Thierry Baudet weigert NOS en RTL tijdens Italië-reis

Thierry Baudet heeft de pers gisteren ontlopen tijdens een congres in Rome waar hij over nationaal conservatisme sprak. Hij wilde met zowel de NOS als RTL niet praten over zijn enorme Twitter-blunder. Dat melden journalisten Mustafa Marghadi en Floor Bremer op Twitter. Marghadi vindt het jammer. “Liep Thierry Baudet net tegen het lijf bij de conferentie van nationalisten in een hotel in Rome. Ik was daar want ik wilde hem wat vragen stellen over zijn tweet. ‘Nee, ik ben hier voor iets heel anders.’

Het is zijn goed recht, aldus Marghadi. “Maar ik vond het jammer, en een beetje slap van hem.

Waarom confronteerde hij Baudet niet met draaiende camera? “Ik was net mijn camera aan het inpakken omdat we dachten dat hij weg was. Dus ik vroeg het hem terwijl ik naar m’n camera zat te graaien en toen ik ‘m had was hij alweer weg.

Volgers van Baudet zijn boos dat Marghadi hem hier in Italië over wilde ondervragen. “Als hij in Italië is, ben ik bereid hem over van alles te spreken dat op dat moment nieuwswaardig is. Dit was zijn eerste moment in Italië sinds ik er werk en er nieuws om hem heen was.

Floor Bremer van RTL kreeg hem aanvankelijk ook niet te spreken. “Een glimp van ⁦Thierry Baudet op het podium van een conservatief rechts congres in Rome. Hij wil hier geen vragen beantwoorden over zijn omstreden tweet en zijn uitleg daarover – althans tot nu toe.

Een paar uur later: “Op de valreep Thierry Baudet toch nog even gesproken. Hoewel gesproken een groot woord is. Hij zei alleen dat hij geen vragen wilde beantwoorden over zijn tweet omdat hij hier voor iets anders is en liep direct terug de zaal in.

Baudet ontwijkt de pers opzettelijk na zijn leugenachtige Marokkanen-tweet, in de hoop dat de rel zal overwaaien.

Lees ook:
Peter de Vries walgt van Baudet na Marokkanen-leugen (maandag)
Sylvana wil in Op1 geen woorden vuilmaken aan Thierry (dinsdag)

Foto: FvD

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen