‘Wendy van Dijk verdient 2,2 miljoen euro? Onzin!’

Het lijkt erop dat Johan Derksen zich tijdens een zakelijke bespreking flink in de maling heeft laten nemen over het salaris van Wendy van Dijk. Iemand heeft hem op de mouw gespeld dat zij 2,2 miljoen euro per jaar zou verdienen bij haar nieuwe werkgever Talpa Network, maar dat is volgens collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp groteske onzin. Dat soort torenhoge bedragen gaan niet meer om in televisieland en al helemaal niet voor een relatief uitgerangeerde presentatrice.

Derksen vertelde zijn verhaal in Veronica Inside met overtuiging. “Ik zat vanmiddag de hele middag in een zakelijke bespreking en er zat ook iemand die heel wat zaken voor Wendy van Dijk deed en die vertelde wat ze verdiende. En dan denk ik: wat kan die muts nou? Die zei: ‘2,2 miljoen per jaar.’”

Daarop liep Van der Gijp spontaan de studio uit. “Dan pleur ik nu hier weg. Ik ben helemaal klaar met dat Veronica. Echt, ik zweer het je. Ik heb het ermee gehad.”

Derksen: “Weet je wat ik dacht, René? Ik dacht: ik laat nooit meer de onderhandelingen doen door Wilfred Genee!

Al snel kwamen de heren tot de conclusie dat dit bedrag wel héél erg hoog is. “Nee, maar dat geloof ik niet. Dat kan niet“, zei Van der Gijp.

Wilfred Genee: “Nee, dat geloof ik ook niet eerlijk gezegd. Dat lijkt me ook sterk.”

Derksen: “Misschien dat Erland haar zaakwaarnemer is.”

Normaal gesproken blijven tv-salarissen altijd een geheim, maar wel is bijvoorbeeld bekend dat Albert Verlinde in zijn Boulevard-jaren 900.000 euro verdiende, Gerard Joling in zijn SBS-jaren 1.500.000 euro en Wilfred Genee momenteel bij Veronica op 700.000 euro zit.

Als Van Dijk daadwerkelijk 2,2 miljoen euro per jaar had verdiend, dan was het misschien gelukt om haar noodlijdende tijdschrift overeind te halen. Daar trok ze vorige maand min of meer de stekker uit vanwege de dieprode cijfers.

De beelden:

Foto: SBS, Tom Cornelissen

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen