‘DWDD verlengen zou asociaal zijn richting Margriet’

Angela de Jong en Gordon zijn zo’n beetje elkaars aartsvijanden, maar over één ding zijn ze het volledig eens: Matthijs van Nieuwkerk kan het volgens het niet maken om, zoals gepland, vrijdag afscheid te nemen van De Wereld Draait Door. Juist in deze tijd, waarin heel Nederland op zijn kop staat, heeft de kijker behoefte aan kwaliteit en vertrouwde gezichten. En niet in een B-keuze als Margriet van der Linden. De oproep om voorlopig te blijven wordt echter niet beantwoord.

Tv-kenner Bert van der Veer vindt het goed dat DWDD volgens afspraak gewoon van de buis verdwijnt. BNNVARA heeft laten weten dat er geen sprake is van een verlenging. “Ze hebben volkomen gelijk.

Van der Veer vindt de oproep om voorlopig door te gaan vreemd. “Wat zou Matthijs anders moeten doen, nog een week doorgaan? Of net zolang totdat hij het programma weer met publiek kan gaan maken? Dat zou allemaal nergens op slaan.

Het is bovendien niet netjes richting Margriet van der Linden en haar talkshow M, besluit hij. “Een ouder dient zijn kinderen even liefdevol te behandelen.”

De talkshow van Margriet van der Linden is vanaf maandag weer te zien op televisie. Ze kan zich verheugen op torenhoge kijkcijfers, aangezien het coronavirus Nederland massaal thuis houdt.

DWDD trok gisteren het recordaantal van 4,6 miljoen kijkers.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen