Jan Smit blijft vechten tegen burn-out, zegt ESF niet af

De burn-out van Jan Smit blijkt heftiger dan aanvankelijk werd aangenomen. Zijn manager bevestigt vandaag in De Telegraaf dat de tv-ster vijf weken lang in een Spaanse kliniek heeft gevochten voor zijn levensgeluk én dat hij naast zijn gezinswoning nu ook een appartementje voor zichzelf heeft in Volendam, omdat hij het gejengel van zijn kinderen af en toe niet meer kan aanhoren. Kan hij het straks wel aan om de drie grote shows van het Eurovisie Songfestival te presenteren?

Manager Aloys Buys benadrukt dat deze televisieklus niet in gevaar is. “Niet voor niets heeft ook hij zich tien jaar ingespannen om de Nederlandse inzending een keer een wínnende te laten zijn. Nu dat is gelukt wil hij de opdracht die hem is gegund, om het Eurovisie Songfestival te presenteren, natuurlijk grijpen. Het zou zijn eer te na zijn om dat niet te doen.

Toch is je situatie best wel ernstig als je niet eens meer het geluid van je kinderen kunt verdragen. “Het klopt dat Jan nu onder deze omstandigheden een plek voor zichzelf heeft. Dat is zo geregeld met zijn vrouw Liza, zijn gezin, zijn behandelend team en met ons. Thuis is het vaak te druk voor hem.

Er lopen drie kinderen rond in huize-Smit. “En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa, die rust wil“, zegt Buys. “Zijn therapeut vond dat de beste oplossing, voorlopig.”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen