Corona schopt afscheid DWDD in war: ‘Soort noodlot’

De corona-uitbraak in ons land schopt het afscheid van De Wereld Draait Door flink in de war en dat is erg jammer. Dat heeft gastheer Matthijs van Nieuwkerk donderdagavond gezegd in zijn talkshow, waar geen publiek aanwezig was. Van Nieuwkerk ziet de laatste twee weken van DWDD tegemoet en die zullen door corona een stuk minder feestelijk zijn. Tafelheer Özcan Akyol: “Waar ik vooral aan zat te denken, en dat klinkt misschien een beetje gek, is dat dit jouw twee laatste weken zijn.”

Akyol vindt het vervelend voor de NPO-ster. “Nu word jij nogal door een soort noodlot getroffen. Ik kan me voorstellen dat jij ideeën had over hoe je het ging afsluiten.”

Van Nieuwkerk realiseert zich dat het een rare laatste maand gaat worden. “Ja, we moeten maar eens goed nadenken hoe we het gaat doen. Deze maand blijft zonder publiek en deze maand nemen we afscheid. Dat is jammer. Sommige dingen zijn heel erg en daarvoor worden hier maatregelen genomen, maar dit is jammer. We moeten goed nadenken en gaan morgen eens bij elkaar kruipen.”

Hij gaat zijn redactie bijeen roepen. “Misschien maken we er weer wat van, je weet het niet.”

Akyol: “Ben je daar niet een beetje droevig over?

Van Nieuwkerk: “Leuk is anders, maar wat ik zeg: het is jammer, het is gewoon jammer. We hadden inderdaad veel plannen en misschien verdwijnen sommige plannen even in de prullenbak nu. Dat zou kunnen. Daar moet ik even goed over nadenken. Het nieuws is nog vers.”

Ik hoop dat we het een kleine twist kunnen geven. Daar komen we wel uit.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen