RTL 4 breekt belofte: Jinek voor eerst mét reclame

RTL 4 beloofde om de talkshow Jinek tijdens de ‘gehele eerste uitzendperiode’ niet te onderbreken van reclames, maar is daar gisterenavond vroegtijdig op teruggekomen. Na zo’n vijftien minuten startte Eva Jinek een reclameblok in. “Tot zo“, sprak de talkshowdiva. Kijkers reageerden verbaasd. “Zeg, waarom zit er reclame in Jinek? Ik dacht dat we daar niet aan deden?“, zei Tamara bijvoorbeeld. En Mark: “Bij Jinek zijn ze al gezwicht en toch reclame zie ik voor het eerst!!

De ander suggereert dat Jinek niet aan haar eis vast kan houden vanwege haar tegenvallende kijkcijfers. Joop: “Ik kijk sporadisch Jinek en word nu ineens verrast door een reclameblok? Zijn de kijkcijfers toch zo slecht dat Eva haar eis tot geen onderbreking door reclame geen gestand kan doen? Dat wordt nog minder kijken door mij dus.

Jeroen vindt Jinek nu net zo onbetrouwbaar als de politiek. “Jinek is net zo betrouwbaar als Rutte. Geen reclame toch?

Tot nu toe kende Jinek geen reclame-onderbrekingen. De enige reclame die RTL uitzond was na Jineks introductie van de gasten. Dat blok werd gisteren níet uitgezonden.

RTL’s tv-kenner Ron Vergouwen vindt het ook opvallend. “Nieuwe reclameblokstrategie bij Jinek. De 1-minuut introductie plus reclame is vervangen door een blok na 10 minuten, dus een échte onderbreking.

Het zou kunnen dat RTL experimenteert met het doorkijkeffect. De kijkcijfers van Jinek beginnen namelijk een beetje tegen te vallen: gisteren trok The Voice 1,6 miljoen kijkers en verloor Jinek er aansluitend bijna een miljoen.

Wellicht hoopt RTL 4 meer kijkers vast te houden door het Jinek-reclameblok iets op te schuiven.

Lees ook:
RTL gaat er keihard in: Eva Jinek zónder reclame (31 december 2019)
‘Reclameloos Jinek kost RTL een godsvermogen’ (3 januari 2020)
Gijp denkt dat reclameblokken Jinek hard gaan treffen (21 januari 2020)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen