Coronadepri: Jack van Gelder zit er helemaal doorheen

Jack van Gelder hoort bij de groep mensen die behoorlijk naargeestig wordt van alle berichtgeving over het coronavirus. Hij maakt zich ernstige zorgen en trekt zich volledig terug uit het openbare leven. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Veel mensen in Nederland hebben een onheilspellend gevoel over wat het coronavirus ons land gaat kosten. Men is bezorgd over onze gezondheid, welvaart en vrijheid. Van Gelder deelt die zorgen: hij is bang van de sterftecijfers die rondzingen.

De Ziggo Sport-ster is al geruime tijd bezorgd over de beslissingen die Den Haag neemt. Die zijn volgens hem niet vergaand genoeg. “Beangstigende en zeer vreemde situatie allemaal. Zorgwekkend“, zei hij vorige week. “Kijk naar de ons omringende landen. Wij hobbelen overal achteraan maar dat is met alles hier zo langzamerhand. Helaas.”

De overheid schiet volgens Van Gelder tekort. “Wij hebben gelukkig een regering die er boven op zit. Wat een slappelingen. Scholen hadden bijvoorbeeld meteen gesloten moeten worden. En Rutte blijft de glimlach maar om de mondhoeken houden.

Heeft hij er meer verstand van dan de deskundigen van Mark Rutte? “Ik kijk naar de maatregelen in andere landen en zie dan dat wij tot op heden minder daadkrachtig zijn. Dat is alles. Het gaat er niet om of je ergens verstand van hebt of moet hebben. In deze vergelijk ik slechts.”

Veel mensen reageren kritisch op de verdeeldheid zaaiende tweets. “Je hebt gelijk met je opmerking. Nee natuurlijk heb ik daar geen verstand van. Ik kijk naar de ons omringende landen. Er zijn allerlei argumenten om scholen wel of niet open te houden. Ik reageer wellicht iets te impulsief maar ik maak mij grote zorgen om alles. Sorry. Er is een groot verschil tussen onrust stoken en bezorgd zijn.”

Rutte heeft ervoor gekozen om het virus langzaam rond te laten gaan in Nederland. “Natuurlijk heb ik bewondering voor Mark Rutte in deze situatie. Hele lastige taak, maar ik heb steeds het idee dat we stappen zouden kunnen overslaan in het traject omdat we weten hoe één en ander is verlopen in bijv. Italië, Spanje en Frankrijk en wat men daar inmiddels al heeft gedaan.

Van Gelder gaat voorlopig undercover. “Ik twitter voorlopig niet meer. Ik zal wel teveel doemdenker zijn. Het ga jullie allemaal goed. Hopelijk tot over een tijdje.

Als iemand hem nog iets hobbymatigs over voetbal wil vragen, antwoordt hij teneergeslagen: “Nee sorry. Ik doe voorlopig helemaal niets.

Een andere BN’er die een beetje coronadepri lijkt is Marianne Zwagerman. Zangeres Anouk maakt zich veel zorgen aangezien ze astmatisch is en alleen in Marokko zit. Tv-koningin Linda de Mol wordt vooral sip van al het nieuws dat ze over corona leest en ziet.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen