Omroep WNL wilde Sylvana Simons niet in Op1 hebben

De rechtse omroep WNL heeft geweigerd om Sylvana Simons te ontvangen in hun wekelijkse donderdaguitzending van Op1, de late talkshow van NPO 1. Dat zegt omroepbaas Bert Huisjes vandaag in de Volkskrant. Omdat de redactie van Op1 toch graag met Simons wilde praten is er daarom voor gekozen om haar door te schuiven naar de maandagse aflevering, die wordt verzorgd door de progressieve omroep BNNVARA. Daar was Simons wél welkom en vorige week een van de gasten.

Huisjes is trots op zijn weigering. “Ik heb zelf al een gast geweigerd. De redactie wilde Sylvana Simons eigenlijk uitnodigen op donderdag 30 januari. Toen zei ik: ‘Waarom moet ik dat onderwerp op de agenda zetten?’ Dat is niks voor WNL, wij zijn ‘vrolijk rechts’.

De maandag daarna zat Simons daarom bij BNNVARA. “Daar paste het wel, bij de progressieve, linkse kerk.”

Voor zo ver bekend is WNL de enige omroep die tot nu toe een gast heeft geweigerd. Wel zegt Huisjes dat de EO moeite had met een bepaalde gast, namelijk zangeres Merol.

Merol is bekend van het liedje Hou Je Bek En Bef Me, maar dat is allemaal niet heel erg EO. “Voor de EO voelde dat misschien toch niet goed, achteraf. Daar leert iedereen van.”

Het artikel ‘Experiment geslaagd? Op1 scoort beter dan verwacht’ kunt u lezen op Volkskrant.nl.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen