Shula ‘NPO’ Rijxman leidt miljonairsleven

Geplaatst op ma 30 apr 2018 om 12:30

Shula Rijxman, topvrouw van de NPO, leidt het leven van een miljonair. Haar topsalaris wordt royaal besteed. Dat schrijft weekblad Story bij foto’s van haar optrekje in het chique Blaricum. Rijxman krijgt een riant salaris voor het leiden van de NPO. “In haar privéleven (dat grotendeels gefinancierd zal worden met haar NPO-salaris aangezien haar partner Sabine ondernemer is en geen tonnen per jaar zal verdienen) laat de kordate topvrouw het breed hangen“, is te lezen in de Story.

Op foto’s in de Story is te zien dat Shula Rijxman in een groot vrijstaand huis woont in het Gooise dorp, met op de oprijlaan een Tesla. Het showblad wijst erop dat Blaricum ‘één van de duurste gemeentes van Nederland’.

Het is niet zomaar een vrijstaand huis. “Het is een riante vrijstaande villa met een zwembad in de tuin, in de exclusieve buurt waar ook de miljardairs John de Mol en Joop van den Ende resideren.

Rijxman kocht de villa in 2002 voor 709.704 euro. Dat gaat ooit een overwaarde opleveren van maar liefst 1.000.000 euro, aldus de Story.

De Rijxman-villa kunt u bekijken in weekblad Story, via Blendle.

Foto NPO
25 Reacties op “Shula ‘NPO’ Rijxman leidt miljonairsleven”


 1. Elvis

  Gaan ze het hier nu van iedereen breed uitmeten wat er waar die poen uitgeeft.

 2. Robert

  Ja Shula heeft een best pand, en wil ook graag dat dat er meer en meer geld binnenkomt.

 3. Alex

  Zij heeft al gecashed en zit nu enkel nog haar pensioen op te vullen.

 4. Grace321

  En de NPO maar bezuinigen grrrr

 5. Hijgje Huigstra

  Vervelende pot

 6. Kees Jan

  Jaloerse zeikerds! Ze kocht het huis in 2002, 10 jaar voordat ze bij de NPO aan de slag ging. Weet je hoeveel je overhoudt als je partner ook full time werkt en je geen kinderen hebt? Een heleboel. Zou me niets verbazen als Shula een groot deel al afgelost heeft.

  En zelfs als ze al niets afgelost heeft, dan staat er nu een hypotheek op van 7 ton, met de huidige rente betaal je zo’n 1.200 per maand bruto. Dus: waar hebben we het over?!?

 7. Mark de Leugenaar Rutten

  Rijxman is werkzaam geweest in journalistiek en communicatie en werd in 1993 commercieel manager bij communicatiebureau Martsell Productpresentaties. In 1996 werd zij daar general manager en eigenaar. In 2001 werd Martsell overgenomen door IDTV, waarna zij bij dat mediabedrijf manager Events & Promotions werd. In 2003 werd ze commercieel directeur. In 2010 werd Rijxman benoemd tot bestuursvoorzitter van IDTV.

  Begin 2012 maakte Rijxman de overstap naar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar ze aantrad als lid van de raad van bestuur, naast Henk Hagoort (voorzitter) en Ruurd Bierman.[1] In het voorjaar van 2016 werd zij waarnemend bestuursvoorzitter van de NPO, toen Hagoort zijn vertrek aankondigde. Per 1 september dat jaar werd zij definitief NPO-voorzitter, en daarmee de eerste vrouwelijk voorzitter.[2]

  Uit deze uitgelekte memo blijkt dat zij in haar verleden al gecasht heeft. MC wil het laten bijken dat het zg miljonairsleven wordt gesponsord door de NOS cq belastingbetaler.

  Misschien eerst even feiten checken.

 8. Kees-Jan

  Tja…… links he

 9. Tijmen

  @Kees-Jan

  Boos zijn op Links is wel lekker ‘in’ he tegenwoordig. Dat is normaal op Twitter en andere media, dus dan doet u het natuurlijk ook.

 10. Joop55

  Kees-Jan is een rechtse hersenloze pan, en die kan er wat van.

  On topic: Dit kind heeft tot nu niks voor mekaar gekregen , wel bezuinigen op de content (lees:inhoud) maar wel eventjes rechts zakkenvullen , nee ven niet links maar zeker wel sociaal-liberaal.

 11. Rubicon

  Goed verhaal @Mark de Leugenaar Rutten. Niets aan het handje. Prima pandje en zelf verdiend. Opbrengst Optiepakketje Martswell goed geinvesteerd in huisje

 12. sjaak

  Tja dat doen zij allemaal met hun posities. Wereldvreemde Gutmensch zoals heel deze groep is. Iedere vorm van realiteit ontbreekt bij dat soort. Pas wanneer de ellende in hun reservaten komt is opeens het huis te klein. De D’66 en VVD adepten pur sang. Het is maar een kleine groep van ongeveer 30.000 mensen die in deze kringen actief is vandaar dat ik iedere keer weer het zetel aantal van een D’66 en VVD niet kan plaatsen. Op basis van hun asociale beleid voor zo kleine groep zouden die partijen uit moeten komen op 2 of 3 zetels. Maar wacht daar hebben we natuurlijk de propaganda NOS voor omdat even te fiksen. Vandaar de ettelijke tonnen.

 13. Wauter

  Het MCRiool is weer open. Jaloerse droeftoeters

 14. Enzo Voort

  Rijkeren meer belasting laten betalen, opdat wij ‘socialisten’ de zo ontstane rijkdom mogen beheren en zo nu en dan Sinterklaas mogen spelen van het restantje van de pot.

 15. Weg Ermee

  Griezelig weekdier deze Shula.

 16. Kees Jan

  @joop55 Zullen we de conversatie zuiver houden? Ik heb het alleen maar over het feit dat ze het huis makkelijk kan betalen. Al zou ze per maand 2500 netto meenemen en haar partner ook, dan is het nog steeds geen probleem. Trouwens hersenloos gaat meer samen met domme mensen met een minimumloontje en die stemmen doorgaans SP of PvdA.

 17. Tijmen

  @Wauter

  Heerlijk vinden de reageerders dat hier. Complete frustratie in het leven door optimale jaloezie. Zij hebben meer dan ik dus ik lijd.

  Want:
  – de boze Nederlander MOET belasting betalen #frustratie1
  – de boze Nederlander heeft zijn dromen niet waar kunnen maken #frustratie2
  – de boze Nederlander heeft een partner waar niks mee te beleven is #frustratie3
  – de boze Nederlander heeft een auto en moet filerijden en dat is schandalig #frustratie4
  – de boze Nederlander wil meer, meer, meer geld (VVD-mentaliteit), maar is compleet kwaad op de regering (ook VVD, hmmm) #frustratie5
  – de boze Nederlander verveelt zich dus gaat het hier op reageren #frustratie6
  – de boze Nederlander wil een zondebok hebben (links wat dat is makkelijk en Twitter-mensen zeggen dat links fout is dus dan is het zo; gutm@nschen of asielzoekers) #frustratie7
  – de boze Nederlander wil zeggen dat zij het afgrijselijk hebben, klagen en wil gewoon lekker boos doen. #verlangen

 18. Joop55

  @Kees-Jan

  Beter betaald ze dan ook uit eigen zak de content want Den Haag vind dat allemaal kennelijk wel best zo, die willen figuren als John de Mol en Sauve alleen maar meer ruimte geven met die troep van hun, ik bepleit een sterke, transparante NPO met kwaliteit zoals meer docu’s, kunst en cultuur en inhoudelijke praatprogramma’s, zijn deze al aanwezig? als je enkel naar NPO2 kijkt wel, maar NPO3 holt steeds meer RTL5 of SBS6 achterna en zo NPO1 mag zich wat meer beperken in het kopiegedrag van RTL4.

  En de SP staat bij mijn net zo hoog als de PVV, dus hier ben je ook al gedist, stem jaren als zzp’er op D66. qWaarvan ik je kan zeggen dat ik geen lullig lontje heb, alweer dubbel score. Nu jij weer.

 19. Wauter

  En het is zo treurig dat iedereen hier anoniem kan reageren, want als je hier met je echt naam moest posten werd het heel stil. Stelletje lafaards

 20. Rubicon

  @Joop55;erg veel tekst nodig om warrig, krom verhaal recht te lullen…..pak je verlies

 21. Cees

  Dat heeft ze dan toch gewoon goed aangepakt? Snap niet waar al deze frustratie vandaan moet komen. Negatief geneuzel!

 22. Ottelien Bakfiets

  Oh wat fantastisch dat jij ook D’66 stemt Joop55 eindelijk een zielsverwant tussen al die boze witte mannen. Trouwens ken je Ro, je weet wel Roderick mijn man met zijn eigen ICT bedrijf?
  Ik vind het ook verschrikkelijk wat de mensen zeggen over Alex en zijn neukappartementje moet hij toch zelf weten. En dat D’66 een ordinaire corrupte neoliberale stinkpartij is die schijt heeft aan alle democratische waarden en normen is helemaal niet waar, laat je niet gek maken beste Joop55, jij als hardwerkende ZZP’er verdient beter. Nou ik ga nu The Kids naar viooolles brengen wie weet zie ik Jeroen K nog lopen op de gracht. Groetjes van Ottelien.

 23. Batavus

  Ruifvreetster eerste klas en een arrogante bitch (spreek uit ervaring).

 24. Marty

  @Wauter – Mon 30 Apr 2018 om 14:33

  ’n het is zo treurig dat iedereen hier anoniem kan reageren, want als je hier met je echt naam moest posten werd het heel stil. Stelletje lafaards’

  Nou Wauter, geef jij dan het goede voorbeeld en post je volledige voornaam en achternaam + woonplaats….

 25. Koos

  1 woord; slechtleiderschap.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.