Angela de Jong: ‘Dit moet RTL met Frans Bauer doen’

Het gaat niet zo lekker met Frans Bauer bij RTL. De zanger is bij de commerciële zender lang niet zo succesvol als hij bij de publieken was. Zelfs in coronatijden blijft zijn programma Goed Voor Elkaar flink teleurstellen. Wat moeten Peter van der Vorst en de rest van de RTL-top met deze dure aankoop aan? AD-diva Angela de Jong geeft vandaag in de krant gratis advies. “Geef Frans alsjeblieft gewoon weer zo snel mogelijk een goed amusementsprogramma dat bij hem past“, zegt ze.

De Jong zou beginnen met een revival van De Bauers. “Die is nog makkelijk te maken ook in deze corona-tijd. Paar camera’s ophangen in dat huis in Fijnaart, vlogtoestelletjes voor het hele gezin en draaien maar.”

Een hele goede optie, vooral in deze tijd, aldus De Jong. “RTL kan het goed gebruiken, nu de programma’s langzaam opdrogen.”

Want dat Goed Voor Elkaar vindt De Jong echt he-le-maal niets. Ze denkt dat de kijker nu echt wel genoeg heeft van dit soort weldoeners-tv. “Frans die als een soort Alice in Wonderland door hulpverlenerssector huppelt, werkt in de praktijk niet.”

Zijn bewondering zal zal best oprecht zijn, zegt De Jong: “Maar de kijker heeft dit afgelopen jaren al in honderd verschillende vormen gezien. En dan komt die verbazing van Frans heel wereldvreemd over en gaat zelfs een beetje tegenstaan.”

Snel weer terug dus naar het amusement, adviseert La Jong.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen