Francisco van Jole wil dat DWDD-opvolger linkser wordt

Francisco van Jole, hoofdredacteur van de linkse opiniesite Joop.nl van BNNVARA, hoopt dat de opvolger van De Wereld Draait Door veel linkser wordt. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Van Jole vindt het jammer dat DWDD ook regelmatig een podium heeft geboden aan mensen van rechtse signatuur. “De Wereld Draait Door is natuurlijk een ontzettend succesvol programma, maar daar zijn ook allemaal mensen gelanceerd als Thierry Baudet en Sywert van Lienden.

Van dat soort mensen gruwelt Van Jole. “Het zou toch leuk zijn als er een wat meer links programma komt“, zegt hij dan ook. “Het zou wel leuk zijn als er een linkse talkshow zou komen. Dat lijkt me wel.

Maar De Wereld Draait Door ís toch een links programma? De afzender is immers ook BNNVARA. “Het is zeker BNNVARA, maar BNNVARA is een hele brede omroep en het zou niet leuk zijn als er een wat linksere talkshow zou komen. Dat zou ik leuk vinden.

Wil hij dan een omroepsysteem waarin rechtse omroepen alleen rechtse gasten ontvangen en linkse omroepen alleen linkse? WNL doet dat al; die weigerde onlangs Sylvana Simons. “Ik kijk nooit naar WNL.

We kijken veel naar de Amerikaanse televisie, want daar komt het allemaal vandaan. Daar is een heel breed spectrum aan verschillende shows. Dat zou je hier ook kunnen hebben, in plaats van dat ze allemaal hetzelfde zijn.”

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen