Marc van der Linden: ‘Verzwijgt overheid ernst corona?’

Marc van der Linden heeft het gevoel dat de Nederlandse overheid informatie achterhoudt over de ernst van het coronavirus. Dat heeft de royaltykenner maandagavond gezegd in RTL Boulevard. Het zou zomaar kunnen dat het coronavirus veel erger is dan we denken, maar dat er bewust voor is gekozen om het volk hier niet over in te lichten, aldus Van der Linden. Daarmee drong hij zonder enige onderbouwing een complottheorie op aan een publiek van 1,1 miljoen kijkers.

Van der Linden begrijpt niet dat de overheid zo boos is over al die mensen die op zaterdag een strandwandeling gemaakt hebben. “Het geeft mij wel heel erg het gevoel alsof er iets wordt achtergehouden.”

Alsof er meer besmettingsgevaar is dan men durft te vertellen om mensen niet helemaal in de paniekzone te brengen. Als je al niet op het strand kan lopen met een redelijk felle wind…“, sprak hij.

Daarop kreeg Van der Linden een flinke steek onder water van presentatrice Vivienne van den Assem. “Nou, het is misschien goed om even naar wetenschapsjournalist Diederik Jekel te gaan.

Volgens wetenschapsexpert Diederik Jekel is naar buiten gaan helemaal niet gevaarlijk, maar wel als we allemaal op een kluitje gaan zitten. “De meeste mensen op dat strand zijn denken dat er genoeg ruimte is. Dan komen ze op de parkeerplek erachter dat meer mensen het idee hadden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen