Arjen Lubach gevraagd voor opvolging DWDD

De NPO heeft Arjen Lubach gepolst voor de opvolging van Matthijs van Nieuwkerk als presentator van De Wereld Draait Door. Dat heeft de VPRO-ster vanochtend verklapt op Radio 538. Gastheer Frank Dane wilde van Lubach weten of hij al is gevraagd om het tijdslot van DWDD vanaf komend najaar te gaan vullen en dat bleek ook daadwerkelijk zo te zijn. “Nou, vorig jaar hebben ze wel gebeld. Ik heb gezegd: ‘Nou ik maak liever grapjes’”, zo laat de 40-jarige presentator weten.

Dane daarop: “Dus je hebt nee gezegd?””

Lubach toen: “Ik weet helemaal niet of ik dit allemaal mag zeggen. Op een gegeven moment belde er iemand die zei: ‘Stel dat Matthijs een keer gaat stoppen kunnen we dan met jou praten.’ Toen zei ik: ‘Je kan altijd praten maar ik denk niet dat het iets voor me is zo’n talkshow.’

Dane: “Ik denk eigenlijk wel dat het iets voor jou zou zijn…

Lubach: “Weet je wat het is, je moet wel geïnteresseerd zijn in alles. Je moet echt nieuwsgierig zijn naar alles. Ik vind eigenlijk vooral de dingen leuk die ik zelf interessant vind. Een talkshow elke dag is een uur lang interesse voor alles.”

Sommige dingen zijn er die ik niet leuk vind in de wereld. Dat kan Matthijs gewoon heel erg goed, die is echt nieuwsgierig. Mijn nieuwsgierigheid houdt op een gegeven moment wel op, ik denk dat het probleem is.

Foto: VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen