Waylon: ‘John de Mol trekt zich terug uit The Voice’

Waylon merkt dat John de Mol zich het afgelopen seizoen behoorlijk heeft teruggetrokken uit de productie van zijn kindje The Voice of Holland. Dat vertelde hij vrijdagavond aan tafel bij Eva Jinek. De Mol verloor vorig jaar de grote strijd om The Voice. Hij wilde zijn programma naar SBS 6 verhuizen, maar dat bleek juridisch niet mogelijk. Door het grote succes van zijn hitshow bij concurrent RTL 4, scoort de vrijdagavond van zijn eigen SBS 6 belabberd. Nu trekt hij zijn handen ervan af.

Het is dan ook een bijzonder seizoen, aldus Waylon. “Het is een seizoen waarbij de grote baas zich een klein beetje minder bemoeit met de gang van zaken binnen het programma. John, ja. Dat is voor ons allen heel interessant.”

Het rommelt achter de schermen. “Je ziet verschuivingen achter de schermen en je ziet dat wij iets meer input krijgen in het programma. We mogen dit jaar andere muziek kiezen. Het is spannend. In veel vormen is het spannend.”

Er is nu onder meer een enorme ruzie geweest tussen Anouk en flopcoach Lil’ Kleine. “We hebben een hele episode gehad met de Kleine en Anouk, wat natuurlijk even op scherp stond. Ik heb er niet heel veel van meegekregen. Ik wist alleen dat het aan het rommelen was en dat er dingen gezegd zijn, kreeg ik ook later te horen.”

Lil’ Kleine zou Anouk hebben uitgescholden voor kankerhoer. “Als die dingen gezegd zijn, dan moet je daarvoor je ogen uit je kop schamen, om het maar zo te zeggen. Dan vind ik de reactie van Anouk ook absoluut terecht. Maar ja, goed, het programma gaat zoals het gaat. Ik denk ook dat het iets moois is als mensen continu op scherp staan.”

Het hoeft geen bonje te zijn, maar het feit dat dingen op scherp staan, betekent dat er spanning is, er iets aan de hand is en er reuring is en dat is wel lekker. Dat heb je wel nodig. Het moet niet uit de hand lopen, maar het is wel nodig om dat programma te maken.”

Hoe gedragen Anouk en Lil’ Kleine zich straks tegen elkaar in de liveshows? “We gaan over twee weken de liveshows doen en ik ben benieuwd. Ik heb er wel zin in, ik vind het wel spannend.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen