Jinek wil tijdens coronacrisis samenwerken met Beau

Eva Jinek zou tijdens de huidige coronacrisis graag samenwerken met Beau van Erven Dorens om de televisiekijker beter te bedienen in deze moeilijke tijd. Dat heeft ze maandagavond gezegd in RTL Boulevard. De publieke talkshow Op1 is van vijf naar zes uitzenden per week gegaan, maar dat wordt voor Jinek lastiger. “In mijn eentje zeven dag per week? Ik denk dat dat een beetje megalomaan zou zijn, maar het ontwikkelt zich zo snel. We moeten maar kijken“, zegt ze.

Een samenwerking met Van Erven Dorens ligt voor de hand, aldus Jinek. “Ik heb natuurlijk Beau als collega, die ik misschien uit zijn retraite terug kan halen en zeggen dat hij moet worden ingezet, dus we gaan ongetwijfeld elke dag wegen en beschouwen wat we moeten doen.”

Jinek denkt dat extra uitzendingen onvermijdbaar zijn. “Ik denk dat het heel goed is om dat te doen. Het is gewoon een behoefte van de mensen om te weten wat er speelt, er is heel veel te bespreken en het is goed dat het op zo veel mogelijk kanalen gebeurt.”

Worden er op haar redactie speciale maatregelen genomen? “Zeker. Eigenlijk alles hier op de redactie wordt de hele tijd ontsmet, we zitten heel ver uit elkaar en ik zit beneden in een kamertje zonder collega’s. Iedereen die thuis kan werken op de planning werkt thuis, op afstand. Ik merk vooral dat ik iemand ben die heel graag mensen aanraak en ik merk dat een groot deel van mijn persoonlijkheid is opgehouden. Ik mag niemand meer aanraken!

De redactie van Jinek blijft gewoon aan het werk. “Ik denk dat iedereen die op mijn redactie werkt zichzelf ziet als een nieuwsdier, als een journalistiek dier. Wij willen heel graag helpen om mensen te informeren en zijn zelf ook nieuwsgierig. Wij denken natuurlijk voortdurend na over wat je je gasten aan moet doen en wat verantwoord is.”

We hebben sinds vorige week geen publiek meer en de gasten raken we niet aan. We denken over alles na, maar ik denk dat we het allerbelangrijkste vinden dat we een plek bieden waar alle soorten informatie aan bod komen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen