Angela de Jong en Halina Reijn: ‘DWDD moet door’

Angela de Jong en Halina Reijn vinden dat De Wereld Draait Door voorlopig door moet gaan zo lang Nederland verplicht thuis zit vanwege het coronavirus. Dat laten ze vandaag weten op het AD en Twitter. Eigenlijk zou Matthijs van Nieuwkerk volgende week vrijdag zijn allerlaatste DWDD ooit presenteren, maar er gaan nu steeds meer stemmen op om de presentator te verzoeken om iets langer te blijven zitten. Veel tv-kijkers hebben juist nu behoefte aan vertrouwde gezichten.

De Jong doet een beroep op Van Nieuwkerk. “We klampen ons in onzekere tijden nu eenmaal graag vast aan vertrouwde ankers en Pauw moeten we immers ook al missen op de late avond. Het wachten is tot er een petitie wordt opgetuigd voor het behoud van DWDD.”

De kijkcijfers van DWDD zijn nu al twee avonden op rij historisch hoog. “Het bijzondere is dat ze bij DWDD momenteel haarfijn aanvoelen wat wij kijkers op dit moment nodig hebben, soms al voordat we het zelf weten.”

Ze heeft best wel medelijden met de BNNVARA-ster. “Hij zal zijn afscheid zich een tikkeltje anders voorgesteld hebben dan in een lege studio, met geïmproviseerde onderwerpen en een handjevol gasten.

Tafeldame Halina Reijn vindt ook dat DWDD moet blijven. “Ik vind het onverantwoord als Mathijs zou stoppen nu. We hebben onze rituelen nu meer nodig dan ooit“, zegt ze.

Overigens is het niet bekend of De Jong het coronavirus nog steeds gezellig vindt nu er steeds meer Nederlanders aan overlijden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen