Peter de Vries walgt van Baudet na Marokkanen-leugen

Peter R. de Vries was aanvankelijk nog vrij mild over Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie, maar na zijn leugenachtige Marokkanen-tweet heeft de misdaadjournalist het helemaal met hem gehad. Dat is te lezen op Twitter. Baudet is volledig door het ijs gezakt met een tweet waarin hij beweert dat ’twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen zijn door vier Marokkanen in de trein’. Een NS-medewerker herkende zich op de foto die Baudet plaatste en onthulde de waarheid.

Een NS-woordvoerder vertelt dat er een controle in burger werd uitgevoerd door twee collega’s en een politieagent, maar dat de dames weigerden om hun kaartje te laten zien. Ze zouden niet geloven dat het om een echte controle ging, ook niet na legitimatie van de medewerkers.

Baudet heeft zijn uitspraken vooralsnog niet ingetrokken en dat is vrij bedenkelijk, temeer omdat zijn volgers blind achter hem aan lopen. Zij geloven berichtgeving in de media niet.

Het is een walgelijke situatie, aldus De Vries. “Kijk, dit zegt alles over Baudet en Forum… gevaarlijke stemmingmakerij, grenzend aan racisme, maar excuses ho maar…! Hij zit er helemaal naast: Het ging gewoon om NS-controleurs. En nu horen we niks van de lafaard, bah!!!

En dat terwijl De Vries een jaar geleden nog het volgende zei over Baudet: “Ik zal niet zeggen dat ik het niks vind. Ik vind Thierry de verbeterde uitgave van Geert Wilders. Wat ik ermee heb? Niet heel veel. Het is dezelfde categorie. Ik zal nooit op hem stemmen, maar ik vind wel dat hij het beter doet dan Geert Wilders. Zijn toon is fris en hij weet het af en toe heel aardig te brengen, dus dat wil ik helemaal niet ontkennen.

Ook andere bekendheden zijn verbouwereerd. Roel van Velzen: “Even uitzoeken wanneer Thierry Baudet jarig is. Dan geef ik hem het boek ‘De Meeste Mensen Deugen’. (Dank voor een compleet hersteld vertrouwen in de mensheid).

Harry de Winter: “Thierry Baudet is gevaarlijk!! praat met zijn vrienden van vroeger ,die zullen dat bevestigen een gefrustreerde narcistische dus gevaarlijke zielenpoot.

Ook rechtse media zijn kritisch. “Baudet gaat kleddernat met z’n nachtelijke tweet en terecht. Wel bizar hoe prominente VVD’ers hier opspringen. WTF lui, spreek je dan ook ff uit tegen de ongerijmdheden in het proces Wilders“, zegt The Post Online-journalist Bas Paternotte.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen