Jan Slagter gelooft Imanuelle Grives niet

Geplaatst op wo 19 feb 2020 om 14:45

Omroep MAX-baas Jan Slagter vond het optreden van Imanuelle Grives gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek niet erg overtuigend. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Grives werd vorig jaar opgepakt in België met een enorme voorraad drugs, maar het was volgens haar niet de bedoeling om dat zelf te gebruiken, maar ook niet de bedoeling om het te dealen. Raar, vindt Slagter. “Ik heb gekeken gisterenavond en wat ik toch in het begin zag was een actrice.”

Het was volgens Slagter een onsamenhangend geheel. “Sorry, maar ze ging alle kanten op met haar emoties. Dan weer een lach, dan weer een grapje. Maar wat nou niet duidelijk werd, en dat had ik graag willen horen: zij maakt mij niet wijs dat ze met het arsenaal drugs wat ze op zak had voor eigen gebruik was.”

Zo’n arsenaal drugs is niet voor eigen gebruik, aldus Slagter. “Als je verslaafd bent aan cocaïne, dan koop je alleen cocaïne en niet een hele keten van andere drugs. De bedoeling was wel om daarmee te gaan dealen en als ze dat nou gewoon had gezegd… Maar er werd zo omheen gedraaid, van: ‘Mijn relatie was vastgelopen!’ En: ‘Ik wilde eigelijk wel gepakt worden.’ Ik vond het heel lastig. Ik kon moeilijk geloven wat ze zei.”

Waarom zeg je gewoon niet: ‘Ik was hartstikke verkeerd bezig, want ik heb drugs gedeald.’ Dat vond ik jammer dat dit niet echt naar bovenkwam. Geef het gewoon toe. Ze heeft geen moord gepleegd, zo erg is het ook allemaal weer niet.”

Foto: Nico Kroon, MAX
39 Reacties op “Jan Slagter gelooft Imanuelle Grives niet”


 1. Bert

  Ik geef de heer Slachter groot gelijk. Noem eens drie vrouwen die hebben zitten janken in een talkshow vanwege wat zij hebben meegemaakt.

  Ik ken ze niet. Daarom is multiculti zo mooi, de emoties zijn zo anders, zo divers. Nederland is er een stuk beter van geworden de laatste 50 jaar….

 2. Fok.nl

  Ze huilt on haar eichen hacchie vieze huichelaartsters

 3. p

  boeien.. ze heeft niemand kwaad gedaan toch? ze heeft alleen zich zelf er mee..

 4. Remi

  … Op een dag als vandaag maak ik me met náme zorgen om Rachel …

  Dreetje’s mama moet opeens haar niet favoriete schoondochter een ‘plekje’ geven.
  Rachel was nét weer ‘stabiel’ …

 5. Jamai

  “Ze heeft geen moord gepleegd, zo erg is het ook allemaal weer niet.”

  Nee Jan, door dealers krijgen verslaafden hun drugs en om dat te kunnen betalen, breken ze in bij je, ze beroven je dochter op straat en ze plegen een overval op de buurtsuper met een cassière van 16 achter de kassa die meteen getraumatiseerd is. Zo erg is dat ook allemaal weer niet…

 6. Kuis

  Er gebruiken echt heel veel mensen regelmatig drugs, in Nederland, en wereldwijd.
  Dit is tegenwoordig helemaal geen “grote voorraad” meer.
  De verbazing van, of het onder de indruk zijn van, Eva Jinek of Jan Slagter, van deze voorraadjes zegt meer over hun eigen bubbel. Dezelfde bubbel waar de politiek en rechterlijke macht steeds meer in kruipt door zichzelf steeds meer te beveiligen maar de samenleving aan z’n lot over te laten. De bubbel blijft niet eeuwig in stand natuurlijk.

 7. Oké oke

  Sorry zwarte gemeenschap.

 8. Slacht Jan

  OK Boomer.
  Deze oude man weet natuurlijk niet hoe de jongere garde op een festival gedraagt.
  Inkakken is bijpakken.
  Als hij nou ook even het verhaal in Volkskrant had gelezen. Daar wordt al meer duidelijk.

  Wat had je bij je toen je werd aangehouden?
  Voorlezend van een papiertje met het vonnis: ‘1 gram cannabis, 5 2C-B-pillen, 30 xtc-pillen, 2 gram ketamine en 10 gram cocaïne. Het zat allemaal bij elkaar verpakt in mijn pruik.’

  En wat lag er in het Airbnb-huis?
  ‘Op mijn kamer lagen 77 xtc-pillen, 1 gram cannabis, 11 gram cocaïne, 1,8 gram hasj, 11 gram amfetamine, 9 gram ketamine, 3,5 gram mdma en een flesje ghb.’

  Dat is een flinke hoeveelheid.
  ‘Het is absoluut aanzienlijk.’

  Waarom zo veel?
  ‘Ik dacht er toen heel makkelijk over, ik kocht gewoon een voorraad voor de rest van het jaar. Het voelde niet als veel, het paste in een sigarendoosje. Ik weet dat dit raar gaat klinken, maar je krijgt korting als je meer koopt. Als je één xtc-pil koopt, kost die 5 of 10 euro, als je er honderd koopt, kost het 100 euro.’

  Waarom nam je zo veel mee naar het festival?
  ‘Het was de laatste dag, we zouden helemaal losgaan. Chillen en feesten, we hadden daar met mensen afgesproken. Ik dacht: ah joh, neem het lekker mee, ik heb het niet eens geteld. Wanneer je met een grote groep bent, van wie twee mensen als bijnaam De Stofzuiger hebben, is het niet zo veel.’

  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/imanuelle-grives-over-haar-arrestatie-het-voelde-als-een-bevrijding~b0906f9b/

 9. Ron

  Fijn dat hij dat vind maar omdat het een actrice is zal ze dit gisterenavond allemaal maar hebben geacteerd? Wat een open deur zeg! Te makkelijk.

 10. Angela vindt er ook wat van

  https://www.ad.nl/video/angela-over-imanuelle-ze-gaf-onbevredigende-antwoorden~p130135

  al die boomers….mijn god

 11. Paut Pielusma

  Nee Jan ga maar weer de Sinterklaas spelen met andermans geld in een of ander koud land vol armoedzaaiers, dat is ook allemaal zo erg niet en zit je niet dom te ouwehoeren voor de radio voor meer aandacht.

 12. Flauwe Kul

  Het was toch voor medicinaal gebruik?

  Lekker bezig Imanuelle! Haha!!

 13. jeffrey

  Wat boeit het!! Alles in showbiz is geacteerd en zit aan de drugs.
  Ze heeft niemand iets misdaan.

 14. Brigitte Baudet

  Bij Jan Slagter draait het eerst en vooral om Jan Slagter, wie dan volgt weet niemand.

 15. man pan

  Ach, kan altijd erger. De krokodillentranen van minister Cora van Nieuwenhuizen waren echt te triest voor worden. Ze heeft een puinhoop gemaakt van de Stint, vier kinderen omgekomen, maar mevrouw was vooral bezig haar eigen straatje schoon te vegen.

 16. Amanda

  Dat was in opdracht van haar advocaat. Had ze toegegeven dan had ze gelogen in de rechtbank en kon ze als nog langer de bak in.

 17. verklaringen

  Weet je, als je een ervaren gebruiker bent en je bent met een groep van 10/12 man 3 dagen naar een festival had de hoeveelheid ze ze bij zich hadden best voor eigen gebruik kunnen zijn… Ze wil misschien de rest vd groep beschermen zodat die niet worden vastgezet?

 18. Grace

  Precies dat

 19. AlexF-Arnhem

  Ach ja , we geloven Jan Slagter ook niet.

 20. q8

  helemaal gelijk jan,

 21. Pur

  ze zei dat het niet zoveel drugs was, het paste in een sigarendoosje. Huh, buiten al die andere zaken ook 77 xtc pillen, was zeker een grote sigarendoos dan. Wat een geouwehoer, geloof er geen reet van leugenaar. Je bent gewoon een crimineel die ana het dealen was wat kan mij de reden nou schelen.

 22. Piet Pannelap

  Die Jan is een boomer, blank, oud, boos en man, dussss een racist, fascist, aanrander, #metoo verdachte etc. Waar is Sylvana S als je d’r nodig hebt??

 23. Lonny Smodders

  Jan Slagter moet de geprakte bananen eens van zijn kin vegen en incotinentie luiers gaan kopen met dat eindeloze gezeik van em!

 24. max

  Vreselijk nep gesprek, gefaciliteerd door Jinek. Al die opmerkingen hier die het allemaal niet zo erg vinden wat ze heeft gedaan. Rot op aub! Ze wilde allleen maar verdienen en dealen aan anderen, verslaafd maken, zodat ze nog meer kon dealen enz enz. Nee, heel normaal!! Belachelijk dat zo’n muts nual vrij is en tijd krijgt om te janken over wat ze allemaal heeft meegemaakt. Als iets fake was, dan was dit het wel!!!

 25. WEST*

  EVA tegen Emanuelle , vanavond gaan we iets nieuws doen
  Jij gaat huilen, en dat staat het morgen in MC gaan de mensen de volgende dag weer na mij kijken, want ik bedenk dan weer een andere stunt waardoor de kijkcijfers hoger blijven
  Met sensatie kunnen we scoren !
  zo komen we door de winter

 26. WEST*

  je moet wel naief zijn om die onzin op RTL te blijven volgen

 27. Rechtsrealist

  Baudet kan weer een snuifje nemen.
  Grives is weer op vrije voeten.

 28. De Heer

  Is het normaal als een blanke alleen excuses aanbied aan de blanke gemeenschap? Lijkt normaal dat ze alleen sorry zegt tegen de zwarte gemeenschap…

 29. Leo knots

  Het was allemaal om zich in te leven voor een nieuwe rol. Die van mislukkeling, drugs gebruiker, drugs verkoper stoep hoer en al wat niet meer. Hoeft ze niet voor te acteren is ze al…

 30. ik ben een blije moorkop

  jan ik geloof het ook niet .maar jij met je leugens bent met het zelfde sop overgoten

 31. Dr Freud

  @Remi, onzin, het staat Rachel en Bridget vrij om gewoon vrienden te blijven. Als dit niet het geval is, dan weet je 1 ding zeker, namelijk dat alles nep was

 32. Ad

  Je bent voor deze vrouw (slachtoffer) of tegen (wetsovertreder). In ons land waar niemand het aan durft of aan kan, om een helder drugsbeleid te maken, zal deze discussie blijven bestaan.

 33. karel

  Dit was toch wel het echec van Jinek. Drugsdealer “met spijt” leeg laten lopen, met tranen en al. Zielig. Een volledig voorgekookt verhaal van een imago-adviseur, waar Jinek lekker in meeging. Had ik niet van haar verwacht. RTL eist zijn eerste tol

 34. MC bezoeker 8

  Het is inmiddels wel duidelijk (los van voor of tegen halvering van de veestapel) wat een zwakzinnige grop die boeren met elkaar zijn. Echt stuitend om te zien.

 35. Ronaldz

  Wanneer gaat meneer Slagter eens bekennen waarom hij zoveel blauwe pillen in zijn bezit had toen de geruchten ging dat hij met de dochter van Jan Marijnissen deed? Gewoon niet eromheen draaien hè Jan?

 36. toxilogic

  Tuurluuk was mevrouwtje aan het dealen, om de ster uit te hangen heb je ook genoeg flappen nodig, die komen te weinig binnen langs legale weg, dus met een supersmoes in de hand, voorstudie voor een rolletje, dacht mevrouwtje wel weg te komen . Dat was wellicht in Nederland gelukt maar de Belgen konden er niet om lachen dus is die voorstudie liep uit op gevangenis, 1 jaar tja en vooraltijd verbannen bij de US, maar goed daar heb je als zwarte echt niks te zoeken.

 37. Suzy Wang

  ik ook niet.

 38. Annoniemus

  Actrice Grives zat bij Jinek een bedacht verhaaltje op te lepelen om te redden wat er te redden valt !!!!

 39. HBaz

  Zo erg is het inderdaad allemaal niet. Drugs zijn allang geaccepteerd in Nederland. Of ze dat in Den Haag nou leuk vinden of niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.