Luuk Ikink probeert Johan Derksen te coronashamen

Luuk Ikink heeft keihard uitgehaald naar Johan Derksen. In een tweet, waar hij niet veel later spijt van kreeg, probeerde hij de voetbalkenner te coronashamen. Dat was te lezen op Twitter. Het schudden van handen of te dicht bij elkaar in de buurt komen is in deze coronacrisis ‘not done’ en de mensen die dat wél doen wekken steeds meer ergernis op. Zo ook bij Ikink. Hij ergerde zich aan de opmerking van Derksen dat hij uit automatisme iemand de hand heeft geschud.

Derksen vertelde in de Veronica Inside van maandagavond dat die begroeting heel erg in zijn systeem zit. “Het is een automatisme. Er komt iemand en die geeft je een hand en dan geef je een hand.

Hoewel Derksen dat totaal niet provocerend vertelde of aangaf dat expres te doen, reageerde Ikink furieus: “Nee joh, doe vooral geen moeite om je automatismen te veranderen en het zorgpersoneel te ontlasten. Het is niet dat ze je onlangs nog zo goed hebben geholpen ofzo, toen je van de trap viel. Stank voor dank heet dat.

Waar is dat voor nodig? Ene Jarco riep hem terecht: “Niet doen Luuk. Iedereen kan zich vergissen. Zeker als je al jaren lang beleefd iedereen een hand geeft.

Ikink verwijderde daarop de tweet. “Jarco heeft gelijk. Je kan je idd vergissen en iedereen beweegt op eigen tempo. Misschien iets te snel geoordeeld. Tweet verwijderd (haha alweer) Enfin: succes allemaal!

Het lijkt erop dat Ikink helemaal in paniek is geschoten door de coronacrisis. Hij vuurt de ene na de andere tweet af om die daarna weer snel te verwijderen. Hopelijk vindt de Boulevard-host snel weer wat rust.

Overigens riep Derksen zijn kijkers op om de regels na te leven, maar ook rust te bewaren. “Als ik de hond uitlaat in Grolloo kom ik drie mensen tegen. Nee joh. Als je het paniekerig gaat ontlopen, dan loop je er tegenaan. Je moet bij sommige dingen wel nadenken en het noodlot niet tarten, maar voor de rest moet je gewoon blijven leven.

Hoe zit dat eigenlijk in Ikinks woonplaats Soest? “Snel bezoekje supermarkt en groenteboer (buy local!!!). Allemaal mensen die afstand houden, handen ontsmetten, snel hun boodschappen doen. Echt tof om te zien dat mensen echt proberen zich aan de maatregelen te houden!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen