Angela de Jong: ‘Dit moet RTL met Frans Bauer doen’

Geplaatst op do 26 mrt 2020 om 14:00

Het gaat niet zo lekker met Frans Bauer bij RTL. De zanger is bij de commerciële zender lang niet zo succesvol als hij bij de publieken was. Zelfs in coronatijden blijft zijn programma Goed Voor Elkaar flink teleurstellen. Wat moeten Peter van der Vorst en de rest van de RTL-top met deze dure aankoop aan? AD-diva Angela de Jong geeft vandaag in de krant gratis advies. “Geef Frans alsjeblieft gewoon weer zo snel mogelijk een goed amusementsprogramma dat bij hem past“, zegt ze.

De Jong zou beginnen met een revival van De Bauers. “Die is nog makkelijk te maken ook in deze corona-tijd. Paar camera’s ophangen in dat huis in Fijnaart, vlogtoestelletjes voor het hele gezin en draaien maar.”

Een hele goede optie, vooral in deze tijd, aldus De Jong. “RTL kan het goed gebruiken, nu de programma’s langzaam opdrogen.”

Want dat Goed Voor Elkaar vindt De Jong echt he-le-maal niets. Ze denkt dat de kijker nu echt wel genoeg heeft van dit soort weldoeners-tv. “Frans die als een soort Alice in Wonderland door hulpverlenerssector huppelt, werkt in de praktijk niet.”

Zijn bewondering zal zal best oprecht zijn, zegt De Jong: “Maar de kijker heeft dit afgelopen jaren al in honderd verschillende vormen gezien. En dan komt die verbazing van Frans heel wereldvreemd over en gaat zelfs een beetje tegenstaan.”

Snel weer terug dus naar het amusement, adviseert La Jong.

Foto: RTL
32 Reacties op “Angela de Jong: ‘Dit moet RTL met Frans Bauer doen’”


 1. NPO the only one

  Zo zie je maar hoe snel je naar beneden kukelt als je overstapt naar de com. zenders, Frans is niet de eerste!!

 2. Astrid

  Frans, Tensen, Jinek, Paul

  Allemaal floppen ze wat kijkers betreft.

 3. Anouk

  Misschien eens een goede film of serie aankopen? Deze simpele Frans is inmiddels compleet uitgekauwd. Mensen snakken naar iets nieuws!

 4. Timo

  Wat Astrid baseert op kijkcijferkastjes, geplaats bij 1250 bejaarde, ingedommelde zoutzakken die de afstandsbediening nauwelijks kunnen bedienen.

 5. Frans B is ook al weggezakt in het RTL moeras

  Frans had nooit AVRO/TROS moeten verlaten

 6. Jantju

  Frans hoort niet bij rtl maar bij sbs. Lekker plat, dom en in feite geen talent. Een zanger die niet kan zingen maar door woonwagenbewoners en plat volk op handen werd gedragen.

 7. Zonder kasje

  Altijd grappig dat er nooit aan die kastjes wordt getwijfeld als de kijkcijfers hoog zijn.

 8. robb

  Zo zie maar dat niet alles 1 op 1 over kan , Frans is Floortje van avro/tros geworden .

 9. Arie Schoenlepel

  Probleem van RTL is dat het een soort BNN voor volwassenen is, en alleen maar “Gutmensch-tv” maakt. Als je kijkt naar politiek stemgedrag zie je dat die doelgroep steeds kleiner wordt.

 10. Fred de Kenner

  RTL moet helemaal niets. Misschien moet ze haar kerels sokken gaan stoppen. Irritant mens dat het er is.

 11. Lachgas

  Zelfde zie jebij Linda de Mol met haar quiz voor een mens in problemen.

 12. Sandy Dasgupta

  Astrid

  Waar kwam Tensen ook alweer vandaan voordat ze naar de NPO ging..

  En Jinek is allesbehalve een flop.

 13. Rastom

  Waarom krijgen mavo debielen tv programma’s

 14. Suzy Wang

  Angela de Jong als springkussen gebruiken!

 15. tv goed idee

  AD,DIT MOET HET AD MET ANGELA DE JONG DOEN!

  Meteen ontslaan bij de krant en er een koffiejuf van maken die haar muil moet houden!

 16. Mick

  De Playbackshow past wel bij Frans Bauer.

 17. Dennis

  Frans Bauer is verstandelijk beperkt, merkt je als hij praat en lacht, net een kleuter. Ook terug te zien in zijn liedjes, voor zover dit mag noemen, Skippy bal bijvoorbeeld. En nu op kosten van rtl vakantie vieren, nee daar kijken wij niet meer na, geen natuurlijk rtl4. Sorry rtl trollen.

 18. Simon Dekker

  @Dennis; Tsjonge jonge, wat zijn we weer stoer aan het praten van achter ons computerscherm. Echt, soms is die reactiekliek van MC zo afschuwelijk giftig. Niet te doen. Ik vind je vooral heel treurig.

  Bauer heeft tenminste zijn hart op de goede plek zitten. Nu deze toetsenbordhelden nog.

 19. Lies

  Ook voor uw loopbaan advies kunt u terecht bij mevrouw De Jong.

 20. onzinnig advies van Angela.

  Ach ach hier zit Angela er volkomen naat. Fran is net als die andere geldgraaiers bij RTL en SBS einde oefening.

  Camera’s ophangen in een huisgezin wat precies weet wat ze doen, weer naar de chinees het is klaar met Frans. Ga lekker zingen Frans in de tuin in Fijnaart.

 21. Fritske

  Franske is niet enkel voor het geld naar RTL gegaan. Er is steeds minder mogelijk bij de PO wat amusement betreft en mede daarom is hij vertrokken. Een extra grote zak geld was ook welkom natuurlijk.

 22. Lienbossinga

  Waarom moet dat mens altijd iedereen af kraken.frans doet het leuk.presteer zelf maar eens wat trust die je bent

 23. Warmoes

  nogmaals: Bauer moet niet ineens de interviewer/host gaan spelen, want dat is hij niet.
  Die fout wordt altijd weer opnieuw gemaakt.

 24. Dixon Stitch Jones

  Frans Bauer is volgens mij echt. Een normale vent die midden in het leven staat en echte empathie heeft. Past niet bij RTL/SBS enz met bijvoorbeeld al die schijnheilige neppers zoals die postcode loterij zombies. Trieste leuk doenerige wijven en een bejaarde met een rood jasje, enorme sjaal, skinny met witte sneakertjes. Wow, ik ben weer twintig!

 25. Klaas Flink

  Zij is toch tv recensent. Waar bemoeit dat mens zich mee. Solliciteer dan bij RTL, misschien nemen ze je nog aan ook en dan mag je meepraten over wat Frans moet of niet moet, hoe maatje Jinek het beter kan gaan doen. Over het paard getilde stukjesschrijver die nog irritanter is dan mijn schoonmoeder, en die heeft niets eens kinderen

 26. Richard de Bie

  Geachte Omroepen programma makers VRAAG
  Waarom is Angela zo Heilig het is een mens van niks en heeft gewoon een mening boeiend hoor lekker belangrijk als of de individu geen mening mag hebben WEG MAT ANGELA DE JONG BEGIN GEWOON EEN FAN CLUB LIEFST IS QUARANTAINE en laat ons met rust

 27. Elbert

  Wat jammer Dennis dat je Frans Bauer “te min” vind. Wie ben jij om te bepalen of hij “verstandelijk beperkt” is? Frans heeft inderdaad het hart op de goede plaats, zoals iemand al schreef. Dat je niet van zijn verschijning houdt is je goed recht. Frans is echter niet zo’n “domme jongen” als hij wellicht voor jou lijkt. Hij is geliefd bij velen en laten we het maar niet over zijn bankrekening hebben die is met zijn zogenaamde “domheid” denk ik vele malen hoger en door hem zelf verdiend dan die van jou. Jaloezie doet gekke dingen met mensen.

 28. Elbert

  Wat ik wel jammer vind is dat hij bij zijn ontdekker Emile Hartkamp is gestopt. Sinds hij zijn eigen liedjes schrijft is het niveau er niet op vooruit gegaan. Emile Hartkamp is een geboren tekstschrijver en arrangeur wat liedjes betreft. Deze is niet te evenaren. Hij had daar nooit weg moeten gaan.

 29. Gerda

  Ik begrijp die ophef over die Angela van AD echt niet hoor. Ze is gewoon een tv kijker, net als u en ik. Maar omdat ze journalist is mag ze haar mening in een column schrijven. Ze is niet iemand van statuur, ze is dol op provoceren en ze heeft totaal geen verstand van wat de kijker graag ziet. Dat maken we zelf wel uit..Ze is bij Jinek ingelijfd, want ja die wil goede recensies voor haar, tot nu toe slechtste presentatie en interviewklus ooit.. Als Jinek weer on the picture staat, krijgt Angela een schop met het voetje..Angela kan tot haar pensioen zure of bewonderende stukkies schrijven. Maar dan wel op een plek in de krant, waar ze nog ruimte over hadden. Ik trek me niks van haar aan en geloof me..De sympathieke Frans Bauer ook niet..

 30. Donald Dumb

  Elbert.
  Bauer lijkt me best een symphatieke gozer, maar in het genre waarin hij zich begeeft valt geen droog brood meer te verdienen. Dat heeft hij zelf ook ingezien en is daarom maar nevenactiviteiten gaan ontplooien zoals presenteren… heeft hij tenminste nog wat inkomsten…

 31. Elbert

  Ik denk als hij bij Emile Hartkamp was gebleven dan had hij weer meer successen gehad. Liedjes als “woonwagen-mamma” en de “skippybal” daar kan hij toch echt niet mee scoren. Met “Heb je even voor mij” had hij toch een betere hit uit de koker van Emile. Frans is geen liedjesschrijver. Doordat het inderdaad niet scoort gaat hij zich op presenteren richten. Maar Fransje is wel binnen die hoeft denk ik niet meer zo nodig als hij het net als Hein Simons goed heeft geregeld.

 32. Miss m

  Wat kunnen jullie je allemaal druk maken om niets, maar ga vooral door!! Ik vermaak me wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.