‘Humberto bij stralende Borsatootjes was kijkersbedrog’

De RTL Late Night-special van twee jaar geleden waarin Humberto Tan thuis met Marco Borsato sprak over zijn succes terwijl zijn Leontine front row op de thuis opgebouwde publiekstribune zat, was gewoon kijkersbedrog. Dat vindt Johan Derksen, heeft hij gezegd op Veronica. Als je jezelf zo op televisie etaleert als een succesvolle zanger met een geweldig huwelijk, terwijl je ondertussen stiekem met Iris Hond in bed ligt, dan ben je gewoon de kijker aan het bedriegen, vindt Derksen.

De voetbalkenner moest destijds al kotsen van de Borsato-special, maar nu alleen nog maar meer. “Die mensen van RTL hebben toen allemaal van die kwijlebabbelprogramma’s gemaakt, georganiseerd door Erland, dat de héle familie bij elkaar zat met Humberto erbij. Met een tribune in de woonkamer“, vertelt Derksen vol afschuw.

Het was vreselijk, aldus Derksen. “Het leek een sprookjeshuwelijk, het kwijl liep uit de bek. Die mensen moeten zich ook doodschamen voor die volksverlakkerij. Het was één groot toneelstuk.”

Inmiddels wordt de scheiding van de Borsatootjes breed uitgemeten in de pers. Wilfred Genee: “Het nadeel van jezelf zo laten zien en etaleren is dat er het risico is dat je zo uitgevent wordt op deze manier.”

Het moment

Waar was Derksen eigenlijk op het moment dat het nieuws brak? “Dat herinner ik me nog goed. Ik zat in de auto en ik hoorde het op de radio. Toen dacht ik: ja, hij liet De Hond niet alleen uit, maar gaf De Hond ook nog een beurt. Dan heb je een probleem thuis. Vrouwen vergeten dat nooit. Als jij in een krant onthult dat je het gedaan hebt met mevrouw De Hond, dan vergeten ze dat thuis nooit.”

Collega René van der Gijp: “Ik was in de serre en kreeg het binnen via het AD en Telegraaf.nl. Ik was gelijk helemaal van slag. Werkelijk, ik wist niet meer waar ik het zoeken moest.”

Derksen: “Ik heb het idee dat de dingen die nog boven water komen het spannendste zijn. Die muziek van hem heeft niks met rock and roll te maken, maar hij leefde dus blijkbaar wel een rock and roll-leven.”

Genee: “Het is op zich triest, maar zoals de hele wereld erop reageert wordt het wel heel groot.”

Derksen: “Kijk, het klinkt oneerbiedig, maar het interesseert met toch geen reet of die twee nou wel of niet bij elkaar zijn?

Van der Gijp: “Ik had De Hond ook wel even uitgelaten. Lekker man. Jij niet?

Derksen: “Het is een mooie vrouw.”

Lees ook: ‘Borsato en Tan hebben elkaar helemaal gevonden’ (januari 2018)

Een fragment van toen:

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen