Martijn Koning in tijdnood na geflopte RTL-conference

Er keek geen hond naar en de kritiek was niet van de lucht: de oudejaarsconference van Martijn Koning flopte niet alleen kijkcijfermatig (537.000 kijkers), maar ook inhoudelijk. Een maand later ondervindt hij nog steeds nadelige gevolgen van de cabaretavond: al zijn optredens in de komende periode zijn geannuleerd, omdat hij door de conference niet genoeg voorbereidingstijd heeft gehad. Hij denkt dat zijn nieuwe voorstelling Koning van de Toekomst nu nog niet leuk genoeg is; geen verrassing.

Zijn agentschap Bunker Theaterzaken laat weten dat Koning zich heel erg heeft verkeken op de impact van de conference. “Toen Martijn de kans kreeg aangeboden om voor RTL4 de Oudejaarsconference te verzorgen, heeft hij deze kans met beide handen aangegrepen. Martijn heeft met ongelooflijk veel trots dit jaar de Oudejaarsconference gemaakt en gespeeld. Het valt hem echter zwaarder dan hij had ingeschat om meteen een doorstart te moeten maken met de nieuwe show Koning van de Toekomst.

Koning trekt de stekker er even uit. “Martijn denkt niet lichtzinnig over deze beslissing en hoopt op begrip van zijn publiek.

Later haalt hij alle geannuleerde shows in. “Om te laten zien dat deze adempauze het waard was.

Zelf liet Koning in Boulevard weten: “Ik moet een iets langere aanloop nemen om de stukjes te ontwikkelen en daar een heel goede show van te maken. Dit zal anders niet goed genoeg zijn en dan kan ik het niet doen. Het kost heel veel tijd om zo’n groot publiek op te bouwen en in zulke mooie theaters te staan en zulke grote zalen. Dat zou ik dan kunnen vergooien en dat risico vind ik gewoon te groot.

Lees ook:
Johan Derksen betrapt masturberende Martijn Koning (maart 2018)
Martijn Koning steekt kop in zand na oudejaarsfiasco (4 januari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen