Cindy Pielstroom terug op tv: prime time bij RTL 4

De open sollicitatie die Cindy Pielstroom vier maanden geleden deed voor een nieuwe televisieklus heeft gewerkt. Haar wens om weer ‘makkelijk te cashen’ bij de televisie komt uit: ze is onderdeel van de nieuwe John Williams-show Briljant! op RTL 4. Dat heeft de tv-zender laten weten. Briljant!, een soort variant op de tv-hit Het Beste Idee van Nederland, kent een tienkoppige panel van experts dat de ideeën van kandidaten beoordeelt. Pielstroom is één van de tien deskundigen.

Tegelijkertijd onthult RTL 4 drie andere leden van dat panel: Diederik Jekel, Vivianne Bendermacher en Ruud Koornstra. “Zij beoordelen, in wisselende opstellingen van zes, de in hun vakgebied gepitchte concepten op haalbaarheid, originaliteit en presentatie.”

Wat voor ideeën komen de kandidaten pitchen? “Van apps voor het upcyclen van tweedehands kleding, natuurlijk brandblusmiddel en kweekvleesburgers tot dynamostroken op de snelweg, steunkousen van slim textiel en natuurlijke batterijen voor pacemakers: de briljantste uitvindingen voor een beter, schoner en socialer Nederland komen voorbij.”

Per aflevering nomineren de experts, ieder in hun eigen categorie (lifestyle, eco en technologie), één concept, waarna een stemronde van het publiek volgt. Wie aan het eind van de aflevering de meeste publieksstemmen heeft binnengehaald, gaat naar huis met maar liefst 10.000 euro.

Waarom Pielstroom precies is geselecteerd is onduidelijk. Tegenwoordig is ze creatief directeur van het evenementenbureau Connecting People.

Briljant! wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf maandag 9 maart wekelijks om 21.25 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen