Shownieuws-ruzie: Celine steunt Ilse, heren voor Hugo

De presentatoren van Shownieuws waren het gisteren niet met elkaar eens over de pijnlijke confrontatie tussen Hugo Borst en Ilse DeLange in De Wereld Draait Door. Celine Huijsmans trok partij voor Ilse, haar mannelijke collega’s voor Hugo. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. DeLange werd in de talkshow vrij respectloos bejegend door de tafelheer van dienst. Niet alleen bagatelliseerde hij haar succes, ook wees hij haar op het feit ‘dat de tijd gaat spelen’ en ze ‘een oudere vrouw wordt’.

Nadat het fragment werd vertoond, zei Celine: “Ik krijg hier toch een beetje plaatsvervangende schaamte van.”

Collega Mark Labrand daarop verbaasd: “Serieus, waarom?!

Guido den Aantrekker: “Ja, dat vind ik ook. Misschien omdat wij kerels zijn, maar ik vind het juist heel oprecht van hem dat hij het gewoon überhaupt durft te vragen. Tegenwoordig moet je zo op je tenen lopen…”

Celine: “Je mag het wel vragen, maar hij gaat wel heel lang door, hè?

Mark: “Met een paar vrouwen op de redactie werden wij erop gewezen vanavond, van: ‘Kijk hiernaar!’ Wij gingen er echt in en dachten dat we een soort furieuze Johan Derksen zouden zien. We dachten allebei: we willen het heel graag heel kut vinden, maar het viel toch onwijs mee? Wat vind jij zo erg dan?

Celine: “Menen jullie dit nou serieus jongens? Jullie vinden het niet erg dit? Ik vind dit echt wel heftig als je daar zit met je gewonnen Edison.”

Mark: “Als iemand uit is op sensatie dan zie je dat ook in iemands gelaat en energie. Op het moment dat mensen Ilse bijstaan vanuit het publiek, doet hij gewoon nog oprecht: oké, jongens, klap maar! Met een glimlach.”

Celine: “Ja, want hij voelde wel dat het iets te ver ging, denk ik.”

Guido: “Op Twitter werd gezegd: ‘Bij Waylon zou hij het niet gevraagd hebben.’ Dat zou kunnen, hè? Bij vrouwen speelt dat natuurlijk meer. De usual suspects gingen sowieso helemaal los. Saskia Noort bijvoorbeeld.”

Celine: “Daar ben ik het nou helemaal mee eens.”

Mark: “Ik vind het hartstikke goed dat hij als tafelheer daar kritisch is, maar ik vind niet dat hij te ver gaat.”

Celine: “Jullie vinden het niet vreemd als hij vraagt: ‘En straks dan als je een wat oudere vrouw bent?’

Guido: “Het komt misschien wat rottig zijn strot uit, maar ik denk dat hij bedoelt dat als je wat ouder bent dat je er misschien geen zin meer in hebt.”

Celine: “Ik vind het een héle rare vraag. Ik denk in elk geval dat deze vraag een een man niet zo snel gesteld zou worden. ‘Jij als oudere vent, wat moet je dan nog in de muziek?!’”

Lees ook: Hugo Borst respectloos tegen Ilse DeLange in DWDD (vanochtend)

Het fragment:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen