Peter R. de Vries mag ook in NPO-shows blijven komen

Peter R. de Vries mag ook gewoon blijven verschijnen in talkshows van de publieke omroep, ondanks dat hij een exclusief contract getekend heeft bij RTL. Dat heeft de misdaadjournalist vanochtend gezegd op Radio 538. De Vries slaat uitnodigingen van publieke programma’s als M en Op1 niet per se af. “Het is inderdaad een exclusief contract, maar ik heb wel de afspraak dat er uitzonderingen mogelijk zijn. Het is niet zo dat ik nooit meer bij de NPO te zien zal zijn.

We blijven De Vries dus ook gewoon tegenkomen op ’s lands meest bekeken zender NPO 1. “Ik weet niet of dat heel teleurstellend is, ha ha.

De keuze om exclusief te gaan bij RTL is een bewuste, aldus De Vries. “Het is zo dat RTL mij vroeg en ik ben natuurlijk al heel lang aan hen verbonden. Toevallig hoorde ik gisteren dat ik inmiddels al 18 jaar bij RTL Boulevard zit. Afgelopen najaar vroeg RTL of ik mijn contract wilde verlengen.”

Hij krijgt ook een programma op prime time. “We gaan wel praten over een nieuw programma, maar wat dat wordt is echt nog niet bekend. Daar moeten we nog voor om tafel gaan.”

Gaat het lijken op zijn vroegere SBS 6-succes Peter R. de Vries, misdaadverslaggever? “Het misdaadprogramma zoals ik dat ooit gemaakt heb gaat niet terugkomen hoor. Dat heb ik 17 jaar onafgebroken gedaan en vandaag de dag kan dat ook niet meer in die vorm gemaakt worden. Daar is het te duur voor en daar waren te veel mensen bij betrokken. Dat is niet meer mogelijk.”

RTL Boulevard blijft het hoofdprogramma. “Ik heb het gewoon naar mijn zin bij RTL en ik werk met name bij RTL Boulevard met een leuke crew. Jij weet dat Frank, want je bent er zelf vaak geweest en weet dat het er altijd gezellig is. Wat ik ook belangrijk vind is dat daar een aantal goede crimereporters zitten en samen met John van den Heuvel slagen we erin om RTL Boulevard in de crimewereld een factor van belang te laten zijn. Dat wil ik wel uitbouwen en daar wil ik bij blijven. Dat was voor mij een reden om te zeggen dat ik blijf.”

Gaat hij er financieel op vooruit? “We gaan er natuurlijk nooit op achteruit, ha ha.”

Frank Dane: “Is dit de reden dat Eva Jinek een extra reclameblok had afgelopen vrijdag?

De Vries grappend: “Daar had ik nog niet eens aan gedacht, maar dat is wel een logische verklaring.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen