RTL gaat er keihard in: Eva Jinek zónder reclame

RTL 4 zet alles op alles om de talkshow van Eva Jinek te laten slagen. De zender heeft het unieke besluit genomen om haar talkshow Jinek níet te laten onderbreken door reclames, net als bij de NPO. Dat heeft RTL bekendgemaakt. De aanvangstijd van Jinek is 22.20 uur. Op dat tijdstip kondigt ze een minuut lang haar gasten aan, vervolgens wordt er een reclameblok ingestart en dan komt Jinek om 22.25 uur weer in beeld. Daarna is ze een uur lang live on air zonder ook maar één reclame.

Voor een commerciële zender is dit een redelijk uniek besluit, aangezien de programmering juist met reclameblokken moet worden terugverdiend. Het tekent hoe RTL erop gebrand is om de transfer van Jinek te laten slagen, na de peperdure mislukte transfer van Twan Huys.

Het gaat in eerste instantie om een maatregel over de eerste uitzendperiode van Jinek, waarmee de kijker verleid moet worden om op de late avond over te stappen van NPO 1 naar RTL 4. Of Jinek in een volgende reclameperiode ook reclamevrij is zal later blijken.

Jinek begint aankomende vrijdag al met haar talkshow, terwijl haar opvolger op NPO 1 – Op1 – pas op maandag begint. De kijkcijferstrijd is behoorlijk spannend: lukt het NPO 1 om de kijker vast te houden of heeft de kijker geen zin in de talkshowchaos van Op1 met vijf voortdurend wisselende duo’s?

Dit artikel is aangepast om 15.15 uur – Aanvankelijk werd gemeld dat Jinek reclameloos zou zijn voor twee maanden, maar Jinek zal gedurende de gehele eerste uitzendperiode reclamevrij zijn.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen