar Facebookpagina heeft staan:

  Margriet van der Linden
  18 uur ·
  Maandag 30 maart zijn we terug. Start de show!

  Ze is nog niet eens terug op tv en nu al de plank volledig misslaan.
  In deze Corona tijd hoef ik geen show maar iets puurs iets echts, laat svp DWDD nog even doorgaan.

 28. Tsja

  Gezien sommige reacties hier is het juist heel goed dat Margriet nu DWDD gaat vervangen. Walgelijk gewoon hoe mensen kunnen zijn hier.

 29. ronnie

  Bert van de Veer is zo 1980

 30. Bas

  Richting Margriet? MC denkt dat dit Nederlands is?

 31. René

  Sigrid ten Napel poste op haar instagram ook de oproep van Halina Reijn tot verlenging van DWDD. Sigrid zat met Margriet in WIDM, van je vriendinnen moet je het hebben!

 32. Nils Holgersson

  Gewoon DWDD verlengen tot de zomer.

  Margriet kan daarna het stokje overnemen tot begin januari.

  Iedereen blij.

 33. Tycho Graagnat

  Nouhhhhh
  Denk je MC?

  Margriet Likt haar wonden wel.

 34. Danny

  @Tja,,je hebt helemaal gelijk…Wie zijn deze mensen met die walgelijke reacties?Lopen die vrij rond ? Kom je ze tegen in de supermarkt??Ah ja dan zijn het lieverdjes waarschijnlijk.

 35. Frank

  @Rene
  Sigrid zat niet in hetzelfde seizoen als Margriet.

 36. BN'ers Zijn Talentloos Volk Wat jou Nog een Grotere Loser maakt

  lachwekkend, gordon is een smerige talentloze zingende foute homo en angela is een dikkerd die helemaal niets kan behalve domme stukjes schrijven, wat is nederland medialand toch extreem zielig, ik zou me schamen als ik beroemd was in dit land van de talentloze losers.

 37. IKR

  Danny, geef me anders jouw adres als je ballen hebt, mietje.

 38. Annemarie

  M (staat zowel voor Matthijs als Margriet) in de vooravond programmeren als een soort OP1, gepresenteerd door beiden, als duo of afwisselend. Spannend! Tip voor de NPO!

 39. Danny

  @IKR Incontinente Kansloze Rukker,,
  Mijn adres Danny de Wit
  Van Zadelhofplein 32 in Doetinchem.
  Kom je??

 40. Stefie

  Ze had zanger Lohus eens aan de telefoon vanuit een hotel in Emmen. “Zijn daar hotels in Emmen” vroeg ze aan hem. Toen wad ik helemaal klaar met dat mens

 41. Joe Banana

  Ik zit persoonlijk niet te wachten op deze Sidonia met haar geforceerde enthousiasme en ga daar zeker niet naar kijken.

 42. critikast

  Van der linden boycotten. Die vrouw is absoluut niet in staat een dagelijks programma te presenteren. Ze is hautain, besmet met het grachtengordelvirus, verwaand, kijkt neer op het gewone volk en is wars van onderwerpen die te dicht bij de maatschappij staan, van sport weet ze niets en ze kijkt zelfs neer op mensen die van sport houden, ze staat mijlenver boven het dagelijks leven en heeft niets met muziek, sport, cultuur en kunst, behalve natuurlijk als ze vrienden en vriendinnen kan matsen met televisie-aandacht. Zonder publiek haalt Van der Linden bakzeil en dat zullen de kijkcijfers snel gaan aantonen. De commerciële omroepen lachen nu al in hun vuistje !

 43. Dirk van S.

  Margriet van der Linden.
  Soundos.
  Piepkuiken.
  Claudia.
  Joop.
  Sylvana.
  Ali.
  Die ADHD-er.
  Jesse.
  Jandino.
  Freek. (ouwe Freek dan)
  Dolf.
  Allemaal fout links gebrabbel, ruimte genoeg in Nederland, misdadigers moeten vrij zijn, sorry dat ik besta figuren.
  Misschien ben ik er een paar vergeten, sorry daarvoor.
  Ik wordt er depri van als ik naar die namen kijk.
  Vul het lijstje verder zelf maar aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.