Shula Rijxman baalt van ‘gezeur’ over salarissen

NPO-bazin Shula Rijxman baalt van de aanhoudende discussie over verdiensten van presentatoren bij de NPO. Ze vindt het ‘gezeur’. Dat zegt ze voor de camera van Telegraaf TV. Tegenwoordig geldt er bij de NPO een salarismaximum, maar een beetje handige presentator komt daar met gemak onderuit. Die produceert zijn programma gewoon zelf en vangt via die weg ook nog wat belastinggeld. Daar is terecht discussie over, maar die discussie wil Rijxman liever helemaal niet meer horen.

Rijxman vindt het vervelend voor sterren als Matthijs van Nieuwkerk dat ze continu naar hun verdiensten gevraagd worden, al denkt ze niet dat Matthijs daarom gestopt is met De Wereld Draait Door. “Nee, dat denk ik niet. Het gezeur is wel al heel lang aan de gang. Niet alleen bij Matthijs, maar ook bij andere presentatoren.”

De omroepbazin vervolgt: “Het is uitermate vervelend, want we hebben een norm en daar houden we ons aan. Het is niet leuk, op z’n zachtst gezegd, om iedere keer daarvoor de pispaal te zijn.”

Het liefst had ze DWDD nog jarenlang uitgezonden. “Wat mij betreft had het nog jaren meegekund, zeker. Dat geeft ook direct zijn talent aan. Iemand die elke dag opnieuw een programma neerzet met zo veel energie en kracht…

Het was voor Rijxman geen verrassing dat DWDD gaat stoppen. “Ik wist al een tijdje dat het in zijn hoofd zat en speelde. Dat moet ik eerlijk zeggen. Tegelijkertijd blijft het natuurlijk spannend of hij bij de publieke omroep zou blijven, want hij is natuurlijk ook heel aantrekkelijk voor andere partijen. Dat hij blijft is echt het prachtigste nieuws.

Ze is trots dat Van Nieuwkerk bij de NPO blijft. “Matthijs stopt weliswaar met De Wereld Draait Door, maar daar krijgen we een prachtig zaterdagavondprogramma voor terug.”

“Ik denk in alle eerlijkheid – maar dat vul ik zelf in – dat Matthijs een publiek hart heeft.

Het video-interview met De Telegraaf kunt u hier bekijken.

Lees ook: Shula ‘NPO’ Rijxman leidt miljonairsleven (april 2018)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen