Hugo Borst respectloos tegen Ilse DeLange in DWDD

Hugo Borst nam gisteren wel een héél vreemde houding aan tegenover Ilse DeLange in De Wereld Draait Door. Hij bagatelliseerde haar succes en trakteerde de zangeres ook nog eens op een portie ageshaming. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. DeLange zat aan tafel om haar negende Edison te vieren en een liedje te zingen. “In 1988 begon het avontuur. 98 sorry“, merkte presentator Matthijs van Nieuwkerk op. Toen begon Borst al: “Ik wou al zeggen: ‘Is ze al zó oud?!’

Later liet Borst blijken dat hij niet zo onder de indruk is van de Edison voor DeLange. “Het is de negende, hè, Matthijs? Straks krijgt je de tiende en de elfde. Ik zeg je, ik kom veel voetballers tegen en sporters, die kieperen op een gegeven moment allemaal in een zwart gat. Er is dadelijk niets meer voor haar te winnen, want dan win je je twaalfde en je dertiende Edison. Wat moet je nog?

DeLange: “Je bedoelt dat het eigenlik uiteindelijk allemaal niks meer waard is? Nou, je maakt geen muziek voor de prijzen, hè? Dat maak je voor jezelf.”

Borst vervolgens neerbuigend: “Maar in dat hele kleine kikkerlandje scoor je dan, val je op. En verder niet.”

DeLange: “Ja, maar dan maak ik nog steeds muziek voor mezelf en dan is het wel heel mooi als je daar toch een waardering voor krijgt. Nee, ik zou het heel erg vinden als je op een gegeven moment zegt: ‘Het maakt me allemaal geen zak meer uit!’”

Borst: “Nee, dat heb je nog niet gehad?

DeLange: “Nee. Ik ben wel vrij snel weg op dat soort avonden, dat wel! Ha ha. Maar zeker toch gisteren: als je het helemaal niet verwacht, raakt het me nog steeds wel. Dan besef ik me: ook al zijn we een klein land, er maken heel veel mensen muziek, het is echt niet doorsnee en normaal dat ik hier zit, een prijs win en op die podia sta waar ik mag staan. Ik denk dat het goed is dat iedereen zich dat blijft beseffen, toch? Dat het bijzonder is.”

Vervolgens kwam Borst met een ietwat seksistische vraag. “Ja, laatste vraag: straks gaat de tijd een rol spelen en dan word je een oudere vrouw. Heeft dat nog invloed op je optredens?

DeLange: “Ik denk dat het alleen maar interessanter wordt.”

Daarna volgde applaus van het publiek. Borst: “Ja, kom maar!

Reacties op de socials

Kijkers reageerden hoogst verbaasd op social media. “Wat een zeldzaam respectloos gesprek met Ilse DeLange bij DWDD, gênant gewoon. Hoog boomergehalte. Maar goed weer even te zien waarmee vrouwelijke artiesten te maken krijgen“, merkte schrijfster Saskia Noort bijvoorbeeld op.

Kijker Karel: “Is Hugo Borst met zijn verkeerde been uit bed gestapt? Wat een rare vragen aan Ilse de Lange. ‘Als je straks een oude vrouw bent?’ Sorry? Say again?

En Simone: “Nee jij trekt volle zalen Hugo Borst! Wat een stomme opmerkingen maakt die gast. Go Ilse!

Het optreden van DeLange:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen