Eva Jinek verslaat Op1 met huilende Imanuelle Grives

RTL 4-presentatrice Eva Jinek wist de concurrerende talkshow Op1 gisteren te verslaan met haar interview met de voor drugsbezit veroordeelde actrice Imanuelle Grives. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Grives was bijzonder emotioneel tijdens het vraaggesprek. Ze vertelde aan tafel hoe erg ze met zichzelf in de knoop heeft gezeten. Op een gegeven moment viel ze ruim twintig seconden stil, toen Jinek het ongemak probeerde te breken met een grapje.

Jinek: “Weet je wat het beste is van mijn overstap naar de commerciële televisie? Dat ik veel langere uitzendingen kan maken, dus we hebben de tijd. Neem je tijd.

Grives heeft een bijzonder lastige tijd achter de rug, vertelde ze. Waarom ging ze drugsdealen op het festival Tomorrowland? “Het doel was naar de klote gaan en zoals we allemaal hebben kunnen zien is dat volledig gelukt. Ik wilde gewoon kapot, Eva. In mijn hoofd maakte het me allemaal niet meer uit. Voor mij was het een win-win-situatie: als het lukt, dan heb ik geoefend voor de rol, en als het niet lukt is alles kapot en maakt het me ook niet uit.

Waarom voelde ze zich zo slecht? “Het ging privé niet goed. Ik was heel ontevreden met mezelf en maakte keuzes waar ik niet trots op was. Ik liep gewoon vast met mezelf. Ik voelde me een complete mislukkeling.

De zoveelste kutrelatie, gewoon domme keuzes maken waarbij je op een gegeven moment pijn hebt en dan denkt: ja, sorry, dit is jouw eigen verantwoordelijkheid. Als ik thuis was, stortte ik gewoon in.”

Later tijdens het interview barstte Grives nogmaals in tranen uit toen ze vertelde over de reactie van haar moeder.

Jinek trok gisteren 738.000 kijkers (21 procent), concurrent Op1 kwam uit op 677.000 kijkers (19 procent).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen