Shula Rijxman baalt van ‘gezeur’ over salarissen

Geplaatst op do 13 feb 2020 om 12:30

NPO-bazin Shula Rijxman baalt van de aanhoudende discussie over verdiensten van presentatoren bij de NPO. Ze vindt het ‘gezeur’. Dat zegt ze voor de camera van Telegraaf TV. Tegenwoordig geldt er bij de NPO een salarismaximum, maar een beetje handige presentator komt daar met gemak onderuit. Die produceert zijn programma gewoon zelf en vangt via die weg ook nog wat belastinggeld. Daar is terecht discussie over, maar die discussie wil Rijxman liever helemaal niet meer horen.

Rijxman vindt het vervelend voor sterren als Matthijs van Nieuwkerk dat ze continu naar hun verdiensten gevraagd worden, al denkt ze niet dat Matthijs daarom gestopt is met De Wereld Draait Door. “Nee, dat denk ik niet. Het gezeur is wel al heel lang aan de gang. Niet alleen bij Matthijs, maar ook bij andere presentatoren.”

De omroepbazin vervolgt: “Het is uitermate vervelend, want we hebben een norm en daar houden we ons aan. Het is niet leuk, op z’n zachtst gezegd, om iedere keer daarvoor de pispaal te zijn.”

Het liefst had ze DWDD nog jarenlang uitgezonden. “Wat mij betreft had het nog jaren meegekund, zeker. Dat geeft ook direct zijn talent aan. Iemand die elke dag opnieuw een programma neerzet met zo veel energie en kracht…

Het was voor Rijxman geen verrassing dat DWDD gaat stoppen. “Ik wist al een tijdje dat het in zijn hoofd zat en speelde. Dat moet ik eerlijk zeggen. Tegelijkertijd blijft het natuurlijk spannend of hij bij de publieke omroep zou blijven, want hij is natuurlijk ook heel aantrekkelijk voor andere partijen. Dat hij blijft is echt het prachtigste nieuws.

Ze is trots dat Van Nieuwkerk bij de NPO blijft. “Matthijs stopt weliswaar met De Wereld Draait Door, maar daar krijgen we een prachtig zaterdagavondprogramma voor terug.”

“Ik denk in alle eerlijkheid – maar dat vul ik zelf in – dat Matthijs een publiek hart heeft.

Het video-interview met De Telegraaf kunt u hier bekijken.

Lees ook: Shula ‘NPO’ Rijxman leidt miljonairsleven (april 2018)

Foto: NPO
47 Reacties op “Shula Rijxman baalt van ‘gezeur’ over salarissen”


 1. Leo knots

  Npo moet nieuws brengen. Niet links gekleurd maar gewoon nieuws. Boer zoekt vrouw ect hoort daar niet bij. Ook linkse graaier van Nieuwkerk hoort niet van belastinggeld betaald te worden. Daar hebben we de commercielen voor

 2. Teo Hiddepa

  Een wijs man zei ooit ‘if you pay peanuts, you get monkeys’. Vertaalt zichzelf mooi in de tien Op1 nozems.

 3. Chris

  Groot gelijk! Wat een gezeur om die centen. Wil je talenten houden dan kost dat geld. Iets met druppel en iets met gloeiende plaat.

 4. Boerenverstand

  Net of die lichtvoetige talkshows de publieke zaak dienen. DWDD is gewoon de NPO-variant van RTL boulevard. Allebei inhoudsloze tv waarin de term journalistiek elke waarde verloren heeft. Misschien kan de NPO beter programma’s laten maken door mensen met idealen, en niet door mensen waar grootverdienen voorop staat.

 5. johan

  Maar niet van belastingcenten !!!
  Heel goed dat het publikeke graaien steeds moeilijker wordt.

 6. William

  Zeker als je dan maandenlang vijf live programma·s per week maakt. Die bovendien veel ster inkomsten genereren. Dus nu gaat Matthijs naar verhouding veel meer verdienen met enkele zaterdagavondshows, hij heeft groot gelijk.

 7. Cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen wel cijferen

  Logisch dat daarover gesproken wordt, het gaat om belastingeld! We moeten terug naar twee publieke netten!

 8. Cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen wel cijferen

  Gelukkig is ECHT talen niet te koop met veel geld.

  Matthijs is en blijft een zeer bijzonder mens. Gelukkig dat HIJ en ook Pauw niet hebben gekozen voor nog MEER geld zoals Jinek.

 9. Rollins

  Geeft toch weer mooi aan wat de kloof is. Die ivoren toren waar ze in zitten. Die paupers moeten gewoon hun muil houden. Zolang de NPO doet wat Rutte cum suis wil (te weten gekleurd nieuws en dito programma’s brengen), zijn zij verzekert van hun zilverlingen. En dan moeten de paupers stil zijn.
  .
  Of zijn er nog daadwerkelijk mensen in de veronderstelling dat de NPO tv voor het volk maakt? Dat zou namelijk lachwekkend naïef zijn.

 10. WEST*

  Vroeger hoorde je niemand over salarissen bij de omroep, er is er nog nooit èèn geweest die klaagde omdat grote tv sterren van toen bakken geld verdienden
  Ze woonden allemaal in mooie huizen in het Gooi of hadden een huis Frankrijk

  Sociale media verziekt , en
  maakt de lezer zeuppieten

 11. Dat dan weer wel (DDWW)

  Wie de wind waait, kan storm verwachte.
  Ook deze Cykloon Beebie.

  Het is staatstelevisie of niet (denk het niet trouwens).
  Geef mij maar rendement in plaats van darmen.

 12. Dat dan weer wel (DDWW)

  En ik heb een kloof in mijn snikkel.
  Dicksplit design noemen we dat thuis.

 13. Kuis

  Als de directeur van de NPO een interview geeft kun je maar beter op je hoede zijn. De kans is groot dat er (“wij van WC-eend”) propaganda aan komt.

  Zelfs de timing van een interview kan verdacht zijn. Wat is haar agenda? Misschien tijd voor een WOB verzoekje voor alle vergaderstukken/emails/whatsapps van het volledige NPO bestuur.

  In plaats van het te hebben over salaris. Of dat er bij de NPO teveel witte mannen zitten.
  We horen de NPO en NOS er publiekelijk niet over of er misschien wel een gelijkwaardig quotum moet komen voor mensen met links en rechts gedachtengoed.

  Dat durft NPO/NOS niet aan.

  Dan moet namelijk meer dan 50% bij die linkse journalisten baantjesmachine ineens haar linkse kleur bekennen. En dat komt zeker tijdens de komende verkiezingen niet goed uit. Gratis overwegend linkse propagana.

  Het quotum zou de NPO en NOS wel sieren, dan zijn ze tenminste niet meer hypocriet.
  En dan houd de discussie over het salaris vanzelf op.
  Die discussie over salaris is namelijk bijzaak.

 14. Patricia Paay

  Bizar.

  In plaats van trots zijn dat de NPO verantwoordelijkheid af moet nemen bij de bevolking, ziet ze de bevolking als een stel jankende kinderen die maar moeten accepteren dat een entertainer €500.000 belastinggeld per jaar vangt.

  Compleet van de realiteit verwilderd, dat grachtengordelvolk

 15. A. Tempelman

  De Telegraaf staat vooraan als de bijl in het publieke bestel moet. Terwijl we in Nederland al generaties fantastische TV hebben. Dat komt niet bij de commerciëlen vandaan. En ook niet van John de Mol.

 16. Jaloezie, jaloezag, jaloeziejewel

  De telegraf is jaloers en gaat dan gekken dingen roepen.

 17. Pleidooi voor seks met kinderen

  Vanavond 21:10, NPO 2

  NPO: van uw belastingcenten!

 18. @A. Tempelman

  Zie bovenstaand.
  Fantastische televisie he?

 19. Bram

  Zitten we straks zeker weer met Margriet opgescheept, ja toch Troela?

 20. Youp

  Mathijs wordt Sonja 2.0. Kansloos.

 21. Willlie

  Talenten zat en willen ze niet voor een normaal salaris dan niet, op donderen voor jou tien anderen.

 22. Ikke

  Gisteravond: Guus Meeuwis in DWDD. 5 minuten later: email in mailbox ‘Exclusieve Presale Groots Junior’. DWDD is ook gewoon ordinair commercieel reclameblok. Voor boeken, muziek, wetenschappers, sporters, professionele sprekers (Speakers Academy). Allemaal komen ze graag langs bij DWDD om hun verhaal te vertellen en reclame voor zichzelf te maken (Koop me! Huur me in!!).

 23. Boerenverstand

  De NPO geeft 900 miljoen per jaar uit. 160 miljoen daarvan is STER-inkomsten, en klein bedrag nog uit tv-gidsen en lidmaatschappen. De rest is belastinggeld uit diverse potjes en fondsen. Natuurlijk moet daar verantwoording voor afgelegd worden. Natuurlijk moet dat efficiënt besteed worden. De NPO kost meer belastinggeld dan de meeste Nederlandse grote steden (nee, we hebben het niet over het verkwistende Amsterdam). En daar accepteren we ook geen ambtenaren met een half miljoen per jaar aan inkomen. Zelfs geen lucratieve bijbaantjes of andere dealtjes voor die ambtenaren. Dat noemen we dan namelijk fraude.

 24. WEST*

  @Tempelman,Zonder de belangrijkse omroepen AVRO-TROS VARA-BNN KRO- NCRV VPRO-NTR EO MAX en NOS hadden we niets. We moeten trots zijn en heel zuinig op onze omroepverenigingen zijn .Ons omroep bestel is uniek, en iedereen die vindt dat ze opgeheven moeten worden, en de uitzendingen maar aan de com tv overgelaten moeten worden is niet goed bij zijn hoofd

  Kippen zonder kop die hier denken dat alles dan beter zal gaan zonder NPO en het de burger minder gaat kosten , denk eerder dat u wel de sigaar bent want ook voor COM tv moet dan betaald worden , zoals u dat ook al elke maand bij uw kabelaar doet
  ,het signaal krijgt u niet voor niets
  infrastuctuur blijf je altijd betalen

 25. Boerenverstand

  De begroring van bijvoorbeeld Eindhoven is ook 900 miljoen per jaar. Daar betaalt die gemeente dus bijvoorbeeld ook de uitkeringen of de brandweer of de bibliotheek van.

 26. Robert

  Gaat veel en veel teveel geld naar de NPO, met gemak kan er zo 1 zender verdwijnen.
  Er zou eens inzage moeten komen in alle kosten van de NPO, geld wat b.v. naar productiehuizen huizen gaat, waar ook mensen van NPO en alles belang bij hebben.

 27. WEST*

  by the way Als Nederlander moet je trots zijn op de NPO en niet op een Luxemburgse zender dat toevallig Hollandse programma`s uitzenden

  Heb nog steeds dat trotse gevoel als ik het Mediapark op rij
  bijna 100 jaar omroep cultuur, vaag je ook niet zomaar weg

  Denk met weemoed terug aan de vele bezoekjes aan de oude radiostudio`s
  waar ik vaak mijn medewerking aan gaf bij diverse programma`s

 28. Manon Spermakanon

  Matthijs is geen talent want heel veel mensen ergeren zich aan zijn manier van doen, dat is geen mening maar een geconstateerd feit door velen!!!

  Deze directrice haat “het belastingbetalende volk” omdat zij de terechte kritiek afdoet als “gezeur” en leeft in een G R A C H T E N G O R D E L B U B B E L.

  Mag zij aub uitgezet worden naar Iran of Noord Korea?

 29. WEST*

  @ Robert Zou me toch eerder druk maken over de Nederlandse banken
  De omroep doet niemand kwaad

  De banken stelen , bedriegen, en als je wat geld op de bank hebt pikken ze je rente af , ook wordt t nooit geklaagd over multinationals die geen cent belasting betalen

  maar als je bovengemiddeld verdiend wordt je bestolen door de belasting

  Daar zouden de mensen voor in opstand moeten komen

  En niet voor een sector die de kijker amuseert op vele fronten

 30. Manon Spermakanon

  West, heb je al een aluminium hoedje gemaakt? Wat is het volgende wat je gaat aanhalen? De protocollen van zion? Dat de rothshields reptielen zijn in menselijke kostums??

  S
  U
  K
  K
  E
  L!

 31. Tien

  @Manon Spermakanon

  Dus als je veel mensen ergert heb je geen talent? Zelden zulke nonsens gehoord. Geolgtrekking is niet je beste punt, hè!

 32. Manon Spermakanon

  kus mn kloten

 33. WEST*

  @ Manon zeker geen lekkere meid gehad waar je lekker in kon soppen vannacht,? doe niet zo raar eikel

 34. Godfriet de Pedobakker uit Waalre

  Shula deden wij op kinderfeestjes.

  Rot op vieze lesbo.

 35. BB

  Jaja, haar eigen inkomen dreigt onder vuur te komen liggen.

 36. anoniem

  Er gaat teveel eer en geld naar de ‘sterren’, lijkt mij.. Het ‘gewone’ personeel wordt uitgebuit bij de omroepen…

 37. Sjaak

  Nee, Matthijs krijgt 2 ton voor een paar zaterdagen werk, matthijs graait gewoon door.

 38. Manon Spermakanon

  Je moet je gewoon aan het onderwerp van de discussie houden WEST, en niet van die conspiracy theorieën gaan lopen verspreiden over de banken in de reacties hier. Ga dan lekker naar het forum van nibiru ofzo of naar de jehova’s getuigen, of naar de lokale afkick kliniek; bij die laatste zit vast jou publiek. Je bent gewoon een n e o n a z i met een hersenbeschadiging!

 39. Almeerder

  WIJ betalen zijn salaris. Kijk eens naar Jensen.nl Daar wordt het hele spelletje uitgelegd. Van Nieuwkerk maakt 12 afleveringen voor 2 ton. Maar hij vult zijn zakken met zijn produktiebedrijf. Trouwens op de manier zoals Pauw dat ook doet.
  Speel niet links, ga dan naar RTL. Zoals De Leeuw, Jinek of Spijkerman, die weten hoe je onbekommerd je zakken kun vullen.
  En .. niemand is onmisbaar.

 40. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Idd Jensen legt uit hoe Matthijs een nog grotere zakkenvuller wordt.
  Shula, een manager barones van niks tot weinig tot nul … laat zien hoe ze de kijker bedonderd en sluw belazerd…. zei Noah mijn zusje van 9 vandaag.

 41. Fengzi

  @Almeerder We betalen allemaal elkaars salaris. Ik zit in de verzekeringen. De bakker betaald zijn premie, dus een stukje mijn salaris. Ik koop zijn brood, dus ik betaal een stukje van zijn salaris. Hetzelfde geldt voor de slager, de ah, lidl en zelfs voor de politie agent, de brandweer en ambulance personeel. Dus niet van die onzin uitkramen.

 42. Jan de Wit

  Over een gesubsidieerd salaris mag, nee MOET, je zeuren. Maar als ontvanger moet je gewoon je mond houden, Geen recht van spreken dus. Shula…Get a (niet gesubsidieerde) job!!!

 43. Simon Dekker

  Kan iemand me vertellen wat die Rijxmans taak is? Ik dacht dat we Frans Klein hadden om de NPO de afgrond in te helpen? Rijxman duikt alleen maar op als er zielig gebedeld moet worden om geld. Gesmeekt moet worden om niet verder te bezuinigen.

 44. Marco

  Wat een arrogante trut is dat.

 45. Le Pepoir

  De positieve mening over Zwarte Piet wil ze waarschijnlijk ook niet meer horen. Jammer hoor, Sinterklaas-televisie was ooit de best scorende kindertelevisie die er was…

 46. jan

  Als je die neus van dat wijf ziet, dan weet je precies hoe laat het is.

 47. Kijker

  De salarissen liggen niet hoger bij PO dan elders. Als je goed bent verdien je goed; ben je niet goed dan zit je thuis en ben je jaloers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.