Radio 538 stopt na negen jaar met uitzenden The Voice

Geplaatst op di 18 feb 2020 om 15:30

Radio 538 is na negen jaar gestopt met het uitzenden van de liveshows van The Voice of Holland op vrijdagavond. Een tv-show verslaan op de radio is niet meer van deze tijd. Dat heeft een zegsvrouw van Talpa Radio laten weten. Het lijkt erop dat John de Mol zich, zoals coach Waylon eerder al opmerkte, meer en meer terugtrekt uit The Voice nu het hem niet is gelukt om zijn tv-kindje te verhuizen naar zijn eigen SBS 6. Ook Radio 538 behoort tot het zenderpakket van De Mol.

Volgens een woordvoerster van Talpa Radio gaat het echter om een inhoudelijke keuze. “We hebben, na negen jaar, een nieuwe invulling gegeven aan de samenwerking met The Voice of Holland.

Het was tijd voor iets anders, aldus de persvoorlichtster. “Een tv-show verslaan op radio heeft niet meer onze voorkeur en zo kunnen we de reguliere 538-programmering op vrijdagavond voortzetten.”

Talpa Radio benadrukt dat Radio 538 en The Voice of Holland nog wel samenwerken. “In het programma van Igmar Felicia op zaterdag en zondag wordt er aandacht besteed aan de talenten van The Voice met live-optredens.

Foto: RTL
28 Reacties op “Radio 538 stopt na negen jaar met uitzenden The Voice”


 1. The Voice = het wekelijkse testbeeld van RTL

  Nu nog van tv af, deze grootste fopneus van Nederland.

 2. Mathilde

  Geef Talpa groot gelijk.

 3. Donald Dumb

  Verstandig.
  Weinig mensen die nog geinteresseerd zijn in het zoveelste coverzangertje uit een TV zangwedstrijdje die toch niet zal doorbreken…

 4. Paul

  Opdracht van rancuneuze John himself.
  Door zijn rancune zit hij nu met zijn Talpa-zendertjes vrijwel aan de grond.
  Zijn bedoeling was om ooit RTL Nederland over te nemen. Toen dat niet doorging, heeft hij maar Talpa TV opgericht, links en rechts ondoordacht wat dingen en uitgerangeerde figuren gekocht, met alle rampzalige gevolgen van dien.

 5. MolTalk

  Yup, John trekt zich inderdaad terug. Rancuneuze man.

 6. Per Huismans

  Ach ja.

 7. Donald Dumb

  Hopelijk komt ook eens het besef bij De Mol dat The Voice ook over de datum is. Matige zangertjes die een keer aan roem mogen ruiken kennen we nu wel…

 8. Joop

  Of gaat de show gewoon naar Q music? Ik heb het idee dat de contracten gewoon aflopen en dat RTL de combi met 538 gewoon niet meer wenst.

 9. René

  Joop, verkeerd gedacht.

 10. Harry

  @Paul: Je moet niet over dingen praten waar je geen verstand van hebt. Waaraan kun je zien dat het ondoordacht is? Heb jij de investeringsplannen ingezien, weet jij precies wat de strategie is van de verschillende onderdelen binnen de Talpa? Iedereen staart zich blind op Talpa tv, terwijl dit slechts een onderdeel is van de hele Talpa groep. Daarnaast worden er allerlei aannames gedaan. En cijfers over winstgevendheid of financiële groei zijn niet openbaar.

 11. Joop

  @René: Het was maar een idee/gedachte. Ik verkondig geen waarheden.

 12. Kusje

  The voice of holland is allang op zijn retour. Het is een grote talkshow met een paar optredens.. diegene die bedacht dat deze liveshows zo leuk waren hebben de plank flink misgeslagen zeg.. je zou maar zoveel geld betalen om er live bij te zijn.

 13. Donald Dumb

  Kusje.
  Het publiek wordt bij The Voice neergezet door John de Mol.
  Geen verstandig mens die voor die troep een kaartje koopt natuurlijk…

 14. WEST*

  alleen pubers en kinderen kijken the voice Als je de 30 bent gepasseerd dan kijk je daar toch niet naar

 15. TF

  Vind de Voice veel minder leuk dan vroeger. (Kan met m’n leeftijd te maken hebben…

 16. ITVFan

  Zou dit niet toevallig ook komen omdat The Voice voortaan van ITV Studios (voorheen Talpa Media) is waar John de Mol per 31-12-2019 afscheid van heeft genomen

 17. Bejaarde kijker

  Die kop van Krabbé zwelt steeds verder op.

 18. WEST*

  @ TF ja op een gegeven moment ga je de nieuwe muziek niet leuk meer vinden als je wat ouder wordt , Als je terug gaat in de tijd dan was frank sinatra`voor de teenagers van 1940 , de jeugd van de jaren 60 vond dat niets en kozen voor het beatgeweld , maar de generatie uit 1940 vond dat helemaal niets die bleven hangen tot en met jaren 1950-1962 , en zo gaat dat bij elke generatie , de jeugd uit de jaren 60 70 80 die nu in de 50 60 70 jaar zijn moeten ,althans de massa, niets hebben van hedendaagse rap house trence,, alleen gangbare traditionele populaire muziek, en hebben een drang naar oude hits
  De jeugd van nu , die loopt te rappen te housen en de hedendaagse top 40 zo goed vinden, zullen straks ook als ze de 50 zijn gepasseerd , de muzuk die dan te horen zal zijn ,ook niet meer kunnen bekoren

  en dat is altijd zo geweest

  Hoe ik dat weet,?Als je meer dan 25 jaar verzoeplaten programmas maakt
  weet le precies wat het Nederlandse volk wil horen, en dat is nou niet wat er op de vele popzenders gedraaid wordt, Daarom scoren nostalgische radiozenders
  steeds beter. een mooie graadmeter is de top 2000 en de vele terugblik jaren bij radio 5

  ja je wordt ouder papa zong Peter koelewijn

  en je muziek smaak ook

 19. Lonny Smodders

  @West*

  Ik heb nog stille hoop op een reünie van Corrie en de Rekels. Maar dat zal wel niet gebeuren na alles wat er tussen hen is gebeurd…

 20. WEST*

  Zal ze eens benaderen Corry is een hele lieve vrouw , christelijk en vergevingsgezind

 21. Lonny Smodders

  Ik weet niet hoe vroom ze is, maar het lijkt dat het tussen haar en Jos van Zundert niet meer goed komt… helaas. Er is Daarvoor te veel gebeurd vrees ik.

 22. ik ben een blije moorkop

  itv maakt de dienst uit niet die mollen neukers

 23. Mediahistoricus

  Nu the voice zelf nog stoppen, dat zou pas echt een historisch moment zijn.

 24. Carolina Reaper

  The Voice zit dan ook op een glijdende schaal. Matige scouting van talenten, irritatie onder de jury, gegoochel met de spelregels, onbegrijpelijke opzet en inkorting van de LIVE shows en dalende kijkcijfers. Dan valt het doek vanzelf, ze zijn bij 538 niet achterlijk.

 25. Donald Dumb

  Carolina Reaper.

  The Voice heeft nooit gewerkt. Altijd al een marketingtool geweest voor de jury. Kandidaten zijn en waren opvulling. Sowieso is muziek maken geen wedstrijd…

 26. Pro Urineverlies

  Jammer the voice was pro urineverlies.

 27. Advocatenkantoor Rolls & Peterr

  @538 Rechtszaakje aanspannen?

 28. Nils Holgersson

  Radio is überhaupt niet meer van deze tijd.

  RTL kan met The Voice beter samenwerken met Spotify, YouTube Music of Apple. Uitzendingen live streamen en na afloop de optredens van de kandidaten exclusief te beluisteren via de betreffende dienst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.