Jinek wil tijdens coronacrisis samenwerken met Beau

Geplaatst op di 17 mrt 2020 om 8:40

Eva Jinek zou tijdens de huidige coronacrisis graag samenwerken met Beau van Erven Dorens om de televisiekijker beter te bedienen in deze moeilijke tijd. Dat heeft ze maandagavond gezegd in RTL Boulevard. De publieke talkshow Op1 is van vijf naar zes uitzenden per week gegaan, maar dat wordt voor Jinek lastiger. “In mijn eentje zeven dag per week? Ik denk dat dat een beetje megalomaan zou zijn, maar het ontwikkelt zich zo snel. We moeten maar kijken“, zegt ze.

Een samenwerking met Van Erven Dorens ligt voor de hand, aldus Jinek. “Ik heb natuurlijk Beau als collega, die ik misschien uit zijn retraite terug kan halen en zeggen dat hij moet worden ingezet, dus we gaan ongetwijfeld elke dag wegen en beschouwen wat we moeten doen.”

Jinek denkt dat extra uitzendingen onvermijdbaar zijn. “Ik denk dat het heel goed is om dat te doen. Het is gewoon een behoefte van de mensen om te weten wat er speelt, er is heel veel te bespreken en het is goed dat het op zo veel mogelijk kanalen gebeurt.”

Worden er op haar redactie speciale maatregelen genomen? “Zeker. Eigenlijk alles hier op de redactie wordt de hele tijd ontsmet, we zitten heel ver uit elkaar en ik zit beneden in een kamertje zonder collega’s. Iedereen die thuis kan werken op de planning werkt thuis, op afstand. Ik merk vooral dat ik iemand ben die heel graag mensen aanraak en ik merk dat een groot deel van mijn persoonlijkheid is opgehouden. Ik mag niemand meer aanraken!

De redactie van Jinek blijft gewoon aan het werk. “Ik denk dat iedereen die op mijn redactie werkt zichzelf ziet als een nieuwsdier, als een journalistiek dier. Wij willen heel graag helpen om mensen te informeren en zijn zelf ook nieuwsgierig. Wij denken natuurlijk voortdurend na over wat je je gasten aan moet doen en wat verantwoord is.”

We hebben sinds vorige week geen publiek meer en de gasten raken we niet aan. We denken over alles na, maar ik denk dat we het allerbelangrijkste vinden dat we een plek bieden waar alle soorten informatie aan bod komen.”

Foto: RTL
74 Reacties op “Jinek wil tijdens coronacrisis samenwerken met Beau”


 1. Voor 1.000.000 kan Jinek niet 7 avonden per week werken

  Ook in tijden van crisis is Jinek niet vooruit te branden en in staat iets extra’s te doen.

 2. Jan

  Liever een extra nieuwsbulletin dan Eva…

 3. 🖱

  251.000 kijkers haakten af toen JINEK begon!
  521.000 kijkers haakten af toen OP1 begon!!

 4. Inge

  Eva wie???? Was haar alweer vergeten haha Waarom zou ze dat doen??? NPO is beter!!

 5. Zalmneusje

  Een groot deel van haar persoonlijkheid is opgehouden omdat ze geen mensen meer mag aanraken… Dan spoor je toch gewoon niet.

 6. Dronten

  Op1 gaat 7 dagen per week uitzenden.

  PvdV kan niet achterblijven. Zwaktebod

 7. Anne

  Gooi die werkloze NPO idioot toch eens van deze site af! Die loser zit onder 139 verschillende namen deze site compleet te verzieken met z’n achterlijke NPO-gedweep en z’n irrationele RTL-haat. Hoe sneu kun je zijn!

 8. Jojo

  677.000 kijkers haakten af toen JINEK begon 111.000 kijkers haakten af toen OP1 begon!!

 9. 1-2-tjuh

  De overheid heeft jullie waar ze jullie willen hebben. Gewillig voor de indoctinatie buis. En dan te bedenken dat het alleen maar een nieuwe inpeach poging van de Democrats was!

 10. Ingmar

  Geen jinek aub elke avond met haar kirrende vriendinnetjes spartelen over luxe probleempjes door het virus. Totaal geen toegevoegde waarde deze inbreng van haar “show”

 11. X

  Tja Jinek, ik als verpleegkundige werk nu al 10 dagen achter elkaar. Toen ik begon veelal 10-12-14 dagen aan 1 ruk door. Zonder een miljoenensalaris. Wat heb je te zeuren . Akelig mens.

 12. X

  En alweer die AH aan de tafel. Nou de gewone man gaat naar de Lidl.
  Betere producten, betere prijs.

 13. Gerda

  Ik vind het nog het ergste dat Eva Jinek over de rug van deze Carona ellende haar programma probeert op te vijzelen..
  Sodemieter toch op trut, ik ben net als vele anderen er meer mee geholpen als er een gezellig programma op de televisie komt, zodat we afleiding hebben.
  De restricties tav het Coronavirus komt ons toch wel ter oren.
  Het is nu alleen nog maar kommer en kwel op de tv en daar strijkt mevrouw ook nog eens een grof salaris voor op. Over de ruggen van slachtoffers en nabestaanden !

 14. Klara

  Op1 is van vijf naar zes??

  Ze gaan naar 7 uitzendingen per week

 15. Tristar

  Ik ga nooit naar de Lidl. Boutwinkel. Ook de AH mijd ik zoveel mogelijk de laatste jaren. Wat de prijs betreft heb je wel gelijk.

 16. Tristar

  @X

 17. hork

  Voor alle mongolen en andere spelkneuzen onder ons: corona is met een kleine letter!

 18. Je moeder is lelijk en dik

  Ik vraag mij af of Jinek het corona virus zou overleven… Wellicht wordt ze intens hysterisch en bezwijkt ze aan een paniekaanval nog voordat het virus kan incuberen …

 19. Annie

  Albert Heijn is te duur. Ik ga naar Dirk en Vomar. Lekker goedkoop alleen vind je ze geloof ik niet in heel het land.

 20. Bart

  Natuurlijk moet RTL Beau er bij halen om af te wisselen met Eva en zo 7 dagen de avond talkshow te kunnen doen. Dit had afgelopen weekend al moeten gebeuren. Net als dat alle 3 de zenders een zender vrij moeten maken met een alternatieve programmering voor alle mensen die nu aan huis gebonden zijn omdat alles dicht is. Dit moeten de NPO, RTL en SBS echt geregeld hebben voor aankomend weekend. Dit het moment van de zendergroepen om te laten zien dat mensen op je kunnen rekenen in tijden van nood. Naast een goede nieuwsvoorziening ook ontspanning op op het andere net met nostalgie en familie films, series, (oude) (kinder) programma’s, theater, cabaret, concerten etc. Op ZAPP zendtijd inruimen voor School TV. In België hebben ze de programmering al helemaal ingegooid. Waar blijven de Nederlandse NPO, RTL en SBS?

 21. Bart

  @mc OP1 is niet naar 6 maar 7 avonden per week.

 22. X

  Momenteel ga ik naar de Plus, die zit om de hoek.
  Maar vind het vreselijk irritant om elke keer naar die AH kerel en AH filmpjes te kijken. Gratis reclame ofzo? Of juist niet haha.

 23. Snoopie

  @Gerda oh Gerda

 24. wijsneusje

  De Aldi is echt een stinkwinkel. Daar ga ik liever niet meer heen. Volgens mij is de Deen bezig met een opmars.

 25. Anne

  Trieste huisvrouwtjes die hier over supermarktmerken zitten te keuvelen. Get a life.

 26. Mousse

  Ach @Gerda toch. Eva is toch niet de enige die dit item brengt. Je kunt geen praatprogramma, talkshow etc. opzetten of dit item komt aan bod.
  Het momenteel HET item of je nou wilt of niet.

  Beetje flauwe reactie van je.

 27. X

  @Tristan, wanneer je niet veel te besteden hebt kan het je niet schelen.
  Ik ga sowieso niet voor de gezelligheid naar de supermarkt.

 28. Paulus

  Rutte had het over perspectief. Eva heeft het goed begrepen, ze wilt nu een corona samenwerking met Beau. Dikke Angela de Jong heeft weer wat te zeiken.

 29. X

  Overigens is Tristar een goedkoop merk;-)

 30. Genietgriet

  Hoe zit het eigenlijk met de Spar? Bestaat die nog? Die was ook altijd zo verschrikkelijk duur!

 31. Ingmar

  …En dan elke aflevering steeds meer linkse nietsnutten in die “show” en dan de rest van de zendtijd zeuren over Trump, Baudet, Wilders en hoe links dit varkentje wel eventjes zou gaan wassen. Maar helaas, daar blijft het bij, mooie praatjes. Zonde om daar je tijd aan te verspillen.

 32. Gerda

  Even voor de goede orde, jullie hebben gelijk..Alle zenders programmeren zoveel mogelijk o ver het corona virus..En ik vind dat verschrikkelijk, want ik ben er bang voor en dus kijk ik niks meer..En…ja ik heb een bloedhekel aan Jinek..Gekregen na een aantal blunders van haar…Ik vind haar een naar mens

 33. Genietgriet

  Ik zit heerlijk in de binnenstad op een terrasje in de zon met een thermoskan koffie. Sigaretje erbij en genieten op mijn mobiel van alle nieuwtjes op mc.
  Straks even schapjes doen en dan is mijn dag weer gevuld. Vanavond weer boulevard en gtst. Wat leven we toch in een heerlijke tijd.

 34. NPO the only one!

  Kan Jinek ’t niet alleen af? Moet ze worden geholpen door Beau?

 35. Porky

  Ik vraag me altijd af waarom directeurs sinds enkele jaren ineens CEO genoemd moeten worden.

 36. Mousse

  @Gerda 09.41, kijk nu ben je eerlijk en dat respecteer ik.

 37. X

  Anne get zelf een life. Net je reactie op NPO3 gelezen.
  Je bent niet een beetje dom maar oerstom.

 38. Genietgriet

  Maar eh….Die supermarkt Dirk. Dat heette vroeger toch Dirk van den Broek? Waarom is dat laatste eraf gehaald? Veranderingen! Ik kan er niet tegen.
  Kun je daar ook koffie drinken trouwens?

 39. Mousse

  @09.47, Eva wil graag samenwerken met Beau, als het programma ook 7 dagen zou worden gemaakt / uitgezonden.

  Interview even terug luisteren of artikel beter lezen.

 40. X

  Genietgriet, dat weet ik niet. Bij de Plus wel. Ja, domme huisvrouwtjes zijn op de hoogte ;-) of niet Anne.
  Die daarnaast nog een baan hebben, in de zorg zoals ik.
  Dom mens.

 41. Genietgriet

  @ X: Dank voor de tip. Ja, die Anne houdt nu wijselijk haar mond. Is misschien maar beter zo.

 42. Kunnen Art, Humberto en Twan niet ingezet worden?

  Kom op Peter vd Vorst. Waar blijft je vernieuwing?

 43. Anne

  Dames, er bestaan hele leuke chatssites waar jullie 24/7 over ditjes en datjes kunnen kletsen. Misschien een aanrader.
  En X, waarom zit je de godganse dag op deze site als je in de zorg werkt? Je bent hard nodig in deze tijden. Kom op, hup, aan de slag!

 44. Snake Charmer

  Ze kunnen beter Humberto inzetten als hij zou willen ipv Beau.

 45. NPO the only one!

  Porky. mijn gelijk!! Vreemde tijd momenteel, zo heb ik problemen met ’t woord ”delen” Vroeger gaf ik jou b.v. mijn foto’s, tegenwoordig deel je dit!! Achterlijk!!

 46. anoniem

  eva jinek

  joint Beau ook!!!!

 47. Ron

  Je moet ook niet zorgen voor een overkill aan talkshows met 1 onderwerp. Zolang er geen nieuw nieuws is, is het overbodig om oud nieuws maar te blijven herkauwen.

 48. Genietgriet

  @Anne: dit is toch een site voor ditjes en datjes? Of is het meer dan dat? De aanleiding voor het bespreken van de supermarkten komt door het feit dat bij Jinek de man van de Albert Heyn aan tafel zat. Dus het past prima hier op de site.
  En ik mag toch zeker zelf weten wat ik hier schrijf? Dat doet toch iedereen?
  Pas op jij hoor, anders deel ik hier al mijn recepten die ik uit de Allerhande heb geknipt.

 49. Jantje

  Beseffen ze ook dat dit maanden gaat duren en in al die extra talkshows alleen maar kunnen praten over:
  – Hoe hou ik de kinderen bezig
  – Hoe is het om thuis te werken
  – Hoe is het in de ziekenhuizen
  – Hoe is het in de supermarkt
  – Klagende ZZP-ers en bedrijven
  Verder gebeurd er niets en zit iedereen binnen. Maanden lang

  Mensen zijn het na een paar dagen zat als er verder geen ontwikkelingen zijn. Ze willen jusit ontspanning. RTL en SBS gaan sowiso omvallen want wie gaat er nog adverteren als mensen niets meer kunnen kopen?

 50. Paulus

  Het nuchter volk is zo olie dom, dat er als maar herhalingen nodig zijn om het te laten snappen waarover het gaat. Eva kan het niet meer aan, dus logisch dat Eva zwaar geschut wil om het volk bij zijn verstand te brengen. Corona crisis biedt perspectief volgens Rutte….

 51. Bart

  @Snake Dat dan weer niet. Humberto maakt overal de grote Humberto show van. Is niet geïnteresseerd in andere mensen, alleen in zichzelf.

 52. robb

  Ah alweer bij Jinek betalen ze daarvoor .

 53. X

  Anne, er bestaat zoiets als late dienst.

 54. X

  En nachtdienst wat ik voornamelijk doe. Alleen draai ik nu extra.
  Wat is jouw bijdrage?

 55. Anne

  Kuthоertje.

 56. X

  Anne, fijn dat je de mannen bezig houdt dan.
  Leuk beroep kuthoertje.

 57. Genietgriet

  Ja, Anne, heb je ook ditjes en datjes op je menu staan?

 58. teuntje

  Deelt die vissekop dan ook haar salaris met Beau geldgraaier dacht te winnen ze blijkt alleen maar te verliezen als ze de alcoholishe versnapering op heeft wordt ze venijnig en heel druk en dan die stem brrrrrrr…..

 59. Jos

  Zit niemand op te wachten. Er is NPO1

 60. Snake Charmer

  @Bart dat ben ik niet met je eens.

  Humberto was altijd persoonlijker en menselijker dan de meeste talkshow hosts ik mis dat wel.

 61. Anne

  X, denk je dat je stoer bent? Ik had het over jou!!!!
  Je bent nog stupide ook, maar wat verwacht je anders van zo’n huismoeke?

 62. X

  @Ron: Een paar dagen geleden pleitte je nog voor meer Op1. Ik volg je even niet meer.

 63. Leo knots

  Jinek vervangen voor extra nieuws uitzending. Heb je veel meer aan dan aan dom Grachtengordel gebrabbel

 64. X

  Anne hahaha herken je geen cynisme hahaha!

 65. Anne

  Gestoord mens waar heb je het over?

  cynisme:
  1 wijsgerige school bij de oude Grieken
  2 levenshouding waarbij men afwijzend staat tegenover idealisme of geestdrift

  Weet je zelf nog wel wat je bedoelt? Nee he!
  Corona is je naar je hoofd gestegen. Daar zijn keuvelende huismadammekes blijkbaar vatbaar voor.
  Ligt zeker ook de hele dag vreemd te gaan terwijl manlief aan het werk is!!!!

 66. Genietgriet

  Oh Anne, je tovert een brede grijns op mijn gezicht vandaag, ook al heb je weinig gevoel voor tumor…….eh…..humor.

 67. Anne

  @andere Anne
  fijn dat je de woordenwisseling sinds 11:00 uur onder mijn naam hebt overgenomen en voortgezet, maar ik kan heel goed voor mezelf opkomen en mezelf uiten.

 68. X

  Echt hè Genietgriet hahaha

 69. NPO the only one!

  11:49
  Wat een intens smerige zieke poging tot grap. Walgelijk, je bent een onmens.

 70. Suzy Wang

  Ons ‘ als ik maar win’ vrouwtje zal er nog wel spijt van krijgen.

 71. Brand Ronsteder

  Ga lekker met je eigen dame in de weer dan alweer die hysterische heks met haar eeuwige gezeur over…, moe wordt je van die drama queens!!

 72. Commerciële Yoghurt

  Top idee. Gaat ook gebeuren.

 73. H. Vermeulen

  Zelfs met een uitzending die geheel in het teken staat van het coronavirus weet visoog het niet van Op1 te winnen. Blijkbaar wil het bij RTL niet echt lukken met die talkshow van haar. Een samenwerking met een incapabele talkshowhost zoals Beau van Erven Dorens zou de doodsteek kunnen gaan betekenen voor deze kwakkelende late night talkshow van RTL.

 74. Rick

  Eva je wilde toch vroeger werken nu wil je zelfs elke avond weg ( relatie ) problemen want voor het geld hoef je het niet te doen . Yort Kelder is afgevoerd door de kijker is Beau nu aan de beurt ,Jinek je kunt de duo koppels van NPO op 1 kun je wel na_apen maar niet evenaren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.