Beau staat open voor afwisselen met Jinek in coronatijd

Beau van Erven Dorens staat ervoor open om in coronatijd een late talkshow te delen met zendergenoot Eva Jinek. Op die manier kunnen ze zeven avonden per week ‘live on air’ gaan. Dat heeft de presentator vanochtend gezegd op Radio 538. Nu Nederland vanwege de gesloten horeca verplicht thuiszit, zoeken veel mensen hun toevlucht naar de lineaire televisie. Op1 is nu naar zes avonden per week gegaan, maar dat is voor Jinek solo ondoenlijk. Ze zoekt daarom samenwerking met Beau.

Beau ziet het wel zitten. “We zijn erover in gesprek. We zijn aan het wegen en beschouwen. Het heeft met heel veel dingen te maken. In de tv-wereld zit men elkaar op dit moment ook met mondkapjes op te maken en iedereen werkt vanuit huis.”

Het moet lukken, denkt hij. “Het is best wel ingewikkeld om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar ik denk dat we er wel uitkomen. Wij gaan vandaag verder praten om te kijken wat we allemaal kunnen doen. Er zijn heel veel varianten mogelijk en ik draai er nu een beetje omheen, want we hebben gewoon nog geen beslissing genomen.”

Waar zit de twijfel? “Ik ben niet de baas. Er moeten hierbij zo veel dingen in beschouwing worden genomen. Ik weet helemaal niet precies wat het idee is. We hebben hierover zitten kletsen en zijn met allerlei varianten bezig.”

Hij oppert een andere variant. “We zouden ook na Jinek een Boulevard kunnen maken nog. Het enige idee is om zo veel mogelijk de mensen te informeren en waar ik ook wel behoefte aan heb, en dat zie ik weinig in het nieuws, zijn de verhalen van de mensen. Dat zou ik ook wel wat meer naar voren willen krijgen.”

Beau wil de gewone man in de straat horen over de corona-impact. “Dus hoe de mensen ermee omgaan en dat je een beetje gedeelde verhalen krijgt. We zijn nu heel erg op het nieuws en niet zo zeer op wat de mensen allemaal meemaken. Dat zou ik wel interessant vinden. Dan voel je je toch gehoord als kijker dat een ander ook in zo’n zelfde situatie zit.”

Maar gaat hij nou samenwerken met Jinek of niet? “Ik kan me voorstellen dat het voor Eva niet mogelijk is om dat zeven dagen per week te doen, dus als we naar zeven dagen in de week gaan, dan ga ik het een paar dagen doen en zij het een paar dagen doen. Je kan niet zeven dagen per week ergens zitten. Maar ik zou het ook leuk vinden om een keer een dagje naast elkaar elkaar te besmetten op vrijdagavond bijvoorbeeld.”

538-sidekick Jelte van der Goot: “Dan kun je haar weghoesten en heb je die plek zelf!”

Beau kon er wel om lachen. “Ik weet het nog niet. Ik vind het een goed idee, maar het hangt van heel veel dingen af. We gaan erover in gesprek“, besloot hij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen