SBS 6 ontmaskert Connie als meedogenloze huisbaas

Connie Witteman en de bizarre breuk met haar ex Eugène van Dun – hij zou een ander mens geworden zijn door een overdosis vitamine C – zijn al maanden een dankbaar onderwerp voor de showmedia. Aan deze soap kan nu een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd, want ook een willekeurige jongedame blijkt slachtoffer te zijn van hun gekibbel. Connie en Eugène hebben samen nog een woning in Rotterdam die ze verhuren aan Maxime en zij is nu naar de media gestapt.

Maxime kreeg eind vorig jaar van Van Dun het verzoek om de huur voortaan op een ander rekeningnummer over te maken en gaf daaraan gehoor. Nu lijkt het Connie’s missie te zijn geworden om haar helemaal kapot te maken.

De jongedame in kwestie: “Het gezeur begon een beetje rond oktober. Toen kregen wij de eerste brief van mevrouw Witteman. Een betalingsherinnering dat wij haar een deel van de huur verschuldigd waren en toen had ik echt zoiets van: wat is dit nou? Want wij hebben al netjes onze huur betaald en meneer Eugène van Dun is ook gewoon volgens het contract onze verhuurder, dus ik had zoiets van: wat een vreemd verhaal.”

Het werd van kwaad tot erger, aldus Maxime. “We kregen elke maand weer een nieuwe brief van haar en op een gegeven moment is het zo erg opgelopen dat ik ook brieven van de deurwaarder kreeg dat ik haar geld was verschuldigd.”

Witteman zou nu hebben gedreigd de borg niet terug te betalen. “Ik lig ervan wakker, ik heb last van hartkloppingen en zweethanden gewoon. Het gaat elke dag door je hoofd heen van: hoe gaan wij ons geld terugkrijgen en waar gaat zij nou weer meekomen en met wat voor dreigementen komt ze straks?

Advocaat Oscar Hammerstein, die om een mening werd gevraagd door Shownieuws, vindt het gedrag van Witteman verbijsterend. “Een arme vrouw die keurig haar huur wil betalen en ook betaalt achterna gaan jagen, omdat je samen niet zo fatsoenlijk bent om dat op een ordentelijke manier op te lossen: dat vind ik pas echt schandelijk.”

Mevrouw Witteman moet haar advocaat een briefje laten schrijven naar de advocaat van haar ex en zeggen: op welke manier gaan we het delen? Mensen mogen anderen niet de dupe laten worden van een geschil wat ze hebben naar aanleiding van een echtscheiding.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen