Albert gniffelt om Matthijs: ‘Twee ton voor parttime!’

Het hele land stond jarenlang woest op zijn kop om de 580.000 euro die Matthijs van Nieuwkerk elk jaar pakte voor vijf dagen per week De Wereld Draait Door. Nu hij teruggaat naar één zaterdagshow per week – gedurende een bepaald deel van het seizoen – gaat hij relatief gezien misschien nog wel méér verdienen, maar lijkt alle kritiek verstomd. Gaat Den Haag dan níet over mekkeren over 201.000 euro voor een parttimebaan? Verlinde denkt dat de NPO dat handig gaat inkleden.

De NPO zal hem wel een mooie functieomschrijving geven, verwacht Verlinde. “Het is natuurlijk eigenlijk gewoon een zoethoudertje van: blijf bij BNNVARA, we betalen je gewoon en we noemen het bedrag dan gewoon ‘ontwikkeling van programma’s en presenteren’ en dan past het binnen het politieke kader.

Twee ton voor een paar zaterdagavondshows per jaar is riant betaald, gniffelt Verlinde. “Wat hij heel slim doet is blijven en een contact voor drie jaar tekenen, waarmee hij gewoon de Balkenende-norm haalt. Maar daar heeft hij natuurlijk niet zo veel meer voor te doen als bij De Wereld Draait Door. Eigenlijk is het een soort parttime baan die hij krijgt de komende drie jaar.

Ook Verlinde moest wel even slikken van het nieuws dat DWDD stopt. “De kogel is door de nieuwkerk, hè, is het eigenlijk een beetje. Nee, het is geen verrassing. Dit is echt een aangekondigd afscheid.”

Een overstap naar RTL zit er tóch niet in. “Hij voelt ook wel dat hij dat niet kan maken. Daarvoor is hij toch te veel de dominee van de linkse kerk.”

De erfenis van Van Nieuwkerk is prachtig, vindt Verlinde. “Wat heeft die man het medialandschap veranderd, hè? Hij laat een mooie erfenis na.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen