Albert gniffelt om Matthijs: ‘Twee ton voor parttime!’

Geplaatst op do 13 feb 2020 om 13:15

Het hele land stond jarenlang woest op zijn kop om de 580.000 euro die Matthijs van Nieuwkerk elk jaar pakte voor vijf dagen per week De Wereld Draait Door. Nu hij teruggaat naar één zaterdagshow per week – gedurende een bepaald deel van het seizoen – gaat hij relatief gezien misschien nog wel méér verdienen, maar lijkt alle kritiek verstomd. Gaat Den Haag dan níet over mekkeren over 201.000 euro voor een parttimebaan? Verlinde denkt dat de NPO dat handig gaat inkleden.

De NPO zal hem wel een mooie functieomschrijving geven, verwacht Verlinde. “Het is natuurlijk eigenlijk gewoon een zoethoudertje van: blijf bij BNNVARA, we betalen je gewoon en we noemen het bedrag dan gewoon ‘ontwikkeling van programma’s en presenteren’ en dan past het binnen het politieke kader.

Twee ton voor een paar zaterdagavondshows per jaar is riant betaald, gniffelt Verlinde. “Wat hij heel slim doet is blijven en een contact voor drie jaar tekenen, waarmee hij gewoon de Balkenende-norm haalt. Maar daar heeft hij natuurlijk niet zo veel meer voor te doen als bij De Wereld Draait Door. Eigenlijk is het een soort parttime baan die hij krijgt de komende drie jaar.

Ook Verlinde moest wel even slikken van het nieuws dat DWDD stopt. “De kogel is door de nieuwkerk, hè, is het eigenlijk een beetje. Nee, het is geen verrassing. Dit is echt een aangekondigd afscheid.”

Een overstap naar RTL zit er tóch niet in. “Hij voelt ook wel dat hij dat niet kan maken. Daarvoor is hij toch te veel de dominee van de linkse kerk.”

De erfenis van Van Nieuwkerk is prachtig, vindt Verlinde. “Wat heeft die man het medialandschap veranderd, hè? Hij laat een mooie erfenis na.”

Foto: RTL








33 Reacties op “Albert gniffelt om Matthijs: ‘Twee ton voor parttime!’”


 1. Ron

  Daar hebben we het geweten van rechts Nederland weer die nog even een plasje wil doen. Niet van belang wat hij er van vind.

 2. Stop de linkse kerk

  Eens met Albert

 3. Jaloezie, jaloezag, jaloeziejewel

  Albert is jaloers en gaat dan gekken dingen roepen

 4. Harry

  Albert Verlinde is het begin geweest van deze ellende. Door de NPO staatsomroep te gaan noemen gaf hij een negatief imago mee en gingen zijn vrienden in de politiek anders naar de NPO kijken. De kijkers verkiezen NPO ruim boven de commerciële omroepen en Matthijs bracht geld in het laatje voor de NPO ipv dat het een kostenpost is. Deze man verdiende in vierweken zijn jaarsalaris terug door extra sterinkomsten. Kan dhr Verlinden dat ook een keer noemen? Als er nou een een zakkenvuller is…..

 5. Mart

  Alsof een jongetje uit het zaterdagvoetbal kritische opmerkingen heeft over Johan Cruyff.

 6. Ron

  @Mart: mooie vergelijking inderdaad.

 7. Evelien

  Matthijs de dominee van de linkse kerk….. haha die ga ik onthouden

 8. Bart

  Een beetje gelijk heeft Albert natuurlijk wel. Echter gaat Matthijs meer doen dan alleen die zaterdagavond show natuurlijk.

 9. Teo Hiddepa

  Hoeveel vangt Albert V. voor bankzitten bij SBS?

 10. NEE ik hou ook niet van NEEgers

  Harrie de Witte Rivierknuppel zei het al, het geeft niet mensen, want hij is hartstikke steke blind.
  Albert forever. Snap je nu E I N D E L I J K waar het normbesef heen is?

  Te paard!

 11. Norvo

  Maar laten we vooral niet praten over het tweejarig miljoen(en)contract dat Albert tekende bij SBS waar hij uiteindelijk slechts zes maanden voor hoefde te werken…

 12. MediaPrak

  Meerjarig contract sluiten en werkloos thuiszitten. Gniffel 2.0. Pot verwijt de ketel.

 13. NPO

  Albert ontkent ook niet dat hij dingen.voor het geld doet. Mathijs gaat gewoon voor hetzelfde geld 60 procent minder werken….dat is toch onjuist? Dan moeten ze niet roepen dat geld geen drijfveer was. Dat is het wel anders had hij DWWD gewoon nog jaren gedaan.

 14. Mart

  @Ron. Dank je wel. Het stoort mij echt. :)

 15. NPO de enige echte!

  Ja Albert, klopt, maar hij zorgt wel voor kijkcijfers!! integenstelling van die miljoen euro voor Jinek!! Wat is nou beter en goedkoper??

 16. Ties

  De man waar niemand naar kijkt misgunt miljoenen kijkers Matthijs van Nieuwkerk, Een man die door reclameinkomsten WEL zijn salaris dubbel en dwars waard is. Geestig.

 17. Thijs

  Albert verzint altijd een woordgrap en zodra hij hem uitspreekt weet hij dat het helemaal geen leuke grap is, dus gooit hij ‘is het eigenlijk een beetje’ erachter.

 18. Ties

  @Harry. Helemaal eens. Politiek spel waar iedereen intrapt

 19. NPO

  Hahahaa dit gaat niet over Jinek. Die ene gefrustreerde aap komt weer om.de hoek…NPO, west en duizend andere namen.

  Punt is dat ze allemaal voor het geld gaan. En ze blijven maar proberen bij de NPO dat ze daar geen geldgraaiers hebben. Zolang er honderden baasjes blijven in het bestel is het daar gewoon de waan van de dag. Er moet gewoon 1 NPO komen zonder dat ouderwetse omroepensysteem. Dat zou pas geld schelen. En mathijs is niet beter dan een Linda of een Patty Brard….alles voor het geld

 20. NPO de enige echte!

  Albert, je moet in de business nooit vragen wat iets kost, maar altijd wat iets oplevert!! De 2 ton van Matthijs leveren meer op dan de miljoen van Jinek!!!

 21. NPO de enige echte!

  Maar ik begrijp Albert wel! Die is natuurlijk bang dat ie geen kijkers meer overhoudt op zaterdagavond!!!

 22. Jan

  Hij moet niet af gaan geven op de NPO want ze zijn hem en Joop ook jarenlang gedienstig geweest voor PR items over zijn bagger musicals. Tina de Musical ligt binnnkort lekker bij de kruidvat goedkoop want het loopt voor geen meter.

 23. Reetveter R de Vries

  Robert Jensen heeft de smerige deals van Pauw en Van Nieuwkerk al haarfijn uitgelegd.

 24. Nick

  Wat apart dat veel mensen hier het verschil niet zien tussen betaald worden door een commerciële omroep of met belastinggeld bij de publieke.

 25. Sjaak

  @Harry 13:24
  De NPO is toch een staatsomroep? Ze zijn structureel negatief over partijen die minder geld aan de NPO willen geven en nodigen met name middenpartijen uit. Weet je nog hoe Fortuyn behandeld is door de NPO? Was een gevaar voor de regering dus maakt de NPO Fortuyn uit voor Na zi tot het bittere einde.

 26. Ties

  @ Nick. Het gaat om hoe iets gefinancierd wordt en de sterinkomsten vloeien voor de helft terug in de kas van de NPO. Die inkomsten zijn dus ook bij de NPO relevant.

 27. Boerenverstand

  @Ties: de NPO heeft wel wat meer kosten dan alleen het salaris van Van Nieuwkerk. Productiekosten, maar ook overhead. 160 miljoen aan STER-inkomsten, 900 miljoen per jaar aan uitgaven. Zelfs DWDD verdient zichzelf niet terug. De helft van de reclame-inkomsten van het blok van 19:53 zou je aan het NOS Journaal toe moeten rekenen. Een half miljoen per jaar aan inkomsten betaald uit belastinggeld is teveel. 2 ton per jaar voor een paar zaterdagavondshows ook. Zeker voor een inhoudsloos programma dat geen toegevoegde waarde heeft voor een publieke omroep. DWDD maar ook een eventuele nieuwe Kopspijkers is niets meer dan plat amusement. Kan op iedere zender.

 28. Suzy Wang

  Wat lees ik nou? Albert snuffelt aan Matthijs?

 29. sukkel

  Helemaal eens met Albert links lullen en rechts vullen

 30. Paul Grijpstra

  Hele land woest?.?
  Wie zegt dat ik woest was om die 5 ton?
  Het interesseert me echt geen bal en ik kijk er ook niet meer naar.
  Nou, lekker boeien dus.

 31. Dionne

  “Het hele land” moet in dit geval dan ook opgevat worden als “schaapjes die zich gemakkelijk laten opstoken”.

 32. Jan

  Matthijs ,wat een walgelijk fake mannetje.
  Er is niets echt aan die knul. En maar laggen !³
  Wat hij wel kan ik het domme volk
  met goedkope nep info voor de gek houden.
  Gewoon een linkse zakkenvuller.

 33. Jan

  Matthijs ,wat een walgelijk fake mannetje.
  Er is niets echt aan die knul. En maar laggen !³
  Wat hij wel kan is het domme volk
  met goedkope nep info voor de gek houden.
  Gewoon een linkse zakkenvuller.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.