Beau en Jinek geen coronaduo: ‘Ontzettend duur’

Het plan om Beau van Erven Dorens in te zetten om samen met Eva Jinek zeven dagen per week het late-avondblok te vullen in coronatijd lijkt in de prullenbak te liggen. Het is te duur. Dat heeft de presentator gezegd in een Facebook-interview met Paul de Leeuw. RTL 4 heeft in coronatijd last van sterk teruglopende advertentie-inkomsten en houdt de portemonnee even op de knip. Er moeten keuzes gemaakt worden en dat snapt Van Erven Dorens naar eigen zeggen maar al te goed.

Op de vraag of de samenwerking met Jinek er nog gaat komen, antwoordt Van Erven Dorens: “Nee, we zijn nu overal aan het praten en ik was vanochtend ook weer aan het kletsen erover. Wat het is: het is een combinatie van dingen.”

Het belangrijkst is het financiële aspect. “Aan de ene kant willen we natuurlijk iedereen informeren en wil RTL dat ook, maar het is ook ontzettend duur om dat te doen.”

Er zijn ook organisatorische uitdagingen. “Het is heel moeilijk om mensen te krijgen om alles te gaan filmen, want dat moet je natuurlijk met de grootst mogelijke voorzorgsmaatregelen doen. Je kan niet net als vroeger even snel een show maken, want het is best wel moeilijk om het allemaal op te zetten.”

Welke alternatieven zijn er? “Ik zou allemaal leuke dingen willen doen. Ik zou een soort talkradio willen maken op televisie. Dat je voor een appel en een ei gaat zitten met een kop telefoon op en gaat zitten kletsen met de mensen.”

Van Erven Dorens wil met zo’n show in een gat springen. “Er wordt veel gedaan, maar je hoort nog niet echt de verhalen van Loes uit Urk of van Henk uit Waddinxveen. Dat lijkt me ook wel mooi om te doen in de rand van de nacht.”

Jinek-concurrent Op1 zendt sinds vorige week wel zeven dagen per week uit. Het leverde het programma gisteren een kijkcijferrecord op: er keken 1,9 miljoen mensen.

Lees ook: Beau staat open voor afwisselen met Jinek in coronatijd (vorige week)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen