Sylvana wil in Op1 geen woorden vuilmaken aan Thierry

Geplaatst op di 04 feb 2020 om 12:30

Sylvana Simons, de oud-presentatrice van TV Makelaar die na de ‘zwartjes’-rel in De Wereld Draait Door een politieke carrière begon, wilde gisterenavond in Op1 niet reageren op de Marokkanen-rel rondom Thierry Baudet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Presentator Erik Dijkstra probeerde een inhoudelijke reactie uit te lokken bij Simons, maar die gaf ze hem niet. “Ik vind dat ik er niet zo veel over moet zeggen, want alles wat hier aan tafel over gezegd wordt is koren op zijn molen.”

Baudet wil alleen maar aandacht, meent Simons. “Hij weet het toch weer voor elkaar te krijgen dat hij al dagenlang het nieuws van de dag is. Eerst omdat we wat van die tweet vinden, dan omdat we er wat van vinden dat hij nog niet heeft gereageerd en dan gaan we met z’n allen zijn uiteindelijke reactie nog eens bespreken.”

Daar wil Simons niet aan meedoen. “Ik heb altijd wel moeite om in dienst te staan van racisten. Ik vind dus ook niet dat we dat moeten doen.”

Dijkstra: “Nou, Sylvana, jij bent een politica en komt op tegen discriminatie en racisme, dan mag je er toch ook wel wat van vinden?

Simons: “Iedereen weet ook dat ik opkom voor mensen die last hebben van racisme in de samenleving.”

Dijkstra: “Nu ook even graag dan.”

Simons: “Iedereen kan wel weten wat ik hiervan vind en volgens mij – en dat vind ik wel een nieuwe ontwikkeling – proef ik ook die verontwaardiging die gepaard gaat met racisme wel groeien en dat vind ik fijn. Dat we nu met z’n allen ook echt wel zeggen: ‘Dit kan dus eigenlijk niet.’ Verder vind ik het heel erg vervelend dat deze manier van politiek bedrijven toch wel heel erg mainstream aan het worden is. We vinden er paar dagen wat van, hij heeft nu zijn excuses aangeboden en we gaan door met ons leven tot de volgende rel.”

Ook veel politici hebben afstand genomen van de uitspraken van Baudet. Fijn, zegt Simons, maar: “Dezelfde politici die nu hun verontwaardiging over hem uitspreken, gaan volgende week weer een kop koffie met hem drinken en daar heb ik wel moeite mee.”

Foto: NPO
84 Reacties op “Sylvana wil in Op1 geen woorden vuilmaken aan Thierry”


 1. Babba

  Silvana ouwe golddigster .

 2. rooie Rinus

  Op dat moment greep Nederland naar de afstandsbediening.

 3. Snake Charmer

  Goede reactie van Sylvana dit was weer goedkoop proberen te scoren van Op1.

 4. Robert Jensen

  Sylvana Simons een topvrouw.

 5. Zalmneusje

  Er niets over willen zeggen en hem later gewoon racist noemen. En dat terwijl ze zelf niet anders doet dan ‘de witte mensch’ brandmerken als een aparte groep. Hypocrisie heeft nog nooit zo’n duidelijk gezicht gehad.

 6. Gerard Cocks

  Is dit niet die vrouw van Seksquiz on the Beach en het paaldansen in de IT?

 7. Joop55

  Als hier nog mensen rondlopen die mongool Baudet durven te verdedigen zouden eigenlijk van dit medium verbannen moeten worden.

 8. M

  Hierin had Sylvana gewoon gelijk.

  Ik heb het wél helemaal afgekeken, maar verder was het een hee vaag gewauwel.

  Ze wil in de 2e Kamer komen, maar die zetel gaat er echt niet komen zolang ze zo weinig concreet wordt en maar een end weg in de ruimte aan het kakelen is.

  Een goede politica moet in staat zijn kort en krachtig en vooral helder te communiceren. En daar is zij nog steeds absoluut niet toe in staat.

 9. jomari

  @Rooie Rinus ……..dat was jammer want goed gesprek met Raymond van
  Barneveld gemist, groot sportman en buitengewoon symphatiek.

 10. Hessa

  Als minderheid zijnde, kan ze maar beter niet te brutaal zijn.

 11. JoHo

  Eigenlijk best verstandig… Anders gaat het de hele week weer over wat Sylvana zei over de zaak Baudet. Misschien had ze in het mes gelopen als Op1 begonnen als Op1 het wat subtieler had aangepakt in de opbouw. Beginnen over sentiment in de media, de hypocriet Mens in Business Insider en dan de parallel trekken met de tweet van Baudet. Ik gok dat Jinek of Pauw daar handiger gebruik van hadden gemaakt. En dat is wat Op1 uiteindelijk gaat opbreken, op sommige dagen zitten er te weinig journalistieke presentatoren.

 12. Gerard Cocks

  @Jomari? Je bedoelt die weinig snuggere pijltjesgooiende dikke Haagse Tokkie die constant in de slachtofferrol wentelt?

 13. Peter van de Plasgoot

  2 seconden in mijn beeld was nog best wel lang te lang achteraf zelfs.

 14. Thea Traal

  Oh ja ik moet weer eens naar de kapper – daar moet ik altijd bij haar aan denken – ze is toch begonnen als kapster in een trimsalon ?

 15. rooie Rinus

  @JoHO, het gaat sec om de kijkcijfers, en hopelijk een gesprek een dag later. Helaas is het wandelende cliche van zichzelf geen kijkcijferhoogtepunt, en kunnen de BNNVARA broodpresentatoren slechts kruimels toewerpen, hopen dat dit eendje hapt.
  Het is een lichtgewicht, waar wat radiale marginale figuren handig gebruik van maken. Volstrekt on interessant verder, is een soort wandelende jij-bak.
  En altijd boos. Altijd.

 16. Jan

  Dat deze vrouw, die ondanks haar BN-erschap ternauwernood een zeteltje wist te machtigen in welgeteld één plaats in Nederland met haar marginale lolale partij, zoveel tijd en gelegenheid krijgt van de NPO om haar haat tegen blanke nederlanders te spuien is te belachelijk voor woorden.

  Ik neem aan dat dat de politiek leider van 1 voor Schubbekutteveen volgende week aan de beurt is bij OP1?

 17. Wijsneusje

  Ik, blanke Nederlander, vind Sylvana een geweldige en moedige vrouw en vind dat zij echt terechte punten heeft. Veel mensen willen dat echter niet onder ogen zien. Mensen willen niet geconfronteerd worden met hun tekortkomingen. Gaan dan gelijk weer staan blèren en schreeuwen.

 18. Robert Jensen

  Utrechtse Stefania voor Griekenland naar Songfestival: Ik tril nog steeds. Bron: AD.

 19. Momo

  Nee, Sylvana wil natuurlijk geen aandacht.

 20. Momo

  @Wijsneusje

  Grappig dat Sylvana nou net een persoon is die niet geconfronteerd wil worden met haar tekortkomingen en dan weer gelijk gaat staan blèren en schreeuwen.

 21. Net5 - Lindatv

  Tja….kijkcijfers…zet haar in je programma en iedereen gaat een zender verder kijken…

 22. snoezigkleinhertje

  Dat domme kaffermeisje (SS) liep weer ouderwets uit haar nek te zwetsen beter hadden ze die Baudet uitgenodigd die heeft nog wel eens iets zinnigs te melden.

 23. Snake Charmer

  Ik krijg laatste tijd meer sympathie voor Sylvana als ik figuren als Baudet en Wilders zie.

 24. Robert Jensen

  Halve meter sneeuw op meerdere plekken in Limburg: ‘Eindelijk!’ RTL.

 25. Paul Vercruijssen

  ik vind dat ze nu gewoon verstandig reageert
  Alles wat aandacht geeft bij Baudet, vind ie prettig.
  Zij herkent dat uiteraard als geen ander.
  Waarom krijgt ze nog steeds zoveel podium trouwens ?

 26. Mw. Janssen

  Sylvana Simons is er helaas weer. Deze vervelende polariserende onruststoker van de politieke partij BIJ1 zit weer klaar om een even flink te stoken. Sylvana met haar selectieve verontwaardiging neem ik niet serieus. Deze labiele vrouw die de planeet Mercurius als raadgever gebruikt en zichzelf ziet als een Godin lijkt me niet erg capabe en emotioneel stabiel. Haar partij BIJ1 is een rariteitenkabinet.

  Even terug naar de tweet van Baudet, opheft om niets, een storm in een glas water. Marokkanen hebben nu eenmaal een zeer belabberd imago en dat ontstaat echt niet zomaar.

  Deze reactie slaat de spijker op zij kop mevrouw Simons:

  De politie overweegt/onderzoekt om aangifte tegen Baudet? Hij moet excuses aanbieden? Wanneer maakt Klaver eens zijn excuses voor het feit dat hij de Tweede Kamer regelmatig verkeerde cijfers presenteert?
  Wanneer heeft Pechtold zijn excuses aangeboden over het feit dat hij Rusland beledigde?
  Samsom beledigde de Marokkanen in een opiniestuk. En wat te denken van Spekmans die wilde dat Marokkanen worden vernederd? Ooit excuses aangeboden?
  Rutte, ook zo’n geval: “Rot zelf op” tegen de Turkse gemeenschap. Excuses? Aangifte van de politie?
  Kuzu van DENK: gaf geen hand aan het staatshoofd van een bevriende natie: Israël. Tegen alle fatsoensregels in. Excuses?
  Nog talloze voorbeelden van politici die NOOIT excuses hoefden aan te bieden. Maar nu Baudet? Zelfs de politie wil aangifte doen. Zijn de voorbedrukte formulieren al weer gedrukt? It’s the same shit all over again. De anti-Wilders times komen terug. Alles om Baudet de weg naar een succes te dwarsbomen

 27. Suzy Wang

  Bij het aan zie van s. s. was ik pleitte. Dat was dan weer jammer. Hoorde ik haar van morgen bij Jurgen van den Bergh. Dat stemgeluid en de slome energerie wat daar uit komt. No Thanks

 28. Wijsneusje

  @Momo (13:10 uur): Ik heb Sylvana nog nooit horen blèren of schreeuwen. Jij blijkbaar wel. Ik hoor haar alleen maar discussiëren met behulp van argumenten. Soms ook wel gebaseerd op emotionele sentimenten, maar altijd netjes en beschaafd.

 29. Flauwe Kul

  Is het zwarte pieten al weer begonnen?
  witte sneeuw in Limburg! Zal ook wel niet mogen van onze Syl…

 30. Bart

  Alles wat Sylvana zegt ook Baudet kun je andersom over haar zeggen.
  Sylvana is een domme gevaarlijke vrouw die als als ze alles hier zo slecht vind lekker in een ander land moet gaan wonen.

 31. huismaker

  Eerlijk is eerlijk. Ze heeft een mooie pruik op.

 32. Wil van Bil

  Zowel Sylvana als Thierry vind ik irritant, punt!

 33. Donald Dumb

  Ik zei gisteren al.
  Ah leuk de ene racist die het over een andere racist heeft…

 34. Mw. Janssen

  Sylvana Simons is er gelukkig weer. Deze top vrouw van de politieke partij BIJ1 zit weer klaar om een even flink zetels binnen te halen. Sylvana met haar leuke voor komen neem ik echt serieus. Deze topper die de planeet als raadgever gebruikt en zichzelf ziet als een Godin en dat is ze Haar partij BIJ1 is een top partij.

 35. Mw. Janssen

  De politie overweegt terecht onderzoekt om aangifte tegen Baudet

 36. Mw. Janssen

  Samsom beledigde de Marokkanen in een opiniestuk denk ik maar ik ben gehersenspoeld door de Sekte,s van Baudet en witte Wilders.

 37. Donald Dumb

  Mw. Janssen.
  Je weet dat zowel Baudet als Wilders ook nazaten zijn van migranten?
  Wortels in het land met de grootste moslimpopulatie ter wereld…

 38. Grace

  Walgelijk mens

 39. Mart

  @Grace
  Exact!
  En boven je staat de reactie van een spuit elf.

 40. Sandra

  Los van wat ik vind is het toch typisch dat zij wel van alles mag vinden en hij niet.

 41. Sjaak

  Heb deze tijd een tijdje gevolgd, voornamelijk pro-NPO mensen hier. En het is opvallend hoe links en intolerant de NPO lovers hier zijn. Zie je in de uitzendingen op de NPO ook, extreem links en intolerant.

 42. Donald Dumb

  Ja Sjaak.
  En rechts blinkt uit in tolerantie, toch?

 43. Robert Jensen

  Lol Sekte PVV en PvdD werken samen.
  PVV’ers Geert Wilders en Dion Graus en PvdD’er Frank Wassenberg doen aangifte tegen een slachthuis in IJsselstein. RTL Nieuws publiceerde vorige week een video waaruit blijkt dat de varkens in dit slachthuis ernstig mishandeld worden.

 44. Bart M.

  Het schijnt, volgens Sylvana, dat als je Chinees haalt, je eigenlijk een racist bent.

 45. Robert Jensen

  Iedereen in Nederland heeft recht op een gelijke behandeling.

 46. Robert Jensen

  Veel websites, blogs en sociale media hebben daarom een goed moderatiebeleid.

 47. iemand

  Zelfs Rob Oudkerk van de PvdA had het over kut Marokkanen net zoals Diederik Samsom kwamen er allemaal mee weg. Nu Baudet iets zegt is het weer een hetze. Marokkanen hebben het er zelf nagemaakt dat iedereen negatief over ze denkt. Wil Sylvana en al die andere linkse partijen weleens horen wat ze vinden van die allochtonen jongeren die met messen lopen te steken.

 48. Annoniemus

  Vandaar de lage kijkcijfers voor Op1, die griezel van Simons zat er dus , tel daar bij op dat ook één van de minste presentatie duo’s er zat en het verhaal is verteld !

 49. Apfelflapf

  Ik dacht dat we verlost waren van die heks .

 50. gtstfites

  Ze is een homofoob en discrimineert heel Nederland.

 51. De nakketikker

  Sylvana Simons, het meest overbodige mens ooit.

 52. Apfelflapf

  Ik mis in de media en politiek de mensen die tegenwicht bieden aan de huidige debilisering . Als deze mensen op hun luie reet blijven zitten , dan kun je gewoon verwachten dat het alleen maar erger word .

 53. StefanV

  De NPO wil Sylvana gewoon graag aan een zeteltje helpen. Dat was in 2017 ook al zo. Ook toen kreeg ze veel meer aandacht dan gerechtvaardigd was. BIJ1 deed niet eens in alle kiesdistricten mee, maar kreeg meer aandacht dan andere nieuwe, kleinere partijen die wél in alle districten meededen.

  Nu is mevrouw met de hakken over de sloot in de gemeenteraad van Amsterdam beland. Alleen dankzij een gunstig uitgevallen afrondingsverschil heeft ze nipt één van de 45 zetels bemachtigd. Maar ze wordt op een voetstuk geplaatst alsof ze een enorme achterban heeft. Zelfs in de bakermat Amsterdam is dat amper het geval.

 54. Hetistochwat

  Krijgt Sylvana ook een envelopje met 400 euro :-D

 55. Ron

  En hier zegt Sylvana iets wat hout snijd. Niet groter maken dan dat het is. Alle meningen weten we toch al lang. Next. Goed betoog verder van haar.

 56. Corone

  SylvanaS is weer van stal gehaald om het gehalte aan gasten te kruiden. Zij bestempelt mensen die het niet met haar eens zijn op voorhand als racisten. Dit gedrag is blijkbaar geoorloofd door de ‘deugnieten’. Alles in het belang van het volkse entertainment dat wordt geregisseerd door Lady Jinek c.s. die ons graag doet geloven dat zij nog steeds een journalistieke achtergrond heeft. Uiteraard koketteert zij hier graag mee.

 57. Dij Enkletser

  Sylvana streeft een ” Politiek van Irritatie ” na,
  Tenminste dat heb ik begrepen uit deze OP1 uitzending

 58. Robert Jensen

  Sylvana lacht al die domme betweters uit.

 59. Robert Jensen

  Toch worden ook op internet groepen ge dis crim ine erd. MiN D is het landelijke meld- punt.

 60. Henk Blokker

  Niet gek maar knettergek doe golddigger !

 61. Robert Jensen

  Thierry Baudet is en blijft een kind.

 62. sukkel

  Wijf spoort met de dag minder waar haalt ze de arrogantie vandaan wie is dat spook dan wel…

 63. Marie

  Ik snap niet dat die halfgare paaldanseres steeds maar weer zendtijd krijgt om haar halfslachtige standpunten te verdedigen. Laat ze eerst haar leugens over haar kandidaatsraadlid ,de zogenaamde psychiater Caitlin Kuit maar eens rechtzetten…en haar Lynn Fokkens tot de orde roepen die met gebalde vuist mee liep in Zuid Afrika op een mars van de semi communistische partij die de moord op blanken voorstaat..

 64. JDJ

  Zodra een vraag haar niet bevalt komt ze met haar aanvallende irritante afzeik toontje. Kan er niet naar kijken.

 65. critikast

  Een tip voor mevrouw Simons: koop eens een kaartje voor de show van Theo Maassen. Die weet wel raad met jouw soort ! Fantastisch programma met “de witte man” als centraal thema .

 66. Wijze van Zion

  Tsja, inclusief houdt in neukende rondreizende zwarte afwezige vaders ……

 67. Wijze van Zion

  Pruiken, nepbrillen: wat is er echt……?

 68. AlexF-Arnhem

  Kom op mensen laten we haar niet zwart maken.

 69. Donald Dumb

  Krijgt Sylvana nu weer de Zwarte Piet toegespeeld?

 70. jan

  Blijft vreemd dat die racistische 44p een podium krijgt bij de StaatSi-zender.

 71. Linda

  Waarom krijgt dit kolere wijf nog een podium??????????????

 72. aammehoela

  Gisteravond OP1 gekeken. Gelukkig kwam Sylvana als laatste aan bod zodat ik op dat moment de tv heb uitgezet. Geen interesse in dit mens die in alles racisme ziet.

 73. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Dat kapsel. Zo lelijk. Wie bedenkt die shit?

 74. A.J.A.

  Sylvana is een echte Powerwoman!

 75. Mike

  Oh Sylvana, oh Sylvana, waarom pak jij je koffers niet?
  Oh Sylvana, oh Sylvana, wat ben jij toch een zielepiet
  Oh Sylvana, oh Sylvana, je zet je hakken in het zand
  Kun jij niet gaan emigreren, ’t is met jou echt kut met peren
  Jij trekt alles uit zijn verband

 76. Stel

  Beste NPO, als jullie de beste kijkcijfers willen behouden nodig dan svp nooit meer die mislukte Simons uit. Wij hebben voor het eerst nu naar RTL gekeken.
  Laat ze lekker bij DWDD zitten. Wij willen kijk plezier en uit de reacties te lezen vele met ons.

 77. achtmet

  Gezien de vele anti Slangvana reacties lijkt het toch vrij duidelijk dat minimaal 90 procent van de witte en anders gekleurde Nederlanders deze opruiende gefrustreerde tante spuugzat zijn .

 78. Braknek

  Dat verbeten en snauwende toontje.
  Vreselijk.
  Kijk het Item eens terug en let dan vooral op het publiek aan beide kanten en de daarbij behorende blikken.
  Dat zijn allemaal potentiele stemmers. Not dus!.

 79. Zwarte Piet is geen racisme

  Sylvana is toch tegen zwarte Piet? Waarom draagt ze een zwarte Pietenpruik? Die vrouw spoort niet.

 80. Sookie Stackhouse

  Ze moet helemaal nilks zeggen en lekker haar rotbek houden…….Zeloden zo’n zielig gedrocht gezien met dat hooghartige gelul van haar.,….Heeft niet door dat half Nederland haar al heeft uitgekotst!…….Ze moeten haar maar eens een tijdje in een kliniek zetten en proberen haar duidelijk te maken dat ze gestoord is…….walgelijk wijf…….Ooit nav een uitnodiging van Prince zeggen dat ze “niet mee gaat met dat soort” flikker toch op zeg.

 81. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Op zwart zaad zitten
  De zwarte piet toeschuiven….
  Zwart Rijden….
  Zwart kijken……….

  Zwart is een kleur die op negatieve ellende wijst.

 82. Luppo

  Ze komt uit haar winterslaap en begint weer met haar machtsvertoon tegenover de normale mensen.

 83. Normaal Persoon

  Normaal niet eens met simons maar nu PRECIES GELIJK!!

 84. Hier is Hond

  Normaal Persoon, vuile landverrader.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.